Αρχείο κατηγορίας Λογοτεχνικά

23 Φεβρουαρίου, μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Πολυκάρπου, επισκόπου Σμύρνης: Συναξάριον, Υμνολογική εκλογή, Ασματική Ακολουθία, Παρακλητικός Κανών.

Τη ΚΓ’ του αυτού Μηνός (Φεβρουαρίου), μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Πολυκάρπου, Επισκόπου Σμύρνης. Ο άγιος Ιερομάρτυς Πολύκαρπος, ο επίσκοπος της Σμύρνης, έγινε Χριστιανός σε νεαρή ηλικία. Ήταν μαθητής του Ευαγγελιστού Ιωάννου, ο οποίος και τον κατέστησε Επίσκοπο της Σμύρνης.

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Ιερές Ακολουθίες, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 23 Φεβρουαρίου, μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Πολυκάρπου, επισκόπου Σμύρνης: Συναξάριον, Υμνολογική εκλογή, Ασματική Ακολουθία, Παρακλητικός Κανών.

Ταπεινότητα – Στέλλας Ν. Αναγνώστου-Δάλλα.

Ταπεινότητα είναι να έχεις αμαρτήσει και να το ξέρεις. Να ξέρεις πως πήρες τα χαρίσματα και τις δυνατότητες που σού ‘δωσε ο Θεός, και τις έκανες βία και άδικο πλούτο. Παρ’ όλ’ αυτά,

Κατηγορίες: Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ταπεινότητα – Στέλλας Ν. Αναγνώστου-Δάλλα.

Η Ελληνική επανάσταση του 1821 – Σαράντου Καργάκου (αρχεία ήχου, mp3).

Ο συγγραφέας, Σαράντος Καργάκος, μιλάει για το νέο τετράτομο ιστορικό έργο του, “Η ελληνική επανάσταση του 1821” το οποίο κυκλοφορείθηκε (23 Μαρτίου 2014) με την

Κατηγορίες: Ακουστικά βιβλία (Βιβλία ακροάσεως) – Audiobooks, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιστορικά, Λογοτεχνικά, Μελέτες - εργασίες - βιβλία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελληνική επανάσταση του 1821 – Σαράντου Καργάκου (αρχεία ήχου, mp3).

Πνευματική Αφύπνιση, Λόγοι Β. – Γέροντος Παισίου Αγιορείτου (αρχεία ήχου, mp3).

Ο μακαριστός Γέροντας Παίσιος άρχισε από το 1980 να μας μιλάει για τα δύσκολα χρόνια που θα έλθουν. Συχνά επαναλάμβανε ότι ίσως ζήσουμε κι εμείς πολλά από αυτά που γράφει η

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Ακουστικά βιβλία (Βιβλία ακροάσεως) – Audiobooks, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιστορικά, Λογοτεχνικά, Μελέτες - εργασίες - βιβλία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πνευματική Αφύπνιση, Λόγοι Β. – Γέροντος Παισίου Αγιορείτου (αρχεία ήχου, mp3).

17 Φεβρουαρίου, μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος: Συναξάριον, υμνολογική εκλογή, Παρακλητικός Κανών.

Του Οσίου πατρός ημών Νικοδήμου του Αγιορείτου. Τω αυτώ μηνί (Φεβρουαρίω) ΙΖ΄, μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος. Τήρων ο δηλών αρτίλεκτον οπλίτην, Θεώ πρόσεισιν αρτίκαυστος οπλίτης.

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Ιερές Ακολουθίες, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 17 Φεβρουαρίου, μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος: Συναξάριον, υμνολογική εκλογή, Παρακλητικός Κανών.

13 Φεβρουαρίου, μνήμη του Οσίου Συμεών του μυροβλίτου, Κτήτορος της Ι. Μ. Χιλανδαρίου Αγίου Όρους: Συναξάριον, Ακολουθία.

Τη ΙΓ’ του αυτού Μηνός (Φεβρουαρίου), Μνήμη του Οσίου Συμεών, Κτήτορος της Μονής Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους. Τίς ουκ επαινέσειε, Συμεών πάτερ, Σε τον βλύσαντα, μύρον εκ του σου τάφου;

Κατηγορίες: Ιερές Ακολουθίες, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 13 Φεβρουαρίου, μνήμη του Οσίου Συμεών του μυροβλίτου, Κτήτορος της Ι. Μ. Χιλανδαρίου Αγίου Όρους: Συναξάριον, Ακολουθία.

Για τη Μοναξιά και την ευτυχία!.

«Καθώς γερνάμε και γινόμαστε σοφότεροι, συνειδητοποιούμε σιγά- σιγά ότι: Ένα ρολόι των 300 ευρώ δείχνει την ίδια ώρα με ένα ρολόι των 30 ευρώ.

Κατηγορίες: Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Για τη Μοναξιά και την ευτυχία!.

“ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ” ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ! – Οκταβιανού Πάλερ.

«Θα ήθελες να μου πάρεις συνέντευξη;… Με ρώτησε ο Θεός. -Αν έχετε χρόνο… απάντησα.

Κατηγορίες: Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο “ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ” ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ! – Οκταβιανού Πάλερ.

Οκτάστιχο – Αντώνη Πιλλά.

Δεν ευωδιάσανε τα ρόδα και δεν λαλήσαν τα πουλιά

Κατηγορίες: Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οκτάστιχο – Αντώνη Πιλλά.

Η επιστολή του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου προς τον άρχοντα της Βουλγαρίας Μιχαήλ και η σημερινή αθειστική αντιλογία – Β. Χαραλάμπους, θεολόγου.

Διαβάζοντας κανείς την Επιστολή του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου προς τον Μιχαήλ, τον άρχοντα της Βουλγαρίας, προσμετρά καλύτερα τη σημερινή κρατούσα αθεϊστική αντιλογία. Είναι λυπηρό ο λαός, που στην

Κατηγορίες: Άρθρα, Ιστορικά, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η επιστολή του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου προς τον άρχοντα της Βουλγαρίας Μιχαήλ και η σημερινή αθειστική αντιλογία – Β. Χαραλάμπους, θεολόγου.