Αρχείο κατηγορίας Λογοτεχνικά

Του Οσίου Πατρός ημών Νικολάου Βελιμίροβιτς – οι Μυροφόρες γυναίκες, φορείς του αγγέλματος της Αναστάσεως του Κυρίου.

Το ευαγγέλιο της Κυριακής των Μυροφόρων αναφέρεται στη φροντίδα που έδειξαν για το θάνατο του Αθάνατου οι γυναίκες εκείνες, στις οποίες η διδασκαλία του Χριστού τους έδωσε ζωή.

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Άρθρα, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Του Οσίου Πατρός ημών Νικολάου Βελιμίροβιτς – οι Μυροφόρες γυναίκες, φορείς του αγγέλματος της Αναστάσεως του Κυρίου.

20 Απριλίου, μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Ζακχαίου: Ιστορικά στοιχεία, Βίος και ασματική Ακολουθία υπό Γερασίμου Μον. Μικραγιαννανίτου.

Την αφορμή για την εκπόνηση της δημοσιευομένης αυτής ακολουθίας , έδωσε στον πολυγραφότατο υμνογράφο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, αείμνηστο μοναχό Γεράσιμο Μικραγιαννανίτη,

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Ιερές Ακολουθίες, Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά, Μελέτες - εργασίες - βιβλία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 20 Απριλίου, μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Ζακχαίου: Ιστορικά στοιχεία, Βίος και ασματική Ακολουθία υπό Γερασίμου Μον. Μικραγιαννανίτου.

Η προς Κολοσσαείς επιστολή του Αποστόλου Παύλου: Το Πρωτότυπο κείμενο και η Νεοελληνική ερμηνευτική απόδοσή του από τον Παναγιώτη Ν. Τρεμπέλα (κείμενα και αρχεία ήχου, mp3).

Εισαγωγή. Οι Κολασσές (ή Κολοσσές) ήταν μία αξιόλογη πόλη της Φρυγίας κοντά στη Λαοδίκεια και την Ιεράπολη. Αυτό συνάγεται και από την επιστολή αυτή (Κολ.δ’ 13), όπου μνημονεύονται και οι τρεις αυτές πόλεις

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Ακουστικά βιβλία (Βιβλία ακροάσεως) – Audiobooks, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η προς Κολοσσαείς επιστολή του Αποστόλου Παύλου: Το Πρωτότυπο κείμενο και η Νεοελληνική ερμηνευτική απόδοσή του από τον Παναγιώτη Ν. Τρεμπέλα (κείμενα και αρχεία ήχου, mp3).

Συμβουλές πνευματικές για θάρρος και προσευχή – Αγίου Θεοφάνους του Εγκλείστου.

Έχεις ακόμη ανησυχίες. Πες μου, από που θα μπορούσαν να προέρχονται; Όλα τα εξωτερικά πάνε καλά. Όλα τα εσωτερικά τα έχεις επανεξετάσει και τακτοποιήσει. Την απόφασή σου την έχεις πάρει.

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συμβουλές πνευματικές για θάρρος και προσευχή – Αγίου Θεοφάνους του Εγκλείστου.

14 Απριλίου, μνήμη και του ενδόξου Νεομάρτυρος Δημητρίου του Πελοπονησίου, πολιούχου Τριπόλεως: Βίος, Ακολουθία.

Τη ΙΔ’ του αυτού Μηνός (Απριλίου), ο Άγιος Νεομάρτυς Δημήτριος ο Πελοποννήσιος , ο εν Τριπόλη μαρτυρήσας υπό των Αγαρήνων, εν έτει 1803, ξίφει τελειούται.

Κατηγορίες: Ιερές Ακολουθίες, Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 14 Απριλίου, μνήμη και του ενδόξου Νεομάρτυρος Δημητρίου του Πελοπονησίου, πολιούχου Τριπόλεως: Βίος, Ακολουθία.

Πασχαλινό παραμίλημα με μια καλή συντροφιά – Τάσου Λιγνάδη.

ΔΙΑΒΑΖΩ: ΤΗΝ ΛΑΜΠΡΗ δεν ήθελα να πάγω εις την εκκλησίαν, δια να μην μου γένει τίποτας και να μην αφήσω και το σπίτι μόνον. Τότε μου λέει η χάρη Της: Μην πηγαίνεις, σαν δεν θέλεις. Το μεσημέρι

Κατηγορίες: Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πασχαλινό παραμίλημα με μια καλή συντροφιά – Τάσου Λιγνάδη.

Την χαρά του Πάσχα μπορούμε να τη διατηρήσουμε μόνο εάν κοιτούμε μπροστά! – Μητροπ. Anthony Bloom.

Αν υπάρχει ένα γεγονός της ζωής του Χριστού, το οποίο να χωρεί στην εμπειρία μας, αυτό είναι η Ανάσταση. Ολόκληρη η πίστη μας εξαρτάται από την Ανάσταση διότι, όπως λέει ο Απόστολος Παύλος, «ει δε Χριστός ουκ εγήγερται,

Κατηγορίες: Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Την χαρά του Πάσχα μπορούμε να τη διατηρήσουμε μόνο εάν κοιτούμε μπροστά! – Μητροπ. Anthony Bloom.

Οι Αγιοι έξι χιλιάδες Οσιομάρτυρες, οι εκ Γεωργίας, (εορτάζουν την Τρίτη μετά το Πάσχα).

Η Θηβαΐδα της Γεωργίας. Ο όσιος Δαβίδ Γκαρεντζέλι, μαθητής του θεοφόρου πατέρα μας Ιωάννου Ζενταζνέλι, ίδρυσε στην έρημο Γκαρεκντζί την περίφημη «Θηβαΐδα της Γεωργίας», δηλαδή μια μοναστική πολιτεία χιλιάδων ψυχών, κοιτίδα αρετής και αγιοσύνης, που φώτιζε με την πνευματική της … Συνέχεια

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Άρθρα, Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι Αγιοι έξι χιλιάδες Οσιομάρτυρες, οι εκ Γεωργίας, (εορτάζουν την Τρίτη μετά το Πάσχα).

Ο μεγάλος ψαράς – Λόιντ Ντάγκλας (αρχείο ήχου, mp3).

Ο Λόιντ Ντάγκλας (Lloyd Cassel Douglas) (27 Αυγούστου 1877 – 13 Φεβρουαρίου 1951) ήταν Αμερικανός συγγραφέας και ιερέας. Γεννήθηκε στην Κολούμπια της Ινδιάνα και πέρασε μέρος της παιδικής του ηλικίας

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο μεγάλος ψαράς – Λόιντ Ντάγκλας (αρχείο ήχου, mp3).

Ο χιτώνας – Λόιντ Ντάγκλας (αρχείο ήχου, mp3).

Ο Λόιντ Ντάγκλας (Lloyd Cassel Douglas) (27 Αυγούστου 1877 – 13 Φεβρουαρίου 1951) ήταν Αμερικανός συγγραφέας και ιερέας. Γεννήθηκε στην

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο χιτώνας – Λόιντ Ντάγκλας (αρχείο ήχου, mp3).