Αρχείο κατηγορίας Υγεία – επιστήμη – περιβάλλον

Το ενοχικό υπόβαθρο μιας έκτρωσης – Ιωάννου Κορναράκης.

Κάποιος φίλος, άνθρωπος της Εκκλησίας, με παρεκάλεσε, προ αρκετού χρόνου, να ασχοληθώ με ένα περίεργο, όπως μου είπε, αλλά και συγχρόνως τραγικό γεγονός, που συνέβη σ’ ένα συγγενικό του

Κατηγορίες: Άρθρα, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το ενοχικό υπόβαθρο μιας έκτρωσης – Ιωάννου Κορναράκης.

Ευλάβεια αιμοβόρων θηρίων – Σίμωνος μοναχού του Αγιορείτου.

Οι ένδοξοι Άγιοι Μάρτυρες Κάρπος και Πάπυλος κατάγονταν από την Πέργαμο και ήταν γιατροί. Μαζί με την Αγία Αγαθονίκη, η οποία ήταν αδελφή του Πάπυλου, και τον Αγαθόδωρο, υποτακτικό και των δύο, έζησαν

Κατηγορίες: Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ευλάβεια αιμοβόρων θηρίων – Σίμωνος μοναχού του Αγιορείτου.

Αρσενικά, Θηλυκά, Ουδέτερα και άλλα φύλα – Πρωτ. Αθανασίου Πολ. Τύμπα, Θεολόγου-Μουσικού.

Κάποιοι από τους σημερινούς επιστήμονες ψυχολόγους πιστεύουν ότι οι άνθρωποι δεν είναι άνδρες ή γυναίκες, αλλά υπάρχει ένα ευρύ φάσμα φύλων ανάλογα με το DNA, τις ορμόνες, τις κοινωνικές

Κατηγορίες: Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αρσενικά, Θηλυκά, Ουδέτερα και άλλα φύλα – Πρωτ. Αθανασίου Πολ. Τύμπα, Θεολόγου-Μουσικού.

Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος: Ο διάλογος με τους Ρωμαιοκαθολικούς και το νομοσχέδιο περί της νομικής αναγνωρίσεως της ταυτότητος φύλου.

Τρίτη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας (5/10/2017). Συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017, στην τρίτη Τακτική Συνεδρία της η Ιερά Συνοδος της

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις - δελτία τύπου, Ιστορικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος: Ο διάλογος με τους Ρωμαιοκαθολικούς και το νομοσχέδιο περί της νομικής αναγνωρίσεως της ταυτότητος φύλου.

“Αγάπη προς τον πλησίον” – Γέροντος Εφραίμ Φιλοθεϊτου (video).

Ο Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεΐτης μιλάει για την αγάπη προς τον αδερφό μας, που καλλιεργεί την αγάπη προς το Θεό, την εκπλήρωση δηλαδή της πρώτης από τις Δέκα Εντολές.

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο “Αγάπη προς τον πλησίον” – Γέροντος Εφραίμ Φιλοθεϊτου (video).

Χωρίς ευθύνες και σκοτούρες – Μακαριστής Πορφυρίας Μοναχής.

Ακούω πολλές φορές μέσα στο ταξί ανθρώπους να λένε τη λέξη «το παλιόπαιδο», όταν κάποιο παιδί κάνει σούζα με το μηχανάκι ή όταν κάνει παράνομη προσπέραση ή ακόμη και όταν περνάει με κόκκινο φανάρι.

Κατηγορίες: Γενικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Χωρίς ευθύνες και σκοτούρες – Μακαριστής Πορφυρίας Μοναχής.

Ανοιχτή Επιστολή Μητροπολίτου Αιτωλίας κ. Κοσμά για την αλλαγή φύλου.

Ανοιχτή Επιστολή του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, προς τους κ. κ. Βουλευτές της εκλογικής Περιφέρειας Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Θέμα: Περί του Σχεδίου Νόμου «Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου- Εθνικός Μηχανισμός Παρακολούθησης και Αξιολόγησης του Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα … Συνέχεια

Κατηγορίες: Ιστορικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ανοιχτή Επιστολή Μητροπολίτου Αιτωλίας κ. Κοσμά για την αλλαγή φύλου.

Συγκλονιστικό θαύμα! Νεαρός μίλησε μετά από 18 χρόνια μπροστά στην εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου.

Πριν δέκα περίπου ημέρες στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους συνέβη ένα συγκλονιστικό γεγονός το οποίο περιγράφει μοναχός. Μέσα στο σπίτι της, την Ιερά Μονή Δοχειαρίου στο Άγιο Όρος, εκεί που καθημερινά ο σεβάσμιος

Κατηγορίες: Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συγκλονιστικό θαύμα! Νεαρός μίλησε μετά από 18 χρόνια μπροστά στην εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου.

Υπομονή – Γέροντος Εφραίμ Κατουνακιώτου.

«Αχ, τι να σας πω τώρα. Να σας πω και αυτό, καίτοι αυτό είναι ένα απόρρητο της ζωής μου, αλλά για την αγάπη σας, να πούμε, γιατί κι εσείς ανηψάκια μου είσαστε, θα σας το πω.

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Γενικά, Λογοτεχνικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Υπομονή – Γέροντος Εφραίμ Κατουνακιώτου.

Οι ψευδοθεραπείες των αιρετικών, αθέων, μάγων και η αλήθεια γι’ αυτές – Ιωάννης Μηλιώνης (video).

Ομιλία του κ. Ιωάννου Μηλιώνη, Ειδικού ερευνητού της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων, με θέμα: » Οι ψευδοθεραπείες των αιρετικών, αθέων, μάγων και η αλήθεια γι’ αυτές «,η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι ψευδοθεραπείες των αιρετικών, αθέων, μάγων και η αλήθεια γι’ αυτές – Ιωάννης Μηλιώνης (video).