Αρχείο κατηγορίας Υγεία – επιστήμη – περιβάλλον

«Η πιο σημαντική μάχη της ανθρώπινης ιστορίας».

Πρόσφατα ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ιταλία, συνοδευόμενος και απο τον… σύζυγό του. Έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και από άλλους

Κατηγορίες: Ιστορικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Η πιο σημαντική μάχη της ανθρώπινης ιστορίας».

Εντοπίστηκε νέα εγκεφαλική περιοχή για τη χωρική μνήμη και τον προσανατολισμό – Εύης Ψωμιάδου.

Ερευνητές του Flanders Institute for Biotechnology εντόπισαν νέα περιοχή του εγκεφάλου, υπεύθυνη για τον προσανατολισμό και τη χωρική μνήμη. Ασθενείς με νόσο

Κατηγορίες: Άρθρα, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εντοπίστηκε νέα εγκεφαλική περιοχή για τη χωρική μνήμη και τον προσανατολισμό – Εύης Ψωμιάδου.

Ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης και η Παναγία μας.

Η μακαριστή Γερόντισσα Πορφυρία αποκάλυψε ένα περιστατικό με τον Άγιο Πορφύριο, τότε πού ήταν πολύ άρρωστος και είχε δει την Παναγία. Διηγήθηκε τα εξής:

Κατηγορίες: Άρθρα, Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης και η Παναγία μας.

Μια φορά, στο Καλύβι του Τιμίου Σταυρού.

Μια φορά, στο Καλύβι του Τιμίου Σταυρού, αντι για λίγο κρασί που περίμενα σαν φάρμακο για το πρόβλημα που είχα στα έντερα, μου έφεραν από το μοναστήρι κατά λάθος ένα μπουκάλι

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μια φορά, στο Καλύβι του Τιμίου Σταυρού.

Κυριακή Ι΄ Ματθαίου: Η ασθένεια – Ιερά Μητρόπολις Δημητριάδος.

Ματθ. 17, 14-23 (9/8/2015) Η σκηνή που περιγράφει το σημερινό Ευαγγελικό ανάγνωσμα, αγαπητοί μου αδελφοί, είναι συγκλονιστική. Ένας τραγικός πατέρας πέφτει στα πόδια του Ιησού, ζητώντας σωτηρία για το παιδί

Κατηγορίες: Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κυριακή Ι΄ Ματθαίου: Η ασθένεια – Ιερά Μητρόπολις Δημητριάδος.

Καταστροφή στα κουλούρια του Φουντούλη, Τα μουλάρια ξέρουν που θα φάνε οι ταξιδιώτες, Η βρύση, η πρώτη βραδιά στο δάσος – Ζαχαρία λ. Παπαντωνίου.

Καταστροφή στα κουλούρια του Φουντούλη. Ο Φουντούλης πηγαίνει απάνω στο μουλάρι του σα φορτωμένος κι όχι σαν καβαλάρης. Είναι όμως πολύ συλλογισμένος. Κανένας δε μιλεί για φαγητό, κι η όρεξη του Φουντούλη έχει σημάνει μεσημέρι πολλές φορές.

Κατηγορίες: Λογοτεχνικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καταστροφή στα κουλούρια του Φουντούλη, Τα μουλάρια ξέρουν που θα φάνε οι ταξιδιώτες, Η βρύση, η πρώτη βραδιά στο δάσος – Ζαχαρία λ. Παπαντωνίου.

Βαρέων βαρών! Νέος δεινόσαυρος «ήταν το βαρύτερο και μακρύτερο ζώο που περπάτησε ποτέ»!

Λονδίνο Τον τίτλο του πρωταθλητή βαρέων βαρών φέρει πλέον ο «Παταγοτιτάν» (Τιτάνας της Παταγονίας), ο βαρύτερος δεινόσαυρος και πιθανότατα το μεγαλύτερο σε μήκος ζώο που έζησε ποτέ. Τα πρώτα

Κατηγορίες: Άρθρα, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βαρέων βαρών! Νέος δεινόσαυρος «ήταν το βαρύτερο και μακρύτερο ζώο που περπάτησε ποτέ»!

«Πλιάτσικο» στο Γράμμο!.

«ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ» ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΟ! • «Τείχος αδιαφορίας» από τις Ελληνικές Αρχές, που αποδεικνύονται ανίκανες να προστατεύσουν τις ακριτικές περιοχές μας, αφού οι «κατσαπλιάδες» τον τελευταίο καιρό έκλεψαν πάνω από

Κατηγορίες: Ιστορικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Πλιάτσικο» στο Γράμμο!.

Το θαύμα – Hans Killians.

Τι είναι η βασιλεία του Θεού; Το να συγχωρούμε ο ένας τον άλλον, όπως συγχωρεί ο Θεός και εμάς. Το να αγαπάμε ο ένας τον άλλον, όπως αγαπά και εμάς ο θεός. Όταν έχουμε μέσα μας την Αγάπη, τι μεγαλύτερη … Συνέχεια

Κατηγορίες: Λογοτεχνικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το θαύμα – Hans Killians.

Χρειάζονται οι βιταμίνες στη ζωή μας; – Γιώργου Τυρογιάννη.

Σήμερα, γνωρίζουμε ότι οι θρεπτικές ουσίες είναι αυτές που απαιτούνται για την καλή ανάπτυξη και τη σωστή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Αυτές οι ουσίες είναι:

Κατηγορίες: Άρθρα, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Χρειάζονται οι βιταμίνες στη ζωή μας; – Γιώργου Τυρογιάννη.