Αρχείο κατηγορίας Το ηχητικό περιοδικό μας – Ορθόδοξη Πορεία

Η καπετανοπούλα και η εμποροπούλα – ένα παραμύθι με τον φιλόλογο Κωνσταντίνο Γανωτή (αρχείο ήχου, mp3).

Στην συνέχεια σας παραθέτουμε ένα θαυμάσιο «Παραμύθι», όπως γλαφυρά μας το παρουσιάζει ο γνωστός φιλόλογος Κ. Κωνσταντίνος Γανωτής. Τον ευχαριστούμε και πάλι θερμά, για την καλοσύνη που είχε να μας το παραχωρήσει,

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Λογοτεχνικά, Το ηχητικό περιοδικό μας - Ορθόδοξη Πορεία, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η καπετανοπούλα και η εμποροπούλα – ένα παραμύθι με τον φιλόλογο Κωνσταντίνο Γανωτή (αρχείο ήχου, mp3).

Λόγος περί νηστείας και ελεημοσύνης – Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Καλή η νηστεία, καλή επίσης και η μελέτη των γραφών με τον όρο όμως να θέτεις σ΄ εφαρμογή εκείνα που διαβάζεις. Διότι, όταν μελετάς τη γραφή και δεν κάνεις εκείνα που διαβάζεις, παίρνεις κρίμα, κι εφόδιό σου γίνεται το διάβασμα

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Λογοτεχνικά, Το ηχητικό περιοδικό μας - Ορθόδοξη Πορεία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Λόγος περί νηστείας και ελεημοσύνης – Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Το εκατοστό εξηκοστό-τρίτο τεύχος του περιοδικού μας Ορθόδοξη Πορεία (κείμενα και αρχεία ήχου, mp3).

Κυκλοφορείται ήδη το 163-ο τεύχος του ηχητικού περιοδικού μας, ορθόδοξη πορεία, το οποίον αφορά στην περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου του 2017. Σ’ αυτό το τεύχος μπορείτε να ακούσετε ή και να διαβάσετε τα εξής

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις - δελτία τύπου, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Το ηχητικό περιοδικό μας - Ορθόδοξη Πορεία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το εκατοστό εξηκοστό-τρίτο τεύχος του περιοδικού μας Ορθόδοξη Πορεία (κείμενα και αρχεία ήχου, mp3).

Το κερί: μία προφητεία του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ που επαληθεύτηκε (κείμενο και αρχείο ήχου, mp3)!

Ακούστε το επόμενο κείμενο, όπως αυτό «δημοσιεύθηκε» στο 162-ο τεύχος (Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου του 2016) του ηχητικού περιοδικού μας, Ορθόδοξη Πορεία.

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Άρθρα, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά, Το ηχητικό περιοδικό μας - Ορθόδοξη Πορεία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το κερί: μία προφητεία του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ που επαληθεύτηκε (κείμενο και αρχείο ήχου, mp3)!

Αγιασμένες μέρες – Φώτη Κόντογλου (κείμενο και αρχείο ήχου, mp3).

Ακούστε το επόμενο κείμενο (και όχι μόνο) όπως αυτό «δημοσιεύθηκε» στο 162-ο τεύχος (Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου του 2016_ του ηχητικού περιοδικού μας, Ορθόδοξη Πορεία.

Κατηγορίες: Άρθρα, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά, Το ηχητικό περιοδικό μας - Ορθόδοξη Πορεία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αγιασμένες μέρες – Φώτη Κόντογλου (κείμενο και αρχείο ήχου, mp3).

Το εκατοστό εξηκοστό-δεύτερο τεύχος του περιοδικού μας Ορθόδοξη Πορεία (κείμενα και αρχεία ήχου, mp3).

Κυκλοφορείται ήδη το 162-ο τεύχος του ηχητικού περιοδικού μας, ορθόδοξη πορεία, το οποίον αφορά στην περίοδο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου του 2016. Σ’ αυτό το τεύχος μπορείτε να ακούσετε ή και να διαβάσετε τα εξής

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις - δελτία τύπου, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Το ηχητικό περιοδικό μας - Ορθόδοξη Πορεία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το εκατοστό εξηκοστό-δεύτερο τεύχος του περιοδικού μας Ορθόδοξη Πορεία (κείμενα και αρχεία ήχου, mp3).

Μία διδακτική ιστορία που άλλαξε την ζωή ενός μοναχού: Ο π. Μελχισεδέκ (κείμενο και αρχείο ήχου, mp3).

Ακούστε το επόμενο κείμενο, όπως αυτό «δημοσιεύθηκε» στο 161-ο τεύχος (Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου του 2016) του ηχητικού περιοδικού μας, Ορθόδοξη Πορεία.

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά, Το ηχητικό περιοδικό μας - Ορθόδοξη Πορεία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μία διδακτική ιστορία που άλλαξε την ζωή ενός μοναχού: Ο π. Μελχισεδέκ (κείμενο και αρχείο ήχου, mp3).

Φύλλα κατοχής (1941) – Ιωάννας Τσάτσου (κείμενο και αρχείο ήχου, mp3).

Ακούστε ατοσπάσματα από το επόμενο κείμενο, όπως αυτό «δημοσιεύθηκε» στο 119-ο τεύχος (Σεπτέμβριος – Οκτώβριος του 2009) του ηχητικού περιοδικού μας, Ορθόδοξη Πορεία.

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιστορικά, Λογοτεχνικά, Το ηχητικό περιοδικό μας - Ορθόδοξη Πορεία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Φύλλα κατοχής (1941) – Ιωάννας Τσάτσου (κείμενο και αρχείο ήχου, mp3).

Εγκώμιον εις τον Άγιον και ένδοξον Μεγαλομάρτυρα του Χριστού, Δημήτριον – του Οσίου Πατρός ημών Νεοφύτου του εγκλείστου (κείμενο και αρχείο ήχου, mp3).

Ακούστε τον επόμενο πατερικό εγκωμιαστικό λόγο, όπως αυτός «δημοσιεύθηκε» στο 149-ο τεύχος (Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου του 2014) του ηχητικού περιοδικού μας, Ορθόδοξη Πορεία.

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά, Το ηχητικό περιοδικό μας - Ορθόδοξη Πορεία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εγκώμιον εις τον Άγιον και ένδοξον Μεγαλομάρτυρα του Χριστού, Δημήτριον – του Οσίου Πατρός ημών Νεοφύτου του εγκλείστου (κείμενο και αρχείο ήχου, mp3).

Κουνήθηκε η οροσειρά! Ο σεισμός στα Ιωάννινα μετακίνησε προς τα δυτικά το όρος Μιτσικέλι!.

Αθήνα Προς τα δυτικά μετακίνησε την Πίνδο (το όρος Μιτσικέλι) ο σεισμός που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου 2016 στα Ιωάννινα. Όπως γράφουν Τα Νέα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα, το ρήγμα

Κατηγορίες: Άρθρα, Ιστορικά, Το ηχητικό περιοδικό μας - Ορθόδοξη Πορεία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κουνήθηκε η οροσειρά! Ο σεισμός στα Ιωάννινα μετακίνησε προς τα δυτικά το όρος Μιτσικέλι!.