Αρχείο κατηγορίας Αγιολογικά – Πατερικά

23 Ιουνίου, μνήμη και του Αγίου νέου Ιερομάρτυρος Καλλινίκου του Διακόνου: Συναξάριον, Ακολουθία.

Τη ΚΓ’ του αυτού Μηνός (Ιουνίου), μνήμη του Αγίου Νέου Ιερομάρτυρος Καλλινίκου του διακόνου, του Βερροιέως, αθλήσαντος δι’ αγχόνης κατά το έτος 1821, εν Χανίοις της Κρήτης. Καλλίνικος εκ Βερροίας Νεομάρτυς, εν τη Κρήτη ενήθλησε καλλινίκως.

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 23 Ιουνίου, μνήμη και του Αγίου νέου Ιερομάρτυρος Καλλινίκου του Διακόνου: Συναξάριον, Ακολουθία.

22 Ιουνίου, μνήμη του Αγίου Παυλίνου Επισκ. Νόλης: Συναξάριον.

Στα χρόνια των λυσσασμένων Βανδάλων, πολλοί τόποι της Ιταλίας ερημώθηκαν, τα μέρη μάλιστα της Καμπανίας έμειναν εντελώς ακατοίκητα. Πολλοί λοιπόν που αιχμαλωτίστηκαν από αυτούς μεταφέρθηκαν στην

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 22 Ιουνίου, μνήμη του Αγίου Παυλίνου Επισκ. Νόλης: Συναξάριον.

21 Ιουνίου, μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Ιουλιανού: Συναξάριον.

Σήμερα η εκκλησία μας εορτάζει και τιμά την ιερή μνήμη του αγίου μάρτυρα Ιουλιανού. Ο άγιος Ιουλιανός καταγότανε από τη Διοκαισάρεια της Κιλικίας και ήταν παιδί

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 21 Ιουνίου, μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Ιουλιανού: Συναξάριον.

Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτσ – επιστολή στον καπετάνιο που ρωτά, τί χρωστούν οι Σέρβοι στον Χριστό!

Καλό το ερώτημα σου. Οι Άγγλοι, συχνά ασχολούνται με το ερώτημα τί χρωστούν οι Άγγλοι στον Χριστό; Και απαντούν ό ένας στον άλλον απαριθμώντας τα αγαθά πού έλαβαν από τον Χριστό. Τώρα εσύ ρωτάς

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Ιστορικά, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτσ – επιστολή στον καπετάνιο που ρωτά, τί χρωστούν οι Σέρβοι στον Χριστό!

Επιστολή π. Φιλοθέου Ζερβάκου προς μητέρα που ελυπήθη διότι η κόρη της ακολούθησε τη μοναχική ζωή.

Εάν η Ελένη έπαιρνε κακό δρόμο, τότε έπρεπε να λυπηθήτε τόσο πολύ, αλλά η Ελένη ακολούθησε τον δρόμο του Θεού. Άκουσε την φωνή του Ευαγγελίου που λέγει: ο φιλών πατέρα ή μητέρα περισσότερον από

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επιστολή π. Φιλοθέου Ζερβάκου προς μητέρα που ελυπήθη διότι η κόρη της ακολούθησε τη μοναχική ζωή.

ΛΟΓΟΣ ΙΘ: Προς όσους επιδίδονται στα φοβερά αμαρτήματα των Σοδόμων – Αγίου Μαξίμου του Γραικού.

Προς όσους επιδίδονται στα φοβερά αμαρτήματα των Σοδόμων, τα οδηγούντα στον όλεθρο και την αιώνια κόλαση «Αρχή σοφίας φόβος Κυρίου, σύνεσις δε αγαθή πάσι τοις ποιούσιν αυτήν» [1], λέγει ο θείος ψαλμωδός. Και ποιος είναι αυτός που οδηγείται από τον … Συνέχεια

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΛΟΓΟΣ ΙΘ: Προς όσους επιδίδονται στα φοβερά αμαρτήματα των Σοδόμων – Αγίου Μαξίμου του Γραικού.

Πως μπορεί να γνωρίσει κάποιος εάν εργάζεται με την μη εμπιστοσύνη στον εαυτό του και με την ολοκληρωτική ελπίδα στον Θεό – Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ΄. Πολλές φορές νομίζουν μερικοί αυθάδεις ότι δεν έχουν κανένα θάρρος στον εαυτό τους και ότι όλη τους την ελπίδα και πεποίθησι, την έχουν στον Θεό· όμως δεν είναι έτσι· και γι αυτό βεβαιώνονται από το

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πως μπορεί να γνωρίσει κάποιος εάν εργάζεται με την μη εμπιστοσύνη στον εαυτό του και με την ολοκληρωτική ελπίδα στον Θεό – Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου.

«Νοικιάσαμε την σάρκα μας στον διάβολο, σ’ αυτόν τον σκληρό πορνοβοσκό» – Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Διαβάζοντας στο διαδίκτυο τις τελευταίες ειδήσεις (gaypride στην Αθήνα, γυμνή Ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη, πρωτιά της Ελλάδος στις εκτρώσεις, στην πορνεία 7.000 Ελληνίδες), αναρωτιέμαι: Ποιός

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Ιστορικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Νοικιάσαμε την σάρκα μας στον διάβολο, σ’ αυτόν τον σκληρό πορνοβοσκό» – Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

13 Ιουνίου, μνήμη του Αγίου Τριφυλλίου, Επισκόπου Λήδρας της Κύπρου: Συναξάριον, Ακολουθία, Χαιρετισμοί (κείμενα και αρχείο ήχου, mp3).

Ακούστε το επόμενο κείμενο, όπως αυτό «δημοσιεύθηκε» στο 171-ο τεύχος (Μαϊου – Ιουνίου του 2018) του ηχητικού περιοδικού μας, Ορθόδοξη Πορεία.

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιερές Ακολουθίες, Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά, Το ηχητικό περιοδικό μας - Ορθόδοξη Πορεία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 13 Ιουνίου, μνήμη του Αγίου Τριφυλλίου, Επισκόπου Λήδρας της Κύπρου: Συναξάριον, Ακολουθία, Χαιρετισμοί (κείμενα και αρχείο ήχου, mp3).

12 Ιουνίου, μνήμη των Οσίων Ονουφρίου και Πέτρου του Αθωνίτου: Συναξάριον, Ακολουθίαι, Παρακλητικός Κανών.

Τη ΙΒ’ του αυτού μηνός (Ιουνίου), Μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Ονουφρίου του Αιγυπτίου. Και την ενός χιτώνος εντολήν, Πάτερ, Υπερβέβηκας, γυμνητεύσας εις τέλος.

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Ιερές Ακολουθίες, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 12 Ιουνίου, μνήμη των Οσίων Ονουφρίου και Πέτρου του Αθωνίτου: Συναξάριον, Ακολουθίαι, Παρακλητικός Κανών.