Αρχείο κατηγορίας Αγιολογικά – Πατερικά

«Είναι ζωντανή η παρουσία των Αγίων» – Οσίου Παισίου του Αγιορείτου.

– Γέροντα, θα ήθελα να δω τον Άγιο Αρσένιο. – Το ότι επιδιώκεις να δης τον Άγιο Αρσένιο είναι επικίνδυνο, γιατί ο εχθρός μπορεί να σου παρουσιάση φαντασία και έπειτα να σου

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Είναι ζωντανή η παρουσία των Αγίων» – Οσίου Παισίου του Αγιορείτου.

Η πανσεβάσμιος κοίμησις της Υπεραγίας Θεοτόκου – Γέροντος Φιλοθέου Ζερβάκου.

Όταν ο πατριάρχης Ιακώβ, αναχωρώντας από την πατρική εστία, εξαιτίας της κατ’ αυτού απειλής του αδελφού του Ησαύ, έφθασε κοντά στη δύση του ηλίου σε έρημο τόπο, πήρε έναν λίθο, τον έβαλε κάτω από το κεφάλι του και

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Γενικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η πανσεβάσμιος κοίμησις της Υπεραγίας Θεοτόκου – Γέροντος Φιλοθέου Ζερβάκου.

«Η κουκουναρίτσα σου..» – Γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού.

Ειδικά η γυναίκα δε γνωρίζει άλλη τροφή παρά μόνο την αγάπη. Άμα της λείπει η αγάπη, δεν μπορεί η γυναίκα να σταθεί, δε ζει, δεν τρέφεται, άρα είναι ισχνή και αδύναμη και στο πιο παραμικρό αεράκι. Αυτό πρέπει να το … Συνέχεια

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Γενικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Η κουκουναρίτσα σου..» – Γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού.

Μια φορά, στο Καλύβι του Τιμίου Σταυρού.

Μια φορά, στο Καλύβι του Τιμίου Σταυρού, αντι για λίγο κρασί που περίμενα σαν φάρμακο για το πρόβλημα που είχα στα έντερα, μου έφεραν από το μοναστήρι κατά λάθος ένα μπουκάλι

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μια φορά, στο Καλύβι του Τιμίου Σταυρού.

17 Αυγούστου, μνήμη του Οσίου Αλυπίου του εικονογράφου, της Κιέβω-Πετσέρσκαγια Λαύρας – Ιερά Μονή Παρακλήτου, Ωρωπός Αττικής.

Μιμητής του ιερού ευαγγελιστή και πρώτου εικονογράφου Λουκά αναδείχθηκε ο όσιος πατέρας μας Αλύπιος ο σπηλαιώτης. Αυτός ο μακάριος θαυμαστά εικονογραφούσε τις μορφές των αγίων, ενώ

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 17 Αυγούστου, μνήμη του Οσίου Αλυπίου του εικονογράφου, της Κιέβω-Πετσέρσκαγια Λαύρας – Ιερά Μονή Παρακλήτου, Ωρωπός Αττικής.

15 – 16 Αυγούστου: Συμπληρωματικοί ύμνοι της ακολουθίας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ακολούθως παραθέτουμε ύμνους οι οποίοι μπορεί να χρησιμοποιηθούν, προαιρετικά, ώστε να διανθήσουν λατρευτικές εκδηλώσεις – Ακολουθίες της

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Ιερές Ακολουθίες, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 15 – 16 Αυγούστου: Συμπληρωματικοί ύμνοι της ακολουθίας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτσ – επιστολή σ’ έναν από τη Μάτσβα που ρωτά κάτι που δεν επιδέχεται ερωτήσεις (η σωστική παρέμβαση της Θεοτόκου).

Ρωτάς για ποιό λόγο ολόκληρη η ορθόδοξη και η καθολική Εκκλησία αποκαλούν τη Θεοτόκο «σωτήρα» λέγοντας Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς, ενώ είναι ο Σωτήρας, ο Ιησούς Χριστός, ο Βασιλεύς και Κύριος. Τέτοιου είδους ερώτημα

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Γενικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτσ – επιστολή σ’ έναν από τη Μάτσβα που ρωτά κάτι που δεν επιδέχεται ερωτήσεις (η σωστική παρέμβαση της Θεοτόκου).

13 Αυγούστου, Μνήμη των Οσίων, Δωροθέου, Δοσιθέου, Σερίδου, Βαρσανουφίου και Ιωάννου: Συναξάριον, Ακολουθία.

Τη ΙΓ’ του αυτού Μηνός (Αυγούστου), Μνήμη των Οσίων: Δωροθέου, Δοσιθέου, Σερίδου, Βαρσανουφίου και Ιωάννου.

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Ιερές Ακολουθίες, Ιστορικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 13 Αυγούστου, Μνήμη των Οσίων, Δωροθέου, Δοσιθέου, Σερίδου, Βαρσανουφίου και Ιωάννου: Συναξάριον, Ακολουθία.

Πώς πρέπει να βγαίνει στο πεδίο της μάχης ο στρατιώτης του Χριστού – Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου.

Αφού ξυπνήσεις το πρωί, και αφού προσευχηθείς κάμποση ώρα, λέγοντας, Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ του Θεού ελέησόν με, το πρώτο πράγμα, που έχεις να στοχασθείς είναι αυτό, το να σου φανεί πως

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πώς πρέπει να βγαίνει στο πεδίο της μάχης ο στρατιώτης του Χριστού – Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου.

11 Αυγούστου, διήγησις περί της αχειροποιήτου Εικόνος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού – Ιεράς Μονής Παρακλήτου Αττικής.

Τη 11η του μηνός Αυγούστου Διήγησις περί της αχειροποιήτου εικόνος του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.1

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 11 Αυγούστου, διήγησις περί της αχειροποιήτου Εικόνος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού – Ιεράς Μονής Παρακλήτου Αττικής.