20 Μαρτίου, μνήμη και βίος του Οσιομάρτυρος Ευφρωσύνου του Ρώσου.

Η τοποθεσία του ερημητηρίου του Σινίτσυ είναι άγρια και ερημική. Βρίσκεται μακριά από πυκνοκατοικημένες πόλεις και χωριά, και το βλέμμα του περαστικού προσκυνητή δεν συναντά παρά αχανείς, λασπώδεις και δυσδιάβατους βάλτους. Οι βάλτοι αυτοί εκτείνονται πότε στα πυκνά πράσινα δάση που το περιτριγυρίζουν και πότε σε ολόκληρο δίκτυο μεγάλων και μικρών λιμνών, από τις οποίες, άλλες είναι απομονωμένες και αυτοτελείς και άλλες συνδεδεμένες μεταξύ των με ρυάκια και ποτάμια. Συνολικά, στην περιοχή, υπάρχουν περίπου δέκα οχτώ λίμνες, ανάμεσα στις οποίες μία, η λίμνη Σαβίνο, είναι αξιόλογη γιατί, στον πυθμένα της, έχει έναν χωνοειδές λάκκο, όπου ανά ορισμένα χρόνια και συνήθως την περίοδο του καλοκαιριού τα νερά, μαζί με όλα τα ψάρια, εξαφανίζονται κάνοντας έναν μεγάλο θόρυβο• έπειτα, αφού περάσει μια ορισμένη χρονική περίοδο, τα νερά ξανάρχονται στην θέση τους από τον ίδιο λάκκο. Από τα ποτάμια της αξιομνημόνευτο είναι εκείνο του Μύλου, που ονομάστηκε έτσι από τον μύλο του μοναστηριού που ήταν χτισμένος πάνω σε αυτό, και το ποτάμι Γκβόζντεν. Στις όχθες των ποταμών αυτών, είχε εγκατασταθεί στην αρχή ο ευλογημένος Όσιος Ευφρόσυνος.

Πιο λαμπεροί από τα φωτεινά άστρα του ουρανού, οι Άγιοι του Θεού λάμπουν και φωτίζουν τον δρόμο προς την πέραν του τάφου αιώνια ζωή. Με την αγία και θεάρεστη ζωή τους στην γη, μας διδάσκουν πως να ευαρεστήσουμε τον Θεό• και με τις προσευχές τους στον ουρανό, μπροστά στον θρόνο του προαιώνιου Θεού, μας βοηθούν να περάσουμε με επιτυχία από τον θλιβερό, και επίμοχθο αυτό δρόμο της ζωής. Υψώνοντας κατά καιρούς ο Θεός, ανάμεσά μας τους εκλεκτούς Του, ενεργεί με αυτούς ποικίλα θαύματα και σημεία, για να φέρει σε επίγνωση εκείνους που έχουν παραστρατήσει. Και όπως ο ουρανός στολίζεται με τα φωτεινά αστερια που φωτίζουν την γη στο σκοτάδι της νύχτας, έτσι και η Ορθόδοξη Εκκλησία μας στολίζεται με θαυματουργούς Αγίους που ευαρέστησαν τον Θεό, με την ενάρετη ζωή τους…

20 Μαρτίου, μνήμη και βίος του Οσιομάρτυρος Ευφρωσύνου του Ρώσου.rar

Η/Υ ΠΗΓΗ:
Voutsinasilias.blogspot.gr

Παράβαλε και:
20 Μαρτίου, μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Κουθβέρτου, Επισκόπου Λινδησφάρμου της Βρεττανίας: Βίος, Ακολουθία.

Κατηγορίες: Άρθρα, Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.