Και άλλο σύμπτωμα εθνικής καταπτώσεως!

Ένα επιπλέον δείγμα του επιπέδου της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, αποτελεί η απόφαση της Κυβερνήσεως να εγκαταστήσει σε όλη τη χώρα 35.000 μηχανές παιγνίων VLT (video lottary terminals). Οι σύγχρονες ηλεκτρονικές λοταρίες θα κατακλύσουν τις πόλεις και θα γίνουν αφορμή να ανεβεί στα ύψη το ποσοστό του τζόγου, που πλέον δεν θα είναι παράνομος, αλλά κατά πάντα νόμιμος!

Τι όμως σημαίνει για τις τοπικές κοινωνίες αυτό; Σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ενώσεως Δήμων Κεν­τρι­κης Μακεδονίας παρουσιάσθηκαν όλες οι αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει το φαινόμενο αυτό στην οικονομι­κη ανάπτυξη της χώρας, καθώς και τα πλήγματα που οπωσδήποτε θα δεχθούν οι οικογένειες και γενικότερα η κοινωνία. Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος έκανε λόγο για «καζινοποίηση» των πόλεων, με όλες τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει κάτι τέτοιο. «Θα πρέπει να πάμε στους καθ’ ύλην αρμοδίους, και αν χρειαστεί, να προσφύγουμε στα αρμόδια δικαστήρια, γιατί θεωρούμε ότι αυτό θα λειτουργήσει σε βάρος των τοπικών κοινωνιών», τόνισε χαρακτηριστικά. Επιπλέον υπογραμμίσθηκε στη συνεδρίαση η μεγάλη πυκνότητα τοποθέτησης τέτοιων μηχανημάτων, σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό της χώρας, αφού «στη γειτονική Ιταλία, που έχει θεσμοθετήσει το σύστημα αυτό τα προηγούμενα χρόνια, υπάρχουν 60 εκατομμύρια κάτοικοι και 50.000 μηχανάκια, και η κυβέρνηση προσπαθεί να τα μειώσει».

Για τις αρνητικές συνέπειες της γενικευμένης λειτουργίας των λοταριών, πέρα από την αύξηση στη χρήση των αλκοολούχων ποτών, ο δήμαρχος Θέρμης δήλωσε: «Εμείς έχουμε εμπειρία από τη λειτουργία του καζίνο, του τι δημιουργείται στον περίγυρο με όλους τους τοκογλύφους να τριγυρνούν και να χρηματοδοτούν τους παίκτες, με ο,τι αυτό σημαίνει. Αυτό πλέον θα γίνεται στις πλατείες των πόλεών μας μέχρι τις 4 το πρωί», πρόσθεσε.

«Το έγκλημα θα είναι διαχρονικό», δήλωσε και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κεν­τρικής Μακεδονίας. «Αυτό δεν είναι ανάπτυξη. Στη ζωή δεν είναι όλα χρήματα. Δεν υπάρχουν καλά και κακά “φρουτάκια”. Υπάρχει παράνομος τζόγος και θα υπάρχει πάντα. Επειδή ένα κράτος είναι ανίκανο και ανάξιο να τον ελέγξει, μετατρέπεται σε τζογαδόρος ο ίδιος, για να κερδίζει χρήματα;», αναρωτήθηκε.

«Ενεπάγην εις ιλύν βυθού και ουκ έστιν υπόστασις», έγραψε πριν από 3.000 χρόνια ο ιερός Ψαλμωδός. Τόσο δυστυχώς επίκαιρη αλήθεια για τη σημερινή κοινωνία μας, η οποία βουλιάζει συνεχώς σε βάλτο, χωρίς να υπάρχει πυθμένας. Ποιό θα είναι το αποτέλεσμα; Μια χώρα τυχοδιωκτών. Από την ηγεσία του τόπου μέχρι τον τελευταίο πολίτη. Ο Θεός να μας λυπηθεί…

Η/Υ ΠΗΓΗ:
Αδελφότις Θεολόγων ο Σωτήρ

Κατηγορίες: Άρθρα, Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.