Το πραγματικό «σκάνδαλο Βατοπαιδίου».

Αν γυρίσουμε περίπου δέκα χρόνια πίσω, θα βρεθούμε σε συνθήκες πρωτοφανούς κοινωνικής και πολιτικής θύελλας. Θα δούμε την τότε αντιπολίτευση – αυτή που στη συνέχεια διέσυρε την Ελλάδα και την έσυρε στο μνημονιακό χάος – να μαίνεται. Θα ακούσουμε τα Μέσα Ενημερώσεως να εκκενώνουν την αντιεκκλησιαστική τους μανία στο πρόσωπο του ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου π. Εφραίμ, τον οποίο παρουσίαζαν ως επικίνδυνο κακοποιό. Υπουργοί διασύρθηκαν και οδηγήθηκαν σε παραίτηση. Άλλα πολιτικά πρόσωπα στι­γματίσθηκαν, δικηγόροι και συμβολαιογράφοι ευτελίσθηκαν, και η τότε Κυβέρνηση πιέ­σθηκε να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, απαρχή των μετέπειτα δεινών της.

Και στο αποκορύφωμα της συνεχιζόμενης θύελλας η τότε Δικαιοσύνη, κάτω από το βάρος της τηλεκατευθυνόμενης γενικής κατακραυγής, δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος της και ακολούθησε τον συρφετό. Είτε παραπλανημένη είτε εκτελώντας εντολές αόρατων σκοτεινών κέντρων, οδήγησε στη φυλακή την περίοδο των Χριστουγέννων του 2011, ως κοινό εγκληματία ή επικίνδυνο τρομοκράτη, τον ηγούμενο π. Εφραίμ.

Και τώρα, στις 21 Μαρτίου 2017, μετά από σχεδόν δέκα χρόνια, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έρχεται να αθωώσει και τους 13 κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων και τον Καθηγούμενο Γέροντα Εφραιμ. Δεν υπάρχει σκάνδαλο Βατοπαιδίου, ετυμηγόρησε η Δικαιοσύνη.

Και όμως σκάνδαλο υπάρχει! Σκάνδαλο είναι ο ανελέητος διασυρμός τόσων προσώπων, για τον οποίο διασυρμό κανένας δεν πρόκειται να τιμωρηθεί. Και αποκορύ­φωμα του σκανδάλου ο εγκλεισμός του η­γουμένου π. Εφραίμ στη φυλακή τις ημέρες των Χριστουγέννων. Και μάλιστα με βου­λευμα του τότε Συμβουλίου Εφετών, το οποίο έλυσε τη διαφωνία του Εισαγγελέα και της ανακρίτριας, λαμβάνοντας το μέρος της τελευταίας, που υπεστήριζε ότι πρέπει ο ηγούμενος Εφραίμ να προφυλακισθεί, διότι είναι επικίνδυνος να διαπράξει και νέα αδικήματα. Τραγική κατάπτωση των εκπροσώπων της τότε Δικαιοσύνης.

Όμως το θέμα δεν τελειώνει εδώ. Διότι το Δικαστήριο θεώρησε πως είναι αναρμόδιο και δεν εξέτασε το θέμα της κυριότητας της λίμνης Βιστωνίδας, για την οποία έγινε όλος ο θόρυβος, αλλά αποδέχθηκε την απόφαση του Εφετείου Κομοτηνής, βάσει της οποίας οι εκτάσεις της λίμνης είναι κτήμα του Δημοσίου και όχι της Μονής Βατοπαιδίου, η οποία τις κατείχε από αιώνων με αυτοκρατορικά Χρυσόβουλλα. Όμως, όπως με ακρίβεια επιχειρηματολόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, υπερι­σχύει και εδώ η νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ­(ΕΔΑΔ), του οποίου η απόφαση με αριθμό 10/1993/405/483-484/9-12-1994 εχει επιλύσει τελεσιδίκως το ιδιοκτησιακό καθεστώς και της συγκεκριμένης υποθέσεως.

Πρέπει λοιπόν να σταματήσει κάποτε η συν­εχιζόμενη αρπαγή της εκκλησιαστικής περιουσίας από το παμφάγο, άδικο και διεφθαρμένο κράτος. Διότι αυτό είναι το πιο μεγάλο σκάνδαλο!

Η/Υ ΠΗΓΗ:
Αδελφότις Θεολόγων, Ο ΣΩΤΗΡ

Κατηγορίες: Άρθρα, Ιστορικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.