Επιστολή διαμαρτυρίας του συλλόγου της Ορθόδοξης Πορείας προς τον Πανελλήνιο σύνδεσμο τυφλών.

Ακολούθως δημοσιεύουμε την επιστολή που απηύθυνε ο σύλλογός μας προς τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο τυφλών, διαμαρτυρόμενος διότι το επίσημο συνδικαλιστικό όργανό των τυφλών διοργανώνει μαθήματα γιόγκα, υπό τον μανδύα των μαθημάτων γυμναστικής. Χωρίς να αντιδικήσουμε με κανέναν, θελήσαμε απλώς, ως οφείλουμε, να διατυπώσουμε την διαφωνία μας.

«ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΟΡΕΙΑ»
Σύλλογος Ορθοδόξων Τυφλών Ελλάδος
Ελευθερίου Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) 56, Μέγαρον Ερμής, τ.κ. 106 78-Αθήνα
Τηλ.: 210-3305211 fax:210-3305212
Web site : www.orp.gr

Αθήνα, 8 Ιουνίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 775
Προς τον Πανελλήνιο σύνδεσμο τυφλών

Αξιότιμοι κύριοι, αγαπητοί φίλοι!
Το Δ. Σ. του συλλόγου μας, με την παρούσα επιστολή μας, θα ήθελε να εκφράσει την έντονη απορία αλλά και διαμαρτυρία του προς το συνδικαλιστικό – αντιπροσωπευτικό σωματείο του χώρου των τυφλών, του χώρου μας δηλαδή, για τη διοργάνωση και προβολή των «μαθημάτων» γιόγκα τα οποία, όπως μάθαμε από τον αυτόματο τηλεφωνητή του συνδέσμου, διοργανώνονται τις ημέρες αυτές υπό την αιγίδα σας!
Διαφωνούμε με το διάβημά σας αυτό, όχι μόνο για θρησκευτικούς λόγους, αλλά και για κοινωνικές – ανθρωπιστικές αιτίες. Είμαστε δηλαδή βαθύτατα πεπεισμένοι πως οι ανατολικής – ινδικής προελεύσεως αυτές μορφές κεκαλυμμένης θρησκευτικότητος, οδηγούν όχι σε σωματική άσκηση – γυμναστική, όπως ψευδώς διαδίδεται, αλλά σε μια μοιρολατρική παραδοχή και αντιμετώπιση της όποιας καθημερινότητός μας. Έτσι, η δυναμική στάση των ανθρώπων απέναντι στα κάθε λογής εμπόδια της ζωής μας εξατμίζεται σταδιακά, με αποτέλεσμα η κάθε αναποδιά να μας προσβάλει χωρίς διάθεση μαχητικής – ζώσης αντιδράσεως! Τούτο σημαίνει πως η ψυχοσύνθεση του ανθρώπου της περιπτώσεως αυτής, που επηρεάζεται από την κάθε λογής γιόγκα και τα συν αυτή, κυριαρχείται από εκούσια παραίτηση και μεμψοιμηριστική αποδοχή της ετεροκαθοριζόμενης εξελίξεως του κοινωνικού γίγνεσθαι (άβουλα όντα ή άνθρωποι πιόνια)!
Εξάλλου μας κακοφαίνεται το ότι χάριν μιας αμφίβολης σωματικής ασκήσεως, ακούσια ίσως, αλλά κεκαλυμμένως ψευδώνυμα, προωθείται η Ινδουιστικής – ανατολικής προελεύσεως θρησκευτικότητα, με αποτέλεσμα ανυποψίαστοι Χριστιανοί να μεταβάλλονται σε θύματα προπαγάνδας του χειρίστου είδους!

Γιατί λοιπόν να συμμετέχει και ο συνδικαλιστικός μας φορέας σε τέτοιου είδους παιγνίδια; Γιατί να προκαλείτε και συνεπώς να εισπράττετε τα δικαιολογημένα παράπονα και την συνακόλουθη αγανάκτηση πολλών συναδέλφων μας από κάθε μεριά της Ελλάδος;
Είμαστε σίγουροι πως δεν θα θέλατε να προξενήσετε το παραμικρό κακό στα μέλη – συναδέλφους μας. Γιατί λοιπόν να καλύπτετε αυτή την καταστρεπτική συνήθεια και μάλιστα να το διαφημίζετε κιόλας;
Και εσείς συμφωνείτε, νομίζουμε, πως δεν είναι απαραίτητο να λέμε ναι σε όλα τα παραγγέλματα της εποχής μας. Μπορείτε και τώρα λοιπόν, να διορθώσετε αυτό το επικίνδυνο διάβημά σας. Ποτέ άλλωστε δεν είναι αργά!
Διευκρινίζουμε πάντως, πως δεν θέλουμε να επιδείξουμε γνώσεις ή εξυπνάδα χαράζοντας αυτές τις γραμμές. Απλώς θελήσαμε να επισημάνουμε στους ταγούς του χώρου μας φιλικά – ψύχραιμα το κατά την γνώμη μας σωστό!
Ευχαριστούμε για την προσοχή και το χρόνο σας!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΗΤΟΥΛΑ ΚΑΚΟΥΔΑΚΗ

Παράβαλε και:
Ορθόδοξη Ησυχαστική Παράδοση και Ανατολικές Θρησκείες (Γιόγκα). Ομοιότητες και διαφορές – Λεωνίδα Κατσίρα.
Γιόγκα εναντίον καρδιακής προσευχής – π. Γεωργίου Χριστοδούλου.
Ο Αγιος Παϊσιος ο Αγιορίτης για την Γιόγκα.
Γιόγκα και Ορθοδοξία: Δύο δρόμοι παράλληλοι ή αντίθετοι; – Αρχιμ. Γρηγορίου Κωνσταντίνου Δρ. Θ.
Η γιόγκα δεν είναι γυμναστική αλλά ινδουϊστική θρησκευτική πρακτική με πολλές σχολές – Άρχιμ. Μελετίου Στάθη, εφημερίου Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας άνω Πατησίων.
Η Γιόγκα και ο Διαλογισμός στο φως της Ορθόδοξης Θεολογίας – Μιχαήλ Χούλη.
Γιόγκα και διαλογισμός. Νεοεποχίτικη θρησκευτική πρακτική με τον μανδύα της άσκησης – Ελένης Ανδρουλάκη.
Θέλω να με Γνωρίζει ο Θεός – π. Δημητρίου Μπόκου.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου, Γενικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.