Με σκότωσες πατέρα! – Μακαριστής Πορφυρίας Μοναχής (κείμενο και αρχείο ήχου, mp3).

Ακούστε το επόμενο κείμενο, όπως αυτό «δημοσιεύθηκε» στο 168-ο τεύχος (Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου του 2017) του ηχητικού περιοδικού μας, Ορθόδοξη Πορεία.

«Με σκότωσες πατέρα» – Μακαριστής Μοναχήσ Πορφυρίας.mp3

Θα σας διηγηθώ ένα περιστατικό για να δείτε τι κακό μπορεί να κάνει η προσκόλληση στο χρήμα. Αυτό συνέβη σε μια ξένη χώρα. Θα μπορούσε να έχει συμβεί, βέβαια, ή να συμβεί και στη δική μας χώρα. Το γεγονός αυτό το έζησε και μου το διηγήθηκε στο ταξί μια κυρία .

Οδηγώντας σε μια μεγάλη λεωφόρο, μπροστά στα μάτια της έγινε ένα τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί σοβαρά ένας νέος. Με τη βοήθεια κάποιων ανθρώπων, έβαλαν στο αυτοκίνητο της το παλληκάρι, περίπου είκοσι ετών, να το μεταφέρει στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Το παλληκάρι αιμορραγούσε, η κυρία έφτασε στο νοσοκομείο, όσο πιο γρήγορα μπορούσε, οι τραυματιοφορείς της βάρδιας το πήραν μέσα. Μπήκε μαζί και η κυρία, για να μάθει ποιος είναι, και να ειδοποιήσει τους συγγενείς του. Οι γιατροί της βάρδιας διέγνωσαν πως έπρεπε να μπει επειγόντως στο χειρουργείο. Ειδοποίησαν τον χειρούργο- ο χειρούργος όμως, για να τον χειρουργήσει, ήθελε χίλια δολάρια. Το είπαν στην κυρία, η κυρία τους είπε τι ακριβώς συνέβη και ότι δεν γνωρίζει το παλληκάρι. Εξήγησαν στον χειρούργο τι συνέβη, όμως εκείνος ανένδοτος, ήθελε τα χρήματα. Η κυρία βλέποντας το παλληκάρι να αργοπεθαίνει από την αιμορραγία, τους είπε: «Ξεκινήστε να το σώσετε και πάω να σας φέρω τα χρήματα». Η κυρία πράγματι έφερε τα χρήματα και τότε ήρθε κι ο γιατρός. Όμως, τι ειρωνεία! ! Τι οδυνηρό παιχνίδι τού φύλαξε αυτή τη νύχτα η αγάπη του για το χρήμα!

Με το που είδε το παλληκάρι, έμεινε ακίνητος, κιτρίνισε, άσπρισε, πήρε το χρώμα του νεκρού. Πέφτει πάνω στο παλληκάρι ουρλιάζοντας «Παιδί μου!!!» Και το παιδί είπε τις τελευταίες του λέξεις: «Με σκότωσες, πατέρα!» και ξεψύχησε.

Η κυρία, συγκλονισμένη απ’ αυτό το συμβάν, πέταξε τα χρήματα στο πρόσωπο του πατέρα φονιά λέγοντας του: «Πάρτα, να κάνεις την κηδεία του παιδιού σου!» Σημειωτέον πως τον είχε ένα, δεν είχε άλλο παιδί.

Αυτό κάνει το χρήμα, κυρίες και κύριοι: Σκοτώνει ανθρώπους, σκοτώνει ψυχές…

Από το βιβλίο: «Ταξιδεύοντας στα τείχη της πόλης», της Μακαριστής μοναχής Πορφυρίας.
ΑΘΗΝΑ 2010
Κεντρική διάθεση Νεκτάριος Δ. Παναγόπουλος.

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Γενικά, Το ηχητικό περιοδικό μας - Ορθόδοξη Πορεία, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.