«τάφος ανεωγμένος ο λάρυγξ αυτών» – Μητροπ. Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ

Αναστατωμένοι είναι οι άνθρωποι της ιστορικής Επαρχίας Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, που υπηρετώ, και ο κλήρος και ο λαός της, για τα υποτιμητικά προς τα ιδανικά της φυλής μας, την πίστη, την πατρίδα και την οικογένεια, λόγια του Προέδρου της Βουλής κ. Ν. Βούτση. Τοιαύτα λόγια, λεγόμενα από άρχοντα του ελληνικού έθνους, συνιστούν βλασφημία και αγνωμοσύνη κατά της Ορθοδόξου πίστεως και της Εκκλησίας. Ήδη έχουν εξεγερθεί πολλοί Ιεράρχες για την ασέβεια αυτή, κάθε δε Ιεράρχης ας μη θεωρηθεί ως ένα μεμονωμένο πρόσωπο, διότι και ο τίτλος του, ο οποίος τον καθορίζει, δείχνει ότι σαρκώνει εν εαυτώ και όλο το ποίμνιό του.

Εκφράζουμε λοιπόν και εμείς, ως ποίμνιο του Χριστού ευλογημένο και πιστό στις παραδόσεις της Ορθόδοξης πίστης μας και της Ελληνικής πατρίδος μας, εκφράζουμε, λέγω, όχι απλώς την διαφωνία μας στα λόγια του Προέδρου της Βουλής, αλλά και την αποστροφή μας σ᾽ αυτά. Ο κύριος Βούτσης παρουσιάζεται ως να αγνοεί την μεγάλη αλήθεια, η οποία διήκει όλες τις σελίδες της ένδοξης ελληνικής ιστορίας μας, ότι η πίστη στον Θεό είναι στενά δεμένη με την ψυχή του ελληνικού λαού και τα ανδραγαθήματα των Ελλήνων έχουν και κίνητρο και τέλος την Ορθόδοξη πίστη μας. Οι άρχοντες του μαρτυρικού αυτού τόπου δεν πρέπει να το λησμονούν αυτό, πολύ δε περισσότερο δεν πρέπει προκλητικά να το παραθεωρούν, όπως έπραξε ο νυν Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης. Δεν εξελέγησαν άρχοντες του λαού για να υποτιμούν και να παραθεωρούν την Ορθόδοξη πίστη του, αλλά πρέπει μαζί με αυτόν να την σέβονται και να την τιμούν.

Αυτό που περιμένουμε τώρα από τον κ. Πρόεδρο της Βουλής κ. Ν. Βούτση είναι να ζητήσει συγγνώμη από τον πιστό ελληνικό λαό και η πράξη του αυτή όχι μόνο θα ευφράνει τον λαό που υπηρετεί, αλλά και θα δώσει στον ίδιο περιποιούσα τιμή και αξία. Ως Εκκλησία αποβλέπουμε στην σωτηρία των ανθρώπων και αυτού βεβαίως του κ. Βούτση την σωτηρία. Διότι από το κείμενό του απέδειξε ότι η Ορθόδοξη πίστη δεν του έχει μιλήσει δυνατά μέσα του και ευχόμεθα, έστω και από το παρόν γεγονός, να λάβει αφορμή να εγκύψει με τον ισχυρό του νου, αλλά και με αγαθή την καρδία του, εις βάθος στην πίστη των πατέρων μας και τότε θα γνωρίσει ένα γλυκό Θεό, που ικανοποιεί και τον νου και την καρδιά, τον Θεό των πατέρων ημών!

Πάντως εκεί που ύπουλα το πηγαίνουν πολλοί το θέμα, με τα διάφορα διατάγματά τους και τις περίεργες ενέργειές τους, το να κάνουν την πατρίδα μας εντελώς άθρησκη, δεν θα το επιτρέψει ο ᾽Ορθόδοξος λαός, πολύ δε περισσότερο δεν θα το επιτρέψουμε εμείς οι Ιεράρχες και όλοι οι κληρικοί, γιατί δεν μας αφήνει η ιστορία μας. Έξι χιλιάδες (6.000) κληρικοί, λέγει ο ιστορικός Πουκεβίλ, έπεσαν στους αγώνες για την ελευθερία, για να υπάρχει ελεύθερη ελληνική πατρίδα. Τοιούτοι λόγοι, που θέλουν να δημιουργήσουν μία ξένη προς την Ορθόδοξη πίστη μας ελληνική πατρίδα, με αισχρά μάλιστα ήθη, όπως είναι το θέμα του γάμου των ομοφυλοφίλων, έκαναν, νομίζω, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κοζάνης να πει την τολμηρή πράγματι έκφραση ότι «ένας βόθρος είναι η βουλή των Ελλήνων». Αλλά πριν από αυτόν η ίδια η Αγία Γραφή λέγει, «βόθρος βαθύς στόμα παρανόμου» (Παροιμίαι 22,14), με την έννοια της δυσοσμίας και της θολώσεως της καθαράς ατμόσφαιρας των ιδανικών, την οποίαν προκαλούν οι βλάσφημοι προ την πίστη λόγοι.

Το ίδιο δε νόημα θέλει να εκφράσει και ο άλλος ψαλμωδός που λέγει «τάφος ανεωγμένος ο λάρυγξ αυτών» (Ψαλμ. 5,10), ότι δηλαδή αποπνέουν δυσοσμία τα βλάσφημα λόγια των ασεβών, που αντιστρατεύονται στις μεγάλες αρετές, όπως αυτές που προσβάλλουν οι λόγοι του κ. Βούτση, την πίστη, την πατρίδα και την οικογένεια.

† Ὁ Μητροπολίτης Γόρτυνος καί Μεγαλοπόλεως Ἰερεμίας

Η/Υ ΠΗΓΗ:
Ακτίνες.blogspot.gr: 12 Αυγούστου 2017

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου, Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.