Ανακοίνωση της ΣΦΕΒΑ για τα γεγονότα της Χειμάρρας (28 Οκτωβρίου 2017 και εξής….

Αυτές τις μέρες στη Χειμάρρα επικεντρώνεται όλος ο μισελληνισμός του σύγχρονου αλβανικού κράτους. Είναι σε εξέλιξη το σχέδιο των Αλβανών για μία «γενοκτονία χαμηλής έντασης» με την εκδίωξη των γηγενών Βορειοηπειρωτών.

Όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι Έλληνες, αυτές τις μέρες, έχουμε στραμμένη την προσοχή μας στα ιερά χώματα της Βορείου Ηπείρου. Εκεί που είναι ακόμη άταφοι οι παππούδες μας ήρωες του 1940, εκεί που τα αδέρφια μας δοκιμάζονται σήμερα.

Στους προσφιλείς μας Βορειοηπειρώτες και ειδικότερα στους Χειμαρραίους μεταφέρουμε τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς μας για συνέχιση του αγώνα τους και τους διαβεβαιώνουμε ότι όχι μόνο η ΣΦΕΒΑ αλλά και όλος ο Ελληνισμός είναι στο πλευρό τους.

Χρέος της Ελλάδος είναι να μην περιοριστεί σε δηλώσεις αλλά εμπράκτως να δείξει στη γειτονική χώρα ότι δεν θα επιτραπεί η αλλοίωση του ελληνικού χαρακτήρα της Χειμάρρας. Να μην επιτρέψουμε επ’ ουδενί την επανάληψη του φαινομένου των Αγίων Σαράντα, όπου ο Ελληνικός πληθυσμός από μία πλειοψηφία του 55% το 1991 κατέληξε με την «τουριστική» και «οικονομική» ανάπλαση της περιοχής μειοψηφία στο ίδιο τους το σπίτι.

Η/Υ ΠΗΓΗ:
Sfeva.gr 01 Νοεμβρίου 2017

Της ανακοινώσεως αυτής προηγήθηκε το:

ΗΑλβανία ξεκίνησε την επιχείρηση αφανισμού των Ελλήνων της Χιμάρας

Οι μπουλντόζες εμφανίστηκαν 3 ήμερες μετά τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου

Στις 6:00 το πρωί εμφανίστηκαν οι μπουλντόζες στο κέντρο της Χιμάρας οι οποίες συνοδευόταν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Πρόκειται για μια κίνηση αιφνιδιασμού ώστε οι κάτοικοι να μην μπορέσουν να αντιδράσουν άμεσα. Παρόμοια τακτική η Αλβανική κυβέρνηση είχε ακολουθήσει και στην κατεδάφιση της εκκλησιάς του χωρίου Δρυμάδες. Είναι γνωστό σε όλους μας πως οι κατεδαφίσεις αυτές γίνονται επιλεκτικά και αφορούν μόνο τους Έλληνες της Χιμάρας. Πρώτη κατεδάφιση που έγινε το πρωί ήταν μια οικοδομή της οικογένειας Λυκώκα, η δεύτερη ήταν κατεδάφιση της επιχείρησης (βενζινάδικο) του Άλκη Νάτση και συνεχίζονται…

Από τις πρώτες πρωινές ώρες η Χιμάρα έχει αποκλειστεί από πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας και έχουν απαγορεύσει την κυκλοφορία στα σημεία όπου πραγματοποιούνται οι κατεδαφίσεις.

Υπενθυμίζουμε πως ο ίδιος ο πρόεδρος Ράμα και οι υπουργοί του στις συναντήσεις που είχαν με τους κατοίκους της Χιμάρας είχαν δεσμευτεί πως οι κατεδαφίσεις θα σταματήσουν μέχρι να δοθούν λύσεις.

Οι υποσχέσεις των

Σίγουρα πρόκειται για μια άνανδρη επίθεση του Ράμα στην Χιμάρα καθώς αθέτησε τις υποσχέσεις προς την Ελλάδα, ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο ανθέλληνας Έντι Ράμα ανήμπορος να αποφύγει το σκάνδαλο των ναρκωτικών στους κόλπους της κυβέρνησης του προσπαθεί να ξεσπάσει στους Χιμαριώτες ώστε να αποπροσανατολίσει την διεθνή γνώμη. Οι κάτοικοι της Χιμάρας αμύνονται των αλβανικών αστυνομικών δυνάμεων με τον Εθνικό Ύμνο.

(από http://himara.gr/, όπου μπορείτε να δείτε επιπλέον φώτο και βίντεο)

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου, Ιστορικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.