Δύο φίλοι συνεορτάζουν στον ουρανό!!! Ο Άγιος Νεκτάριος κάλεσε κοντά του τον διάδοχό του π. Ιγνάτιο Μανδελίδη, Γέροντα Μητροπολίτη Πενταπόλεως (video).

Πλήρης ημερών, πλήρης έργων αγαθών και κόπων ιεραποστολικών, πλήρης χάριτος και θείων ευλογιών, ανεχώρησε τα ξημερώματα της 09 Νοεμβρίου 2017, της λαμπρής εορτής του Αγίου Νεκταρίου, ο Επισκόπου Πενταπόλεως, ο πολιός Επίσκοπος Πενταπόλεως Ιγνάτιος Μανδελίδης. Κάποιοι ήδη έγραψαν ότι τον πήρε κοντά του, για να χαίρεται στη δόξα του Θεού αιωνίως, ο την ημέρα αυτή εορταζόμενος Άγιος Νεκτάριος, ο και προκάτοχός του στην Μητρόπολη Πενταπόλεως.

Αιωνία ας είναι η μνήμη του ! Ας πρεσβεύει για την αύξηση- ποσοτική και ποιοτική- του καρποφόρου αγρού της Αφρικανικής αυτής χώρας, που πότισε με τους ιδρώτες του και τα δάκρυά του, που ποίμανε με τις προσευχές και τους αναστεναγμούς του, που στήριξε με τα στιβαρά του χέρια και τα μεγαλεπήβολα σχέδιά του, που φώτισε με το χαμόγελο και την καλωσύνη του.

Και ας εύχεται και για μας∙ έστω και με λίγη από την ιεραποστολική τόλμη και τον ιεραποστολικό ζήλο του να πορευθούμε και μεις στη ζωή μας, προς δόξα του Παντοκράτορος Θεού και ψυχική ωφέλεια των αδελφών μας.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πευκακίων Αθηνών, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 στις 11:00 π.μ.

Η/Υ ΠΗΓΗ:
tideon.org: 09 Νοεμβρίου 2017

Παραγωγή για τον αείμνηστο Μητροπολίτη Πενταπόλεως Ιγνάτιο: Ιεραποστολή στην Κανάγκα, on Vimeo (video)

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιστορικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.