Αποκάλυψη για μασονικές στοές στο Γουέστμινστερ – Ελενας Στάθου -Ελευθερόγλου.

Δύο μασονικές στοές με Βρετανούς βουλευτές αλλά και πολιτικούς συντάκτες μεγάλων εφημερίδων του Ηνωμένου Βασιλείου λειτουργούν με άκρα μυστικότητα στο Γουέστμινστερ, σύμφωνα με αποκαλυπτική έρευνα της εφημερίδας «Guardian»! Η πρώτη στοά φέρει το όνομα New Welcome Lodge και τα μέλη της είναι βουλευτές, Βρετανοί ευγενείς και εργαζόμενοι στο Κοινοβούλιο. Η δεύτερη, ονόματι Gallery Lodge, ιδρύθηκε αποκλειστικά για πολιτικούς και κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Και οι δύο στοές λειτουργούν κανονικά, σύμφωνα με τα επίσημα μασονικά αρχεία, ενώ υπάρχει και μια τρίτη στοά, η Alfred Robins Lodge -που φέρει το όνομα παλαιού δημοσιογράφου και διακεκριμένου μασόνου-, η οποία απευθύνεται επίσης σε μέλη του Τύπου.

Η λειτουργία των εν λόγω στοών αποτελεί «επτασφράγιστο» μυστικό, ακόμα και μεταξύ των μελών των διαφορετικών στοών. Οπως ανέφερε ένας μασόνος της στοάς New Welcome Lodge στον «Guardian», παρόλο που όλοι είναι μέλη της ίδιας αδελφότητας, εντούτοις όσοι ανήκουν στην Gallery Lodge και στην Alfred Robins Lodge εκτός από μασόνοι είναι και δημοσιογράφοι και τα μέλη της New Welcome Lodge «δεν θα ήθελαν τους δημοσιογράφους να παρακολουθούν τις συνομιλίες τους»!

Με την ευρύτερη έννοια

Ο Ντέιβιν Στέιπλς, επικεφαλής της Ενωμένης Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας (UGLE), από την πλευρά του, υποστηρίζει ότι η δημοσιογραφία δεν έρχεται σε αντίθεση με τη μασονία. Οπως τονίζει, «τα μέλη των στοών που υπηρετούν την κοινωνία με την ευρύτερη έννοια, συμπεριλαμβανομένων των δημοσιογράφων, των πολιτικών, των αστυνομικών και των δικηγόρων, ενθαρρύνονται να ενεργούν ως καλύτεροι άνθρωποι» και συμπληρώνει: «Η ένταξή τους είναι θετική τόσο για τους ίδιους όσο και για την κοινωνία γενικότερα». Ο Στέιπλς ωστόσο δεν παραλείπει να τονίσει ότι πολλά από τα μέλη των στοών κρατούν μυστική τη συμμετοχή τους εξαιτίας των προκαταλήψεων.

Η αποκάλυψη του «Guardian» έρχεται λίγο μετά τις καταγγελίες του απερχόμενου προέδρου της ομοσπονδίας της αστυνομίας Στιβ Γουάιτ, ο οποίος υποστηρίζει ότι οι μασόνοι επανειλημμένως έβαζαν εμπόδια σε μεταρρυθμίσεις και απέτρεπαν την εξέλιξη γυναικών και αξιωματικών, που είτε ήταν μαύροι είτε προέρχονταν από μειονότητες.

Η/Υ ΠΗΓΗ:
Από την εφημερίδα Δημοκρατία: 05 Φεβρουαρίου 2018

Κατηγορίες: Άρθρα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.