Παππαποστόλης Φαφούτης (-13-ις Αυγούστου 1960): Αφιέρωμα.

Εισαγωγή
Βιογραφικό σημείωμα
Κοινωνικό έργο
Ο άνθρωπος
Το τέλος
Λόγοι – σχόλια

Αθανάσιον επαινών, αρετήν επαινέσομαι». Με αυτά τα λόγια ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος άρχισε να γράφει το βίο του «Στύλου της Ορθοδοξίας», Μεγάλου Αθανασίου, Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας. Ας μας επιτραπεί να αρχίσουμε και εμείς την εισαγωγή στο Διαδικτυακό αυτό αφιέρωμα με τα ίδια λόγια, θέτοντας στη θέση του ονόματος του Μεγάλου Αθανασίου, το όνομα του Μακαριστού Γέροντος Αρχιμανδρίτου και κτήτορος του Ιερού Ναού μας, πατρός Αποστόλου Φαφούτη, και να πούμε: «Απόστολον επαινών, αρετήν επαινέσομαι».

Εφέτος με τη Χάρη του Τριαδικού Θεού μας συμπληρώνονται 58 ολόκληρα χρόνια από την εις Κύριον εκδημία του. Θεωρήσαμε σωστό και πρέπον να γνωστοποιήσουμε στους νεοτέρους και να θυμήσουμε στους παλαιοτέρους τη Σεβάσμια και Αγία Μορφή του. Προς το σκοπό αυτό, αποφασιστικής σημασίας πιστεύουμε ότι θα είναι η επανέκδοση του βιβλίου του κ. Κωστακιώτη «ο Παπαποστόλης», καθώς και η δημοσίευση του παρόντος αφιερώματος στο Διαδίκτυο, το οποίο σε μεγάλο μέρος του βασίζεται στο ως άνω βιβλίο. Το βιβλίο αυτό δίνει με γλαφυρό και παραστατικό τρόπο την προσωπικότητα και το έργο του Οσίου Γέροντός μας, φέρνοντάς τον ολοζώντανο μπροστά στα μάτια μας.

Στη σύγχυση των ημερών μας, η φωτεινή και Αγία μορφή του μακαριστού Παπαποστόλη, στέκεται ως φάρος τηλαυγής, δείχνοντας το δρόμο σε όλους και ιδιαίτερα σε εμάς τους κληρικούς. Ο αείμνηστος π. Απόστολος δεν έκανε μια κοινωνική εργασία για να λύσει τα ποικίλα προβλήματα των ανθρώπων, αλλά βοήθησε τον πιστό λαό του Θεού να ζήσει την αποκεκαλυμμένη αλήθεια. Ισχύει και γι’ αυτόν το γραφέν από τον Άγιο Ιωάννη της Κλίμακος: «Ο ποιμήν της ποίμνης του Χριστού είναι εκείνος που μπορεί να αναζητήσει και να θεραπεύσει τα απολωλότα πρόβατα με την ακακία του, το ζήλο του, και την προσευχή του».

Ο π. Απόστολος Φαφούτης ανήκει πλέον στη θριαμβεύουσα Εκκλησία. Ο Θεός θα κρίνει για τη θέση, την οποία θα πάρει εδώ στη στρατευομένη Εκκλησία. Το φωτεινό του παράδειγμα και η Αγιασμένη ζωή του έχουν πολλά να προσφέρουν σε όλους μας.

Είθε να έχουμε όλοι την ευχή του Μακαριστού γέροντος π. Αποστόλου.

Εκ του Ιερού Ναού Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου

Οι Εφημέριοι
Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Τσούφης
Οικονόμος π. Βασίλειος Δημόπουλος

Τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου. …

Η/Υ ΠΗΓΗ
http://www.agrinio.net/INAX/papapostolis/main.html

Παπαποστόλης Φαφούτης (-13-ις Αυγούστου 1960): Αφιέρωμα.rar

Κατηγορίες: Ιστορικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.