Αυτές φαίνεται να είναι οι μεγαλύτερες ανησυχίες των γονιών τώρα που ανοίγουν τα σχολεία.

Επιστροφή στο σχολείο, επιστροφή και στο στρες; Με το που ξεκινάει η σχολική χρονιά, ξεκινούν και οι προβληματισμοί των γονιών για τα παιδιά τους. «Θα έχουν τα σωστά εφόδια και εργαλεία»; «Θα τα καταφέρουν με τα μαθήματα»; «Θα χρειαστούν επιπλέον βοήθεια με τα μαθήματα»; «Και τι τους θα βάζουμε κάθε μέρα για κολατσιό»; Είναι κάποιοι από τους πιο συχνούς προβληματισμούς, που όλοι οι γονείς συζητούν μεταξύ τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με μία νέα έρευνα, οι προβληματισμοί των γονιών, τη σημερινή εποχή, είναι περισσότερο ανησυχητικοί και έντονοι. Οι εποχές έχουν αλλάξει και πλέον ένας γονιός, πέρα από τη μαθησιακή πρόοδο του παιδιού έχει να ανησυχήσει και για άλλα ζητήματα, πιο βαθιά. Το Bullying, το Διαδίκτυο, η ασφάλεια του παιδιού, είναι κάποιοι από τους πιο έντονους προβληματισμούς.

bullying

Το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν σε μία έρευνα σε δείγμα 1500 γονιών, με παιδιά ηλικίας μέχρι 18 χρόνων, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μεγαλύτερη ανησυχία ή φόβος, αν θέλετε, των γονιών, είναι η ψυχική υγεία των παιδιών τους και πώς διάφοροι παράγοντες, όπου η ενδοσχολική βία ή βία του Διαδικτύου, θα την επηρεάσουν. Ιδού οι μεγαλύτερες ανησυχίες των γονιών, σε ποσοστά:

1. Bullying/cyber bullying 34%
2. Ασφάλεια Διαδικτύου: 30%
3. Στρες: 28%
4. Ατυχήματα με μηχανάκια (για παιδιά στο Λύκειο): 28%
5. Ενδοσχολική βία: 25%
6. Κατάθλιψη: 22%
7. Ανθυγιεινή διατροφή από το κυλικείο: 22%
8. Όχι αρκετή άσκηση/αθλητισμός στο σχολείο: 21%
9. Κακές παρέες: 20%

Η/Υ ΠΗΓΗ:
Mothersblog.gr: 05 Σεπτεμβρίου 2017

Σημείωσις του orp.gr:

Η αντιμετώπιση των ανησυχιών αυτών και εύλογη και απαραίτητη φαίνεται! Δεν θα έχει όμως ουσιαστικά αποτελέσματα, αν δεν στηριχθεί στους δύο ασφαλείς πυλώνες της παραδόσεώς μας: «Χριστός και Ελλάδα σας χρειάζονται», κατά τον Άγιο Ισαπόστολο και εθνομάρτυρα Κοσμά τον Αιτωλό.

Αυτές οι δύο βάσεις ζωής και πολιτισμού του γένους μας, και ακατάλυτες και λυσιτελείς για όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας αποδείχθηκαν στην τρισχιλιετή ιστορική διαδρομή μας, και ασφαλώς πάντα επίκαιρες!

Κατηγορίες: Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.