Ομαδική αποχώρηση των φιδιών και, το οικόσιτο λιοντάρι – Σίμωνος μοναχού του Αγιορείτου.

Ομαδική αποχώρησι των φιδιών

Κάποτε ο Όσιος Ιωαννίκιος έφθασε στην Θάσο. Το νησί ήταν τότε γεμάτο δηλητηριώδη φίδια, που προκαλούσαν πολλές ζημιές και θανάτους. Οι κάτοικοι του νησιού, μόλις πληροφορήθηκαν την άφιξι του φημισμένου ασκητή, συγκεντρώθηκαν απ’ όλες τις περιοχές του νησιού και με δάκρυα θερμά τον παρακαλούσαν, να τους απαλλάξη από την φοβερή μάστιγα.

Ο Όσιος τους λυπήθηκε και προσευχήθηκε στον Κύριο να τους ελεήση. Αμέσες τα φίδια βγήκαν από τις φωλιές τους και άρχισαν να κατευθύνωνται ομαδικά προς την θάλασσα. Έπεσαν στο νερό και δεν ξαναφάνηκαν.
ΜΕΓΑΣ ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗΣ

Το οικόσιτο λιοντάρι

Ο Αββάς Αλέξανδρος πήγε κάποτε στο σπήλαιο του Αββά Παύλου του Ελλαδικού. Καθώς συζητούσαν, ακούστηκε θόρυβος απ’ έξω. Ο Αββάς Παύλος πήρε τότε ψωμί και βρεγμένα όσπρια και τα έδωσε σε κάποιον. Ο Αββάς Αλέξανδρος, πιστεύοντας ότι ήταν κάποιος περαστικός, έσκυψε να δη ποιος ήταν. Και έκπληκτος αντίκρυσε ένα λιοντάρι!

-Γιατί το ταΐζεις; Ρώτησε με απορία τον Αββά Παύλο.

– Το διέταξα να μη σκοτώση ούτε άνθρωπο ούτε κανένα ζώο κι εγώ του υποσχέθηκα να του προμηθεύω την καθημερινή του τροφή, απάντησε ο Αββάς Παύλος. Έχουν περάσει επτά μήνες από τότε και κάθε δεύτερη ημέρα έρχεται και του δίνω την τροφή του.
ΛΕΙΜΩΝΑΡΙΟΝ

Από το βιβλίο: Η Ζωοφιλία των Αγίων και η Αγιοφιλία των ζώων. Επιμέλεια, Σίμωνος μοναχού.
Εκδόσεις «Ο Αγιος Στέφανος»
ΑΘΗΝΑΙ 2006

Τη Σεπτή ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου
κ. κ. Βαρθολομαίου

Η/Υ επιμέλεια Σοφίας Μερκούρη.

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.