Μεγάλη έκθεση για το Βυζάντιο στην Αμερική.

Ταξίδι για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού έκανε μια πλειάδα θησαυρών του βυζαντινού πολιτισμού, η οποία πρόκειται να παρουσιαστεί σε μια εντυπωσιακή έκθεση στην Αμερική. Αριστοτεχνικά ψηφιδωτά, εικόνες, γλυπτά, κεραμικά, τοιχογραφίες, νομίσματα, αρχιτεκτονικά μέλη, αντικείμενα μικροτεχνίας, εικονογραφημένα χειρόγραφα, λειτουργικά και οικιακά σκεύη, κοσμήματα και υφάσματα, καθώς και πρόσφατα ανασκαφικά ευρήματα που εκτίθενται για πρώτη φορά και χρονολογούνται από το 330 έως το 1453, συνθέτουν την έκθεση «Ουρανός και Γη. Η τέχνη του Βυζαντίου από ελληνικές συλλογές», που διοργανώνουν το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Μουσείο Μπενάκη.

Μέσα από τα 180 αυτά εκθέματα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη μετάβαση «από τον αρχαίο στον βυζαντινό κόσμο», τον «θρησκευτικό βίο», την «πνευματική ζωή», τις «χαρές της ζωής» και «Το Βυζάντιο μεταξύ Ανατολής και Δύσης».

Πρώτη στάση της έκθεσης είναι η Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσιγκτον – τα εγκαίνια έχουν οριστεί για τις 2 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 2 Μαρτίου – και εν συνεχεία, από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο, θα μεταφερθεί στο Μουσείο Γκετί, στο Μαλιμπού του Λος Άντζελες.

Η/Υ ΠΗΓΗ:
Πληροφοριακό δελτίο: Πρόναος, Ecclesia Report.
Έκδοση της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Συντάκτης: Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας(Διαδικτύου). Τεύχος 650, 30 Σεπτεμβρίου 2013

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου, Ιστορικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.