Κυριακή ΙΑ. Λουκά ή των Αγ. Προπατόρων, η Παραβολή του Βασιλικού Δείπνου – ηχογραφημένη ομιλία του μακαριστού Αρχιμ. Αθανασίου Μυτιληναίου (mp3).

Ακολούθως σας παραθέτουμε μια θαυμάσια ομιλία του μακαριστού Αρχιμ. Π. Αθανασίου Μυτιληναίου, η οποία αναφέρεται στην Ευαγγελική Περικοπή της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής των Αγίων Προπατόρων, και συγκεκριμένα στην Παραβολή του Βασιλικού Δείπνου. Συγχωρείστε μας, παρακαλούμε, για την κακή ποιότητα του ήχου, μα, όπως ξαναγράψαμε, προέχουν τα λεγόμενα, τα οποία, εν προκειμένω, είναι εξαιρετικώς εύστοχα και αφοπλιστικά ειλικρινή!

Ο Μακαριστός Αρχιμανδρίτης π. Αθανάσιος Μυτιληναίος, Καθηγούμενος της Ι. Μ. Κομνηνείου- Στομίου Λαρίσης, υπήρξε ένας από τους πιο διακεκριμένους και δημοφιλέστερους Ορθόδοξους ομιλητές του 20ου αιώνος. Ο λόγος του ήταν πάντοτε μεστός, προσεγμένος, επιστημονικός αλλά συνάμα κατανοητός και προσιτός, ακόμη και για τους πλέον απλοϊκούς ακροατές του. Όντως μπορεί να χαρακτηριστεί ως θεολογικός και πεφωτισμένος ομιλιτής, αφού έθρεψε και τρέφει πλήθη πνευματικά πεινασμένων ανθρώπων. Εκτός από τον θησαυρό των εκατοντάδων ομιλιών του, ας έχουμε και την ευχή του.

Η Παραβολή του Βασιλικού Δείπνου – ηχογραφημένη ομιλία του μακαριστού Αρχιμ. Αθανασίου Μυτιληναίου.mp3

Παράβαλε και:
Κυριακή ΙΑ. Λουκά ή των Αγ. Προπατόρων – η Ευαγγελική Περικοπή της Θ. Λ., ομιλία Αγ. Γρηγορίου του Παλαμά, Υμνολογική εκλογή.
Κυριακή ΚΘ. επιστολών ή των Προπατόρων – το Αποστολικόν Ανάγνωσμα της Θ. Λ., «Βασιλίσκος και αετός», Λόγος του αειμνήστου Μητροπ. Νικαίας Γεωργίου Παυλίδου.

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Κυριακοδρόμιο (προσέγγιση στο Ευαγγέλιο και τον Απόστολο της Κυριακής και των Μεγάλων Εορτών), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.