Υπεραγία Θεοτόκος η επονομαζομένη Προυσιώτισσα (videos).

Παρακολουθείστε τα videos των επομένων συνδέσμων – links, όπως αυτά τα «αλιεύσαμε» από το YouTube.

Ο πρωτοψάλτης Θεόδωρος Βασιλικός, αποδίδει το Απολυτίκιον και Μεγαλυνάρια της Προυσιωτίσσης.

Παναγία η Προυσιώτισσα.
Παραγωγή: Ραδιοσταθμός, Πειραϊκή Εκκλησία, 91.2 Fm.

Ιερά Μονοπάτια. Η Κυρά της Ρούμελης – (Ι.Μ. Παναγίας Προυσιώτισσας).
Τα ιερά προσκυνήματα, τόποι ευλογίας, δεν τοποθετούνται μόνο στο χώρο και στο χρόνο που τα ανέδειξε και τα περιβάλλει, αλλά και σε μια άλλη διάσταση εκείνης του επικοινωνιακού στοιχείου με το Θείο. Η εκπομπή δεν στοχεύει να προβάλλει τα δομικά συστατικά της αρχιτεκτονικής των ιστορικών μνημείων απλά ως μουσειακά εκθέματα, αλλά επιχειρεί να μεταδώσει το βίωμα της αποκάλυψης της κοινωνίας με το Θεό, μέσα από την καταγραφή της διηνεκούς σχέσης του προσώπου και του θείου στο χρόνο. Τα «Ιερά μονοπάτια» απευθύνονται στο σύγχρονο άνθρωπο που συντάσσεται τον κόσμο της ύλης αλλά παράλληλα επιθυμεί την είσοδο του στον κόσμο του πνεύματος, μέσα όμως από μια σύγχρονη ματιά, τη ματιά κάθε καρδιάς διψασμένης για πνευματικότητα στην εποχή της ψηφιακής πληροφορίας. Η περιπλάνηση συνεχίζεται με μία στάση στην »Κυρά», την Παναγία την Προυσιώτισσα. Η «Κυρά», το μοναστήρι με τη δυνατή παρουσία στους αιώνες, παρασύρει τον τηλεθεατή σε ένα πνευματικό ταξίδι προβληματισμού και αναζήτησης. Το τηλεοπτικό κοινό μαγεύεται από τη
δύναμη του τοπίου, την αρμονία της πέτρας, του νερού και της βλάστησης. Στο εργαστήρι του μοναστηριού, όπου φτιάχνονται τα κεριά, η προσευχή παύει το χρόνο.

Ένα ταξίδι στον Ορθόδοξο Μοναχισμό, μία περιπλάνηση σε κάθε μορφή της Βυζαντινής τέχνης, την παλαιολόγειο ζωγραφική, την αρχιτεκτονική, τα μοναδικά ψηφιδωτά. Τα «Ιερά Μονοπάτια», υπό τους ήχους της Βυζαντινής μουσικής, τα διακονήματα των μοναχών, τα ησυχαστήρια, τα ασκηταριά, τα σήμαντρα, τα τάλαντα, συνθέτουν τον καμβά της αναζήτησης του Χριστού στους προαιώνιους δρόμους. Αψευδείς μάρτυρες σ’αυτή την αναζήτηση τα στοιχεία της παράδοσης, που διασώζονται στη σύγχρονη νεοελληνική πολιτισμική κληρονομιά.

Σενάριο – Σκηνοθεσία : Γιάννης Λάμπρου.
Επιστημονική έρευνα: Σίμος Πασχαλίδης
Μουσική -Αφήγηση: Παναγιώτης Βούζας
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Παπανικολάου
Μοντάζ:Μιχάλης Σαβουιδάκης
Ηχοληψία: Δάνης Ιορδανίδης
Επιμέλεια παραγωγής:Θάνος Μάλλιος
Γραφικά: Νίκος Γιαννόπουλος
Εκτέλεση παραγωγής : Αιγίς Φιλμ
Παραγωγή : «ΗΔΥΜΕΛΟΝ»

Παναγία Προυσιώτισσα και Παναγία Τατάρνα.
Βίντεο απο διάφορες εκπομπές για τα μοναστήρια της Παναγίας της Προυσιώτισσας και της Παναγίας της Τατάρνας στην Ευρυτανία.

Παράβαλε και:
Υπεραγία Θεοτόκος η επονομαζομένη Προυσιώτισσα: ιστορικό, θαύματα, Ακολουθία, Παρακλητικός Κανών.
Οι πολλές επωνυμίες και οι εικόνες της Παναγίας μας – ηχογραφημένη ομιλία του αειμνήστου Δημητρίου Παναγόπουλου (αρχείο ήχου, mp3).

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.