Μετάδοση Ιερών Ακολουθιών από το orp.gr.

Αγαπητοί επισκέπτες!

Η συντακτική ομάδα του orp.gr προσπαθώντας διαρκώς να αναβαθμίζει τις προσφερόμενες δυνατότητες του ιστοχώρου μας, επεχείρησε δοκιμαστικά την αναμετάδοση Ιερών Ακολουθιών από έναν κεντρικό μα και ιστορικό Ιερό Ναό των Αθηνών. Έτσι, τις δύο προηγούμενες Κυριακές (14 και 21 Φεβρουαρίου 2016) αναμεταδώσαμε τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία από τον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Χρυσοσπηλαιωτίσσης των Αθηνών. Επειδή λοιπόν οι δοκιμές είχαν επιτυχή κατάληξη, σκοπεύουμε, από τούδε και στο εξής, συν Θεώ, να αναμεταδίδουμε σε μονιμότερη βάση τις Ιερές Ακολουθίες του εν λόγω Ιερού Ναού.

Σκοπός μας είναι η, κατά το δυνατόν, εντονότερη σχέση των επισκεπτών του ιστοχώρου μας με την Ορθόδοξη Λατρεία και η παρουσίαση στο ακροαματικό διαδικτυακό κοινό της ζώσης λατρευτικής Παραδόσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας. Η Λατρεία μας άλλωστε, ήταν ανέκαθεν ένας απλός και εύληπτος τρόπος με τον οποίο η Ορθοδοξία προσέγγιζε τον κόσμο.

Ζητούμε πάντως συγνώμη εκ των προτέρων για τα τυχόν προβλήματα που θα παρουσιαστούν κατά τις αναμεταδόσεις αυτές. Ελπίζουμε δε, πως με την άοκνη εργασία και επαγρύπνηση των συνεργατών μας, θα μπορούμε να τα αντιμετωπίζουμε.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον εφημέριο και το Δ. Σ. του Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Χρυσοσπηλαιωτίσσης των Αθηνών, για την παροχή της άδειας της αναμεταδόσεως που μας παρεχώρησαν.

Ελπίζουμε πως, συν Θεώ, και αυτό μας το εγχείρημα θα αποβεί προς Δόξαν Θεού και ωφέλιμο για όλους μας.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.