Το δαιμονικό πνεύμα του Οικουμενισμού!

Γέρων Εφραίμ Κατουνακιώτης

Στις ξεκάθαρες καταδικαστικές θέσεις συγχρόνων ανδρών εγνωσμένης πνευματικότητος και αγιότητος γύρω από το θέμα του Οικουμενισμού (αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς, αγίου Παϊσίου Αγιορείτου, γέροντος Γαβριήλ Διονυσιάτου, γέροντος Φιλοθέου Ζερβάκου, αρχιμ. Επιφανίου Θεοδωροπούλου, αρχιμ. Γεωργίου Καψάνη κ.α.), έρχεται να προστεθεί και η κατάθεση του αοιδίμου γέροντος Εφραίμ Κατουνακιώτου, ανδρός αλήστου οσιακής μνήμης και αγιοπνευματικού φρονήματος, για τον οποίο μάλιστα είναι γνωστό πως διέθετε και το χάρισμα της διοράσεως.

Η σχετική μαρτυρία προέρχεται από τον καθηγητή της Δογματικής του Α.Π.Θ. κ. Δημήτριο Τσελεγγίδη και πρόκειται για προσωπική του εμπειρία από τον γέροντα, όπως ο ίδιος την κατέθεσε σε συνέντευξή του γύρω από το φλέγον θέμα της «Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας» που συνέρχεται στην Κρήτη από τις 17 τρέχοντος μηνός.

Ο εν λόγω καθηγητής συνάντησε τον γέροντα Εφραίμ στο ασκητήριό του στα Κατουνάκια, όταν ακόμη ήταν νεαρός καθηγητής στη Θεολογική Σχολή. Προβληματισμένος γύρω από το θέμα του Οικουμενισμού και του ευνοϊκού προς αυτόν κλίματος του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, έθεσε το ερώτημα στον όσιο γέροντα. Κι εκείνος του έδωσε την παρακάτω απάντηση, όπως ακριβώς την αναφέρει ο κύριος καθηγητής:

«Αυτήν την ερώτηση, παιδί μου, μου την έχει κάνει κι ένας ακόμη νωρίτερα από σένα. Εγώ, εδωπέρα επάνω, βρίσκομαι σαράντα χρόνια στα βράχια (…) αλλά με ̓αυτό το θέμα δεν έχω ασχοληθεί. Γι’ αυτό, επειδή έπρεπε να του απαντήσω, αφού δέχθηκα ερώτημα και δεν είχα καμία γνώμη πάνω στο θέμα, πήγα στο κελλί μου και προσευχήθηκα και ρώτησα τον Χριστό να με πληροφορήσει τι είναι ο Οικουμενισμός. Πήρα την απάντησή Του, η οποία είναι ότι ο Οικουμενισμός έχει πνεύμα πονηρίας και κυριαρχείται από ακάθαρτα πνεύματα».

Στην ερώτηση του καθηγητού πως ακριβως πιστοποιήθηκε αυτό, ο π. Εφραίμ απάντησε πως «μετά την προσευχή γέμισε το κελλί μου από αφόρητη δυσωδία, η οποία μου έφερνε ασφυξία στην ψυχή, δεν μπορούσα να αναπνεύσω πνευματικά (…).

Και ο αοίδιμος γέρων κατέληξε: «Έχω απόλυτη βεβαιότητα ότι ο Οικουμενισμός δεν έχει το Πνεύμα το Άγιο, αλλά το πνεύμα το ακάθαρτο».

Κι άλλη λοιπόν ξεκάθαρη καταδίκη της κινήσεως του συγχρόνου Οικουμενισμού, με τόσο μάλιστα έντονο χαρισματικό τρόπο – βίωμα, εκφρασμένο από το στόμα οσίου γέροντος. Αλήθεια, πόσες άλλες μαρτυρίες θέλουμε για να πιστέψουμε στη θεομάχο στάση της σύγχρονης παναιρέσεως του Οικουμενισμού; Μέχρι πότε αυτές οι αγιοπνευματικές καταθέσεις θα «πίπτουν εις ώτα μη ακουόντων»;

Απευθύνουμε ύστατη έκκληση, έντονη και έμπονη, προς τους αγίους Αρχιερείς που συμμετέχουν στο σώμα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, και τους ικετεύουμε να μην παραβλέψουν τις συνεχιζόμενες και διογκούμενες φωνές αγωνίας από τη βάση του Ορθοδόξου πληρώματος. Αγωνίας για τη διαβλεπόμενη τάση εγκαθιδρύσεως – με πανορθόδοξη μάλιστα επικύρωση – της παναιρέσεως του Οικουμενισμού, γεγονός που θα οδηγήσει τη νοητή κιβωτό της Εκκλησίας σε κλύδωνα μέγιστο και συμ­πληγάδες δεινού σκανδαλισμού του πληρώματός της, με συνέπειες απρόβλεπτες και οδυνηρές.

Η/Υ ΠΗΓΗ:
Αδελφότις Θεολόγων ο Σωτήρ

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Άρθρα, Ιστορικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.