Μια είδηση πραγματικής ελπίδος!

%ce%9c%ce%b7%cf%84%ce%ad%cf%81%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%af

Μέσα στη χειμωνιάτικη καταχνιά που επιβαρύνεται και από τις καθημερινές ειδήσεις για τις αξιολογήσεις και επαναξιολογήσεις της χώρας μας από τα τακτικά Eurogroups (γιουρο-γκρουπς) για το βιώσιμο ή μη του χρέους της Πατρίδος μας στους δανειστές μας, είδε το φως της δημοσιότητος και μια είδηση σπάνια αλλά γεμάτη ελπίδα. Μια είδηση με σπουδαίο μήνυμα: ότι και στην εποχή μας, όπου επικρατεί η σκληρότητα, ο ατομισμός και το υλιστικό συμφέρον και κάποιες χώρες έκλεισαν με ψηλά συρματοπλέγματα τα σύνορά τους για να μην εισέλθουν σ’ αυ­τες οι αξιολύπητοι πρόσφυγες, δεν χάθηκε ο ανθρωπισμός, το ήθος και η τιμιότητα.

Το σπουδαίο αυτό και ελπιδοφόρο μήνυμα το έδωσε προς όλο τον κόσμο μια δωδεκάχρονη Ελληνίδα μαθήτρια από τις Σέρρες, η Κωνσταντίνα Νικολέτα. Το βράδυ της 22ας Νοεμβρίου 2016 σε κεντρικό σημείο της πόλεως των Σερρών βρήκε επιστρέφοντας στο σπίτι της ένα πορτοφόλι γεμάτο με χρήματα. Το πήρε και το έδωσε αμέσως στη μητέρα της. Σε λίγο πήγαν μαζί στην Αστυνομία, ζήτησαν τον υπεύθυνο και του παρέδωσαν το πορτοφόλι. Εκείνος μέτρησε τα χρήματα – ήταν 3.380 ευρώ – σημείωσε τα στοιχεία τους και τους είπε να παρουσιασθούν το πρωί στο Γραφείο του Αστυνομικού Διευθυντή Σερρών κ. Αθανασίου Ματσαρόκου. Μόλις είδε το πρωί στο Γραφείο του ο Διευθυντής τη μαθήτρια και τη μητέρα της, τις υποδέχθηκε με χαρά και συγχάρηκε τη μικρή για την τιμιότητα και το ήθος της, την δε μητέρα της για την καλή και χριστιανική ανατροφή που έδωσε στην κόρη της!

–Θα κρατήσουμε, πρόσθεσε ο Διευθυν­της, εδώ στο Τμήμα μας το πορτοφόλι με τα χρήματα και τα στοιχεία σας και αν μετά από ένα χρόνο δεν έλθει κανείς να τα ζητήσει, θα σας ειδοποιήσουμε να ‘ρθείτε να τα πάρετε. Θα είναι δικά σας.

–Όχι! Όχι! φώναξε η μικρή. Τότε τα χρήματα αυτά θέλω να δοθούν σε φτωχές και άπορες οικογένειες. Και θα μας συστήσετε εσείς που ξέρετε καλύτερα τέτοιες οικογένειες.

Ακούγοντας την κόρη της η μητέρα της έβγαλε το μαντηλάκι της και σφόγγιζε τα μάτια της. Ο κ. Ματσαρόκος μη θέλοντας να τον βλέπουν να κλαίει ευχήθηκε συγκινημένος:

–Να ζήσεις, παιδί μου! Να σε χαίρονται οι γονείς σου! Καλή πρόοδο στα μαθήματά σου!

Τα ΜΜΕ των Σερρών έδωσαν μεγάλη δημοσιότητα στο γεγονός. Και το άξιζε! Σπουδαίο πραγματικά παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας, μικρούς και μεγάλους.

Η/Υ ΠΗΓΗ:
Από την εφημερίδα: Δημοκρατία 01 Δεκεμβρίου 2016).

Κατηγορίες: Άρθρα, Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.