Χριστούγεννα: ο τρόπος αποδοχής τους – Π. Γεωργίου Μεταλληνού (κείμενο και αρχείο ήχου, mp3).

Ακούστε το επόμενο κείμενο – ομιλία, όπως αυτό «δημοσιεύθηκε» στο 126-ο τεύχος (Νοέμβριος – Δεκέμβριος του 2010) του ηχητικού περιοδικού μας, Ορθόδοξη Πορεία.

Χριστούγεννα: ο τρόπος αποδοχής τους – Π. Γεωργίου Μεταλληνού.mp3

Απομαγνητοφωνιμένη ομιλία του Μακαριστού Πατρός Γεωργίου Μεταλληνού, Ομοτίμου Καθηγητού του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία «δόθηκε» την Κυριακή 29 Νοεμβρίου του 2009, σε επετιακή – εορταστική εκδήλωση του συλλόγου Ορθόδοξη Πορεία.

Το θέμα της ομιλίας του Πατρός Γεωργίου ήταν:
«Χριστούγεννα – ο τρόπος αποδοχής τους».

Κύριε πρόεδρε, κύριε αντιπρόεδρε και λοιπά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, κυρίες και κύριοι.
Χριστούγεννα λοιπόν. Ο καθένας προσεγγίζει τα Χριστούγεννα με τον δικό του τρόπο. Το πρόβλημα είναι κυρίως προσωπικό. Δηλαδή εξαρτάται από τις προϋποθέσεις που έχει ο καθένας και κυρίως από την υπαρξιακή του κατάσταση. Το πώς δηλαδή η ύπαρξή του κινείται και ζει και πραγματώνεται μέσα στον κόσμο, διότι δημιουργεί μία οπτική γωνία, για να προσεγγίσουμε το μεγαλύτερο ασφαλώς γεγονός της ανθρωπότητος που είναι η σάρκωσις του Θεού λόγου και η δυνατότητα σωτηρίας εις τον άνθρωπο και σ’ ολόκληρη την κτίση.

Πατήστε εδώ για να «κατεβάσετε» ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας, σε rar μορφή.

Παράβαλε και:
Η εορτή των Χριστουγέννων και οι πνευματικές ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου – κωνσταντίνου Κορναράκη.
Εις άτοπον οικολογία και Χριστούγεννα – Χρήστου Γιανναρά.

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Άρθρα, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Κυριακοδρόμιο (προσέγγιση στο Ευαγγέλιο και τον Απόστολο της Κυριακής και των Μεγάλων Εορτών), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Το ηχητικό περιοδικό μας - Ορθόδοξη Πορεία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.