«Η Ελλάδα πεθαίνει»….

Με τον σκληρό αυτό τίτλο παρουσιάσθηκε κείμενο του βουλευτή Θεσσαλονίκης κ. Σ. Καλαφάτη, «ο οποίος, σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Εσωτερικών, επισημαίνει την ανάγκη κατάρτισης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος της χώρας. “Σε αντίθετη περίπτωση οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε απόλυτο αδιέξοδο”, τονίζει ο κ. Καλαφάτης. “Δεν έχει κανείς παρά να προσέξει τις ήδη ορατές αρνητικές επιπτώσεις του δημογραφικού προβλήματος για την οικονομία, την παραγωγή και την ανάπτυξη, το ασφαλιστικό σύστημα και το σύστημα υγείας, την εκπαίδευση, τα εθνικά θέματα και τη γεωπολιτική στρατηγική της Ελλάδας! Η μέση ηλικία στη χώρα αυξάνεται και αντίστοιχα μειώνεται ο οικονομικά ενεργός πληθυσμός. Κατατασσόμαστε ανάμεσα στις πρώτες τέσσερις χώρες ευρωπαϊκά και στις πρώτες έξι χώρες σε παγκόσμια κλίμακα που γηράσκουν ταχύτατα”».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της «Ελληνικής Στατιστικής Αρχής» (ΕΛΣΤΑΤ), ο κ. βουλευτής αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κάθε χρόνο “χάνουμε” μια μεγάλη επαρχιακή πόλη. Το 2015 ο πληθυσμός της χώρας μειώθηκε (6%) κατά 30.000 περίπου άτομα. Οι γεννήσεις μειώνονται, ενώ ακόμη και ο δείκτης βρεφικής θνησιμότητας αυξήθηκε σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. (…) Τα στοιχεία του υπολογιζόμενου πληθυσμού για το 2016 αναμένεται να είναι απογοητευτικά, δεδομένου ότι έχουμε από τους χαμηλότερους δείκτες γονιμότητας στην Ε.Ε. (1,3) σύμφωνα με την EUROSTAT, κάτω του μέσου ευρωπαϊκού όρου (1,6 περίπου) και αρκετά μακριά από τον επιθυμητό αριθμό – δείκτη (2), που θα μπορούσε να αναστρέψει τη δραματική δημογραφική απίσχνανση της Ελλάδας» («Pronews» 11-3-2017).

Κατά τις τελευταίες δεκαετίες το Περιοδικό μας έχει ασχοληθεί πολλές φορές με το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας εξαιτίας κυρίως των μυριάδων εκτρώσεων, που αποτελούν μια τεράστια πληγή για τον σύγχρονο Ελληνισμό. Τώρα όμως η κατάσταση του Έθνους μας είναι κυριολεκτικά δραματική. Βιώνουμε πλέον χωρίς ψευδαισθήσεις τις τραγικές συνέπειες της αποστασίας μας από το σωτήριο θέλημα του παντοκράτορα Κυρίου, ο Οποίος αιώνες πριν έχει διακηρύξει: «Δικαιοσύνη υψοί έθνος, ελασσονούσι δε φυλάς αμαρτίαι» (Παροιμ. ιδ 34). Δηλαδή, «ένα έθνος υψώνεται και δοξάζεται με την εφαρμογή της δικαιοσύνης (και κάθε άλλης αρετής), ενώ οι αμαρτίες και αδικίες ελαττώνουν και εξαφανίζουν ολόκληρες φυλές». Το χρέος όλων των Ορθοδόξων Ελλήνων είναι φανερό: επιστροφή στον Θεό με ειλικρινή μετάνοια. Είναι η μόνη ελπιδοφόρα διέξοδος από το τραγικό μας αδιέξοδο!

Η/Υ ΠΗΓΗ:
Αδελφότις Θεολόγων «Ο Σωτήρ»

Κατηγορίες: Ιστορικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.