Gatestone: Κλιμακώνεται ο παραλληλος πόλεμος της Τουρκίας κατά των Χριστιανών.

Οι επιθέσεις των Ισλαμιστών κατά Χριστιανών στην Τουρκία έχουν αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα στην Τουρκία, παρατηρεί το Gatestone Institute. Όχι βέβαια πως είχαν σταματήσει ποτέ, αλλά σε μια μικρή αναδρομή που κάνει το Gatestone Institute, κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων του 2011, για παράδειγμα, οι ισλαμικές τρομοκρατικές επιθέσεις κατά των Χριστιανών στην Τουρκία είχαν αυξηθεί αισθητά, με την Αλ Κάιντα να καλεί για βομβαρδισμό «όλων των εκκλησιών στην Άγκυρα».

Πριν από τα Χριστούγεννα του 2015, το ISIS εξέδωσε απειλές θανάτου σε τουλάχιστον 20 προτεσταντικές εκκλησίες και προειδοποίησε ότι «οι εντολές του Κορανίου… μας προτρέπουν να σκοτώσουμε αποστάτες σαν κι αυτούς».

Το 2017, ένας ένοπλος ντυμένος Άγιος Βασίλης μπήκε σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς και σκότωσε 39 άτομα. Ένας «ηρωικός στρατιώτης του χαλιφάτου», το Ισλαμικό Κράτος («ISIS») ισχυρίστηκε αργότερα, «επιτέθηκε στο πιο διάσημο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης όπου οι Χριστιανοί γιόρταζαν την ειδωλολατρική γιορτή τους».

Στην κάποτε κοσμική Τουρκία, το μίσος για τους Χριστιανούς έχει στην πραγματικότητα διαπεράσει κάθε τμήμα της κοινωνίας – από τον μέσο μουσουλμάνο πολίτη έως τα υψηλότερα επίπεδα διακυβέρνησης. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Δύο από τα πιο προφανή – η σφαγή των χριστιανών το 2009 και οι επιθέσεις στις εκκλησίες τους το 2012.

Το 2009, μια ομάδα νεαρών Τούρκων – συμπεριλαμβανομένου του γιου ενός δημάρχου – μπήκε σε εκδοτικό οίκο της Μαλάτια. Έπιασαν τρεις χριστιανούς υπαλλήλους του, τους βασάνισαν για ώρες και τους δολοφόνησαν. «Δεν το κάναμε αυτό για τον εαυτό μας, αλλά για τη θρησκεία μας», είπε ένας από τους Τούρκους κατηγορούμενους. «Αυτό είναι ένα μάθημα για τους εχθρούς της θρησκείας μας», πρόσθεσε.

Το 2012, μια 85χρονη γυναίκα από την Αρμενία μαχαιρώθηκε στο διαμέρισμά της στην Κωνσταντινούπολη. Ο δολοφόνος της χάραξε το σταυρό στο γυμνό πτώμα

Το 2019, ένας «86χρονος Έλληνας βρέθηκε δολοφονημένος στο σπίτι του με τα χέρια και τα πόδια δεμένα». Φαίνεται επίσης να βασανίστηκε.

Στα τέλη του 2019, ένας 16χρονος μουσουλμάνος μαχαίρωσε έναν Κορεάτη Χριστιανό ευαγγελιστή στην καρδιά αρκετές φορές.

Πιο συχνές από τη στοχευμένη δολοφονία χριστιανών είναι επιθέσεις που σχετίζονται με εκκλησίες.

Το 2014 στην Κωνσταντινούπολη, μια τυχαία συμμορία μουσουλμάνων διέκοψε τη λειτουργία σε εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη.

Το 2015, ένας μουσουλμάνος, φωνάζοντας «Allahu Akbar» και «θα υπάρξει εκδίκηση για το τζαμί Al-Aqsa», έριξε μια molotov στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αγίας Τριάδας της Κωνσταντινούπολης και έβαλε φωτιά σε μέρη της.

Σε ένα ξεχωριστό περιστατικό, τέσσερις Τούρκοι που φώναζαν «Allahu Akbar» επιτέθηκαν με κλοτσιές στην πόρτα της εκκλησίας της Αγάπης στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Σύμφωνα με τον πάστορα της εκκλησίας, ήθελαν «να μπουν μέσα και να χτυπήσουν κάποιον ή να επιτεθούν με άλλο τρόπο».

Το 2015, έως και 15 εκκλησίες έλαβαν απειλές θανάτου.

Πιο πρόσφατα, στις 8 Μαΐου 2020, στην Κωνσταντινούπολη, ένας άνδρας προσπάθησε να πυρπολήσει μια εκκλησία που είχε δεχθεί επανειλημμένα επίθεση με γκράφιτι γεμάτη μίσος, μεταξύ άλλων βεβηλώσεων.

Σε μια περίπτωση, η αστυνομία, όπως και οι φανατικοί, διέκοψαν μια τελετή βαπτίσματος.

Όταν δεν μπορούν να βρούν πρόσχημα, οι επιτιθέμενοι μερικές φορές καταφεύγουν σε άλλες τακτικές. Σε μια προφανή προσπάθεια απόκρυψης της διαδικτυακής παρουσίας τουλάχιστον μιας εκκλησίας, για παράδειγμα, οι αρχές χαρακτήρισαν τον ιστότοπό της «πορνογραφικό». Επιπλέον, οι αρχαίες εκκλησίες που προηγούνται του Ισλάμ από αιώνες – συμπεριλαμβανομένης της μονής Στουδίου, του παλαιότερου χριστιανικού τόπου λατρείας στη Μικρά Ασία – μετατρέπονται σε τζαμιά.

Η τουρκική κυβέρνηση δημιούργησε σχεδόν 9.000 τζαμιά σε μια δεκαετία, ενώ απαγόρευσε τη λειτουργία στη Μονή Σουμελά – ένας άλλος ιστορικός χώρος που εγκαινιάστηκε το 386, περίπου 1.000 χρόνια πριν γίνει η Μικρά Ασία «Τουρκία».

Το μίσος για τους χριστιανούς στην Τουρκία έχει φτάσει στο σημείο όπου οι «άπιστοι» κυνηγούνται ακόμη και πέρα ​​από τον τάφο τους. Οι επιθέσεις στα χριστιανικά νεκροταφεία αυξάνονται. Σύμφωνα με μια έκθεση του Μαρτίου 2020, βανδαλίστηκαν 20 ταφόπλακες σε ένα μόνο χριστιανικό νεκροταφείο στην Άγκυρα. Σε ένα άλλο πρόσφατο περιστατικό, οι βεβηλωτές έσπασαν το σταυρό από έναν τάφο νεκρών γυναικών.

Τι κρύβεται πίσω από όλες αυτές τις επιθέσεις σε όλους τους χριστιανούς;

Σύμφωνα με το Gatestone Institute, οι Τούρκοι, που κάποτε ήταν «κοσμικοί», εκπαιδεύονται τώρα να μισούν τους Χριστιανούς.

Η/Υ ΠΗΓΗ:
bankingnews.gr: 08 Ιουνίου 2020

Κατηγορίες: Ιστορικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.