Η Ψαριανή σημαία απάντηση σε κάθε ανιστόρητη διεκδίκηση του Ερντογάν (BINTEO)!

Την καλύτερη απάντηση στον πιο κατάλληλο χρόνο έδωσαν οι Μητροπολίτες Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Μάρκος και Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης Εφραίμ, από τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Μαρκέλλας.

Το συλλείτουργο των Μητροπολιτών κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό συνέπεσε χρονικά με τη νέα πρόκληση των Τούρκων που επιχειρούν να πραγματοποιήσουν έρευνες στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Η νέα πρόκληση της γείτονας δεν έμεινε αναπάντητη από τον Μητροπολίτη Χίου Μάρκο, που και στο παρελθόν έχει υψώσει πατριωτική φωνή σε δύσκολες συγκυρίες.

«Είναι ιδιαίτερα συγκλονιστική η σημερινή συγκυρία της συγχοροστασίας του ποιμενάρχου της Ύδρας και των Σπετσών με τον ποιμενάρχη της ηρωικής νήσου των Ψαρών, ως μία καθαρή και βροντόφωνη απάντηση, ότι εμείς οι απόγονοι των ευκλεών εκείνων ναυμάχων, οι οποίοι προήλθαν από τις νήσους τις οποίες πνευματικώς πηδαλιουχούμε, δίνουμε την απάντηση προσευχόμενοι στον Θεό και ενισχύοντες τον λαό μας ότι, οι άνομες και ανιστόρητες διεκδικήσεις αυτή τη στιγμή στα νερά του Αιγαίου πελάγους, δεν είναι δυνατόν να έχουν καμία άλλη εξέλιξη παρά την κατατρόπωση», ανέφερε ο Μητροπολίτης Χίου.

Λίγο αργότερα εμφανώς συγκινημένος απένειμε την ανώτατη διάκριση της Χιακής Εκκλησίας, τον Σταυρό του Αγίου Ισιδώρου στον Μητροπολίτη Ύδρας, συνοδευόμενο από την σημαία της Ηρωικής Νήσου των Ψαρών και μερικά χόρτα από τη Μαύρη Ράχη.

Η Ψαριανή σημαία απάντηση σε κάθε ανιστόρητη διεκδίκηση του Ερντογάν (BINTEO)

Η/Υ ΠΗΓΗ:
Ρομφέα.gr: 22 Ιουλίου 2020

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιστορικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.