Το θαύμα του Μακαριστού π. Σίμωνος έφερε τον βλάσφημο στην εκκλησία!

Ο πατήρ Σίμων [Γέροντας, π. Σίμων Αρβανίτης] ήταν άγιος. Το 1961 ήμουν αρραβωνιασμένος και ήθελα να χτίσω ένα δωμάτιο σ’ ένα οικόπεδο που είχα, για να μπορέσω να παντρευτώ. Δύο φορές έχτισα το δωμάτιο και δύο φορές μου το γκρεμίσανε (οι γείτονες ειδοποιούσαν την Αστυνομία).

Εξαντλήσαμε όλα τα μέσα, για να μπορέσουμε να το χτίσουμε και να μην μας το γκρεμίσουνε, αλλά δεν γινόταν τίποτα.

Στο τέλος πήγα στον πατέρα Σίμωνα (στην Αγία Βαρβάρα Λυκόβρυσης) μήπως γνωρίζει κάποιον άνθρωπο, που θα μπορούσε να με βοηθήσει να χτίσω, χωρίς να το γκρεμίσουνε. Πρόθυμα δέχθηκε να με βοηθήσει λέγοντάς μου:

– Ναι έχω.

– Ποιον έχετε πατέρα Σίμων;

Τον ρώτησα και μου απαντάει:

– Θα πας μέσα στην εκκλησία και θα ανάψεις ένα κερί και θα παρακαλέσεις την Αγία Βαρβάρα.

Εγώ από την μεριά μου νόμιζα ότι μου είπε έτσι, για να με ξεφορτωθεί. Πάω, ανάβω το κερί και, αφού προσευχήθηκα, έφυγα.

Πριν προλάβω να περπατήσω 100 μέτρα και συναντάω στο δρόμο αυτόν, που μου δημιουργούσε το πρόβλημα και μου δηλώνει αυθόρμητα:

– Χτίσε, και από μας έχεις το ελεύθερο.

Τον ευχαρίστησα και έφυγα.

Και από τότε έγινε μια αλλαγή μέσα μου, σταμάτησα να είμαι βλάσφημος, άρχισα να πηγαίνω στην εκκλησία κατάλαβα ότι αυτό ήτανε θαύμα, που μου έγινε από τον πατέρα Σίμωνα και που μου άλλαξε την ζωή.

Μαρτυρία από το βιβλίο του Μοναχού, π. Ζωσιμά, “Ιερομόναχος Σίμων Αρβανίτης, (1901-1988), Μαρτυρίες για τη ζωή και το έργο του”, τόμος β’.

Η/Υ ΠΗΓΗ:
Πεμπτουσία.gr: 23 Ιουλίου 2020

Κατηγορίες: Θαυμαστά γεγονότα, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.