Πανιερώτατος Μητροπ. Μόρφου Νεόφυτος: Αγιος Πορφύριος, ο άνθρωπος του Θεού (video).

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε πλαστεί ως ξεχωριστά, μοναδικά πρόσωπα, με διαφορετικές ικανότητες και Χαρίσματα ο καθένας! Αυτή την μοναδικότητα μπορούμε μάλιστα, θέτοντας τις στην διάθεση των συνανθρώπων μας, να είμαστε ο ένας χρήσιμος στον άλλο, και γενικότερα ωφέλιμοι στην κοινωνία μας.

Θαυμάστε λοιπόν, πώς αξιοποίησαν οι Άγιοι της Εκκλησίας μας, τα ιδιαίτερα Χαρίσματα με τα οποία τους προίκισε ο Θεός μας, και πως ο καθένας τους, αναλόγως της προσωπικής του επιθυμίας και εφέσεως, τα έθεσαν στην διάθεση της Εκκλησίας και του κόσμου μας!

Ήξεραν βέβαια οι Άγιοι μας, εμπειρικά και θεωρητικά, πως πηγή κάθε αγαθού, κάθε δωρεάς είναι ο Χριστός μας, ο οποίος ευλογεί πάντοτε τον φιλόθεο αγώνα των πιστών Του Φίλων!

Στην συνέντευξη που ακολουθεί, ο Πανιερώτατος επίσκοπος Μόρφου Νεόφυτος, αναφέρεται με εντυπωσιακό τρόπο στον σύγχρονο Άγιο της Εκκλησίας μας, Τον Όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη. Η μνήμη του οποίου γιορτάζεται στις 2 Δεκεμβρίου.

Πανιερώτατος Μητροπ. Μόρφου Νεόφυτος: Αγιος Πορφύριος, ο άνθρωπος του Θεού – YouTube

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Θαυμαστά γεγονότα, Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.