Αγιος και αμόλυντος γάμος!

Μας διηγήθηκε ένας άγιος γέροντας ότι κάποιος πατρίκιος του παλατιού ο οποίος ήταν πολύ ελεήμων, είχε ωραία γυναίκα και έζησε μαζί της εξήντα χρόνια. Όταν πέθανε η γυναίκα, συγκεντρώθηκαν οι συγγενείς και οι φίλοι του, για να τον παρηγορήσουν και του είπαν: «είναι σωστό να βρεις παρηγοριά, γιατί η γυναίκα σου έζησε με πολλή αρετή και αγαθοεργία και απόλαυσε τα καλά αυτής της ζωής, γερνώντας μαζί σου».

Όταν είπαν την λέξη «απόλαυσε» εκείνος γέλασε κι αυτοί τον ρώτησαν γιατί μειδίασε. Εκείνος σιωπούσε, αλλά, επειδή αυτοί τον πίεζαν, είπε: «Ο Χριστός, ο οποίος πήρε την ψυχή της, γνωρίζει ότι, καθώς ήλθε σε μένα παρθένος, έτσι πήγε προς τον Θεό παρθένος και αμόλυντος». Αυτά ακούγοντας οι παρόντες θαύμασαν και δόξασαν τον Θεό.

Από το βιβλίο: Λειμωνάριον το παλαιόν – ιωάννου Μόσχου. Ητοι, Τα μυρίπνοα άνθη του Παραδείσου. Διηγήματα των Οσίων πατέρων. βιβλίον ψυχωφελέστατον Ιωάννου Ευκρατά και Σωφρονίου του σοφιστού.
Εκδότης, Η Αγία Αννα, Φεβρουάριος 2005

Η/Υ επιμέλεια Σοφίας Μερκούρη.

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Θαυμαστά γεγονότα, Λογοτεχνικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.