Η μετάνοια κατά τον Άγιο Ιωάννη της Κλίμακος – ηχογραφημένη ομιλία του ομοτ. καθηγητού του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννου Κορναράκη (αρχείο ήχου, mp3).

Παραθέτουμε ηχογραφημένη ομιλία του ομοτίμου καθηγητού της Θεολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννου Κορναράκη, με θέμα: «η μετάνοια κατά τον Άγιο Ιωάννη της Κλίμακος». Η ομιλία αυτή «δόθηκε» στα πλαίσια του σεμιναρίου Ορθοδόξου πίστεως – του σεμιναρίου οικοδομής στην Ορθοδοξία. Το σεμινάριο αυτό διοργανώνεται στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού της Αγ. Παρασκευής (οδός Αποστόλου Παύλου 10), του ομωνύμου Δήμου της Αττικής.

Η μετάνοια κατά τον Άγιο Ιωάννη της Κλίμακος – ηχογραφημένη ομιλία του ομοτίμου καθηγητού του Πανεπ. Αθηνών, Ιωάννου Κορναράκη.mp3

Παράβαλε και:
Κυριακή Δ. των Νηστειών – η Ευαγγελική Περικοπή της Θ. Λ., ομιλία Αγ. Γρηγορίου του Παλαμά, Περί επιμελείας των εσωτερικών λογισμών.
Κυριακή Δ. των νηστειών – το Αποστολικόν Ανάγνωσμα της Θ. Λ., ο κεραυνός, λόγος του αειμνήστου Μητροπ. Νικαίας Γεωργίου Παυλίδου.
Πρέπει να ορκιζόμαστε, ή όχι; – Χάρης Ανδρεόπουλος, Θεολόγος.
Κυριακή Δ. των νηστειών, μνήμη του Αγίου Ιωάννου του συγγραφέως της Κλίμακος – Συναξάριον, υμνολογική εκλογή.
Αγίου Ανδρέου Κρήτης – Μέγας κανόνας. Εισαγωγή, Κείμενο, Νεοελληνική απόδοση, Ξανθής Φ. Συριοπούλου.

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.