Ψαράς στη Νέα Ζηλανδία αλίευσε διάφανο ψάρι!

Έκπληκτος έμεινε ένας ψαράς από τη Νέα Ζηλανδία, όταν έπιασε ένα ψάρι κοντά στην επιφάνεια του ωκεανού. Ο λόγος; Το περίεργο ψάρι ήταν εντελώς διαφανές και είχε την υφή ζελέ.

Ο λόγος για τον Stewart Fraser ο οποίος ψάρευε με τους γιους του Conaugh και Finn 43 μίλια βόρεια του Karikari Peninsula. Εκεί εντόπισαν μια ημιδιαφανή «γαρίδα» – όπως την περιγράφουν – να επιπλέει κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας. «Ήταν σαν ζελέ. Το μόνο που έβλεπα ήταν μια μικρή πορτοκαλί σταγόνα κοντά στην ουρά του ψαριού» δηλώνει ο Fraser και προσθέτει «δεν είχαμε ιδέα τι ήταν. Δεν είχα δει ποτέ στο παρελθόν κάτι τέτοιο».

Σύμφωνα με την επικεφαλής ερεύνήτρια του National Marine Aquarium του Plymouth, Deborah Cracknell, το παράξενο αυτό ψάρι ανήκει στο είδος «Salpa maggiore». Ο Paul Cox, επίσης από το National Marine Aquarium, ανέφερε στην DailyMail ότι «ελάχιστα είναι γνωστά για αυτό το είδος (salpa). Τα ψάρια αυτά εμφανίζονται συνήθως σε ψυχρότερες θάλασσες, ενώ σε μεγαλύτερη αφθονία συγκεντρώνονται στον Νότιο Ωκεανό».

Το είδος ψαριού «salpa», έχει συνήθως σχήμα «βαρελιού» και κινείται μέσω συσπάσεων, αντλώντας νερό μέσω του ζελατινώδους σώματός του. Η ιδιότητα τού να είναι διάφανο, του παρέχει ως ένα βαθμό προστασία από άλλα ψάρια και λειτουργεί ως καμουφλάζ μέσα στο νερό.

Η/Υ ΠΗΓΗ:
TVXS – TV Χωρίς Σύνορα: 22 ιανουαρίου 2014.

Κατηγορίες: Άρθρα, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.