Αρχείο κατηγορίας Αρχεία ήχου και εικόνος (video)

Πώς θα βιώσουμε την Κυριακή της Ορθοδοξίας – π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης (video).

Τηλεοπτική εκπομπή με τον π. Αρσένιο Βλιαγκόφτη, που μεταδίδεται από τα κανάλια Atlas TV και Αχελώος TV (Κυριακή

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πώς θα βιώσουμε την Κυριακή της Ορθοδοξίας – π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης (video).

Καύχησις και αυτοέπαινος – Αγ. Δημητρίου του Ροστώφ (κείμενο, video).

Καύχησις και αυτοέπαινος – Αγ. Δημητρίου του Ροστώφ – video YouTube Ζητάς με πάθος και μανία τον έπαινο, την αναγνώρισι και τη δόξα των ανθρώπων. Εκτός από τον Θεό, τον πάντων ποιητή, κανείς άλλος δεν είναι άξιος επαίνου και δόξης: … Συνέχεια

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Αρχεία ήχου και εικόνος (video) | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καύχησις και αυτοέπαινος – Αγ. Δημητρίου του Ροστώφ (κείμενο, video).

Μεγάλη Τεσσαρακοστή – τμήμα ηχογραφημένης ομιλίας του Π. Ανανία Κουστένη (αρχείο ήχου, mp3).

Παραθέτουμε, ακολούθως, τμήμα ηχογραφημένης ομιλίας του Αρχιμανδρίτου Π. Ανανία Κουστένη, με θέμα την Μεγάλη Τεσσαρακοστή και τις μνήμες των εορταζομένων Αγίων, οι εορτές των οποίων συνεπίπταν με την

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μεγάλη Τεσσαρακοστή – τμήμα ηχογραφημένης ομιλίας του Π. Ανανία Κουστένη (αρχείο ήχου, mp3).

Άλλη η πτώση των Πρωτοπλάστων και άλλη η δική μας πτώση-αμαρτία; – ηχογραφημένη κατηχητική ομιλία του Γέροντος Εφραίμ, Δικαίου Ι. Σκήτης Αγ. Ανδρέου Καρυών Αγίου Όρους (αρχείο ήχου, mp3).

Ακολούθως σας παραθέτουμε ηχογραφημένη κατηχητική ομιλία του Πανοσ. Αρχιμανδρίτου, Γέροντος Εφραίμ, Δικαίου της Ιεράς Σκήτης του Αγίου Ανδρέου Καρυών του Αγίου Όρους, με θέμα: άλλη η πτώση των

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Άλλη η πτώση των Πρωτοπλάστων και άλλη η δική μας πτώση-αμαρτία; – ηχογραφημένη κατηχητική ομιλία του Γέροντος Εφραίμ, Δικαίου Ι. Σκήτης Αγ. Ανδρέου Καρυών Αγίου Όρους (αρχείο ήχου, mp3).

Ο Άγ. Πορφύριος στην Ιταλία (δεν πλησιάζεται ο Θεός με το μυαλό) (video).

“το να είναι κανείς έξυπνος, δεν σημαίνει κιόλας ότι καταλαβαίνει”, όπως τονίζει η εξαίρετη κυρία στο video που ακολουθεί! Αφιερωμένο εξαιρετικά σε

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Άγ. Πορφύριος στην Ιταλία (δεν πλησιάζεται ο Θεός με το μυαλό) (video).

Πως να υπομένουμε την συκοφαντία; – Οσίου Θεοφάνους του Εγκλείστου (κείμενο και αρχείο ήχου, mp3).

Ακούστε το επόμενο κείμενο, όπως αυτό «δημοσιεύθηκε» στο 151-ο τεύχος (Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου του 2015) του ηχητικού περιοδικού μας, Ορθόδοξη Πορεία.

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Λογοτεχνικά, Το ηχητικό περιοδικό μας - Ορθόδοξη Πορεία, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πως να υπομένουμε την συκοφαντία; – Οσίου Θεοφάνους του Εγκλείστου (κείμενο και αρχείο ήχου, mp3).

Αγάπη προς τον πλησίον – Γέροντας Εφραίμ, Προηγούμενος Ι.Μ. Φιλοθέου.

Ο Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεΐτης μιλάει για την αγάπη προς τον αδερφό μας, που καλλιεργεί την αγάπη προς το Θεό, την εκπλήρωση δηλαδή της πρώτης από τις Δέκα

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video) | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αγάπη προς τον πλησίον – Γέροντας Εφραίμ, Προηγούμενος Ι.Μ. Φιλοθέου.

Γέροντας Γαβριήλ: “Άμα στύψεις χίλιους μοναχούς σήμερα στο Άγιον Όρος,έναν Γέρο Παΐσιο δε βγάζεις” (video).

Ο Γέρων Γαβριήλ ο Αγιορείτης, γείτονας του Οσίου Γέροντος Παισίου του Αγιορείτου, απαντά σε ερωτήσεις προσκυνητών και επισκεπτών στο κελί

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video) | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γέροντας Γαβριήλ: “Άμα στύψεις χίλιους μοναχούς σήμερα στο Άγιον Όρος,έναν Γέρο Παΐσιο δε βγάζεις” (video).

Η καλή έγνοια – Αρχιμ. Ανανία Κουστένη (κείμενο και αρχείο ήχου, mp3).

Ακούστε το επόμενο κείμενο, όπως αυτό «δημοσιεύθηκε» στο 175-ο τεύχος (Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου του 2019) του ηχητικου περιοδικού μας, Ορθόδοξη Πορεία.

Κατηγορίες: Άρθρα, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Το ηχητικό περιοδικό μας - Ορθόδοξη Πορεία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η καλή έγνοια – Αρχιμ. Ανανία Κουστένη (κείμενο και αρχείο ήχου, mp3).

Η εξομολόγηση του Νταβέλη (ένα άκουσμα για τον παπα-Νικόλα Πλανά από την έδρα της Θεολογικής του Πανεπιστημίου Αθηνών) (κείμενο και αρχείο ήχου, mp3).

Ακούστε το επόμενο κείμενο, όπως αυτό “δημοσιεύθηκε” στο 175-ο τεύχος (Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου του 2019) του ηχητικού περιοδικού μας, Ορθόδοξη Πορεία.

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά, Το ηχητικό περιοδικό μας - Ορθόδοξη Πορεία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η εξομολόγηση του Νταβέλη (ένα άκουσμα για τον παπα-Νικόλα Πλανά από την έδρα της Θεολογικής του Πανεπιστημίου Αθηνών) (κείμενο και αρχείο ήχου, mp3).