Αρχείο κατηγορίας Αρχεία ήχου και εικόνος (video)

Προϋποθέσεις και όρια για τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων στη ψαλτική ερμηνεία – π. Σπυρίδονος Κωνσταντή (video).

Ο π. Σπυρίδων Κωνσταντής, Μ.Α. Λειτουργικής Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., μιλάει στο 6ο Διεθνές Συνέδριο του Ιδρύματος Βυζαντινής Μουσικολογίας, το οποίο “έλαβε χώρα”

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προϋποθέσεις και όρια για τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων στη ψαλτική ερμηνεία – π. Σπυρίδονος Κωνσταντή (video).

Το εκατοστό εβδομηκοστό έκτο τεύχος του περιοδικού μας Ορθόδοξη Πορεία (κείμενα και αρχεία ήχου, mp3).

Κυκλοφορείται ήδη το 176-ο τεύχος του ηχητικού περιοδικού μας, ορθόδοξη πορεία, το οποίον αφορά στην περίοδο Μαρτίου – Απριλίου του 2019. Σ’ αυτό το τεύχος μπορείτε να ακούσετε ή και να διαβάσετε τα

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις - δελτία τύπου, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Το ηχητικό περιοδικό μας - Ορθόδοξη Πορεία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το εκατοστό εβδομηκοστό έκτο τεύχος του περιοδικού μας Ορθόδοξη Πορεία (κείμενα και αρχεία ήχου, mp3).

Εθνικισμός και πατριωτισμός – ομιλία του Χρήστου Κομισόπουλου (video).

Ομιλία του κ. Χρήστου Κομισόπουλου, καθηγητού φυσιοθεραπείας και ιστορικού ερευνητού, στα γραφεία του συλλόγου Ορθόδοξη

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιστορικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εθνικισμός και πατριωτισμός – ομιλία του Χρήστου Κομισόπουλου (video).

Διονύσιος Σολωμός (Α’) – ηχογραφημένη ομιλία του Π. Ανανία Κουστένη (αρχείο ήχου, mp3).

Ακολούθως σας παραθέτουμε ηχογραφημένη ομιλία του Αρχιμανδρίτου Π. Ανανία Κουστένη, η οποία είναι η πρώτη σειράς ομιλιών, που αναφέρονται στον εθνικό μας ποιητή, Διονύσιος Σολωμό. Πρόκειται

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιστορικά, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διονύσιος Σολωμός (Α’) – ηχογραφημένη ομιλία του Π. Ανανία Κουστένη (αρχείο ήχου, mp3).

Θεέ μου τί διορατικό χάρισμα είχε ο άγ. Πορφύριος!!! (video).

Θαυμαστή, βαθυστόχαστη παρέμβαση του Αγίου Πορφυρίου, χωρίς τυμπανοκρουσίες και πολλά-πολλά! Η ουσία όμως εντυπωσίασε και γι’ αυτό έμεινε στην μνήμη και

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Θεέ μου τί διορατικό χάρισμα είχε ο άγ. Πορφύριος!!! (video).

Ποιοι και γιατί αμφισβητούν το ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ του ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ – Μοναχός Θεόδουλος, φύλακας του Παναγίου Τάφου (video).

Ο Μοναχός Θεόδουλος, φύλακας του Παναγίου Τάφου, μιλάει για την υβριστική δήλωση του Αρμενίου ηγουμένου, για το μεγαλύτερο θαύμα του αγίου φωτός, το οποίο αμφισβήτησε, προσπαθώντας να

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ποιοι και γιατί αμφισβητούν το ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ του ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ – Μοναχός Θεόδουλος, φύλακας του Παναγίου Τάφου (video).

Πώς θα βιώσουμε την Κυριακή της Ορθοδοξίας – π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης (video).

Τηλεοπτική εκπομπή με τον π. Αρσένιο Βλιαγκόφτη, που μεταδίδεται από τα κανάλια Atlas TV και Αχελώος TV (Κυριακή

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πώς θα βιώσουμε την Κυριακή της Ορθοδοξίας – π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης (video).

Καύχησις και αυτοέπαινος – Αγ. Δημητρίου του Ροστώφ (κείμενο, video).

Καύχησις και αυτοέπαινος – Αγ. Δημητρίου του Ροστώφ – video YouTube Ζητάς με πάθος και μανία τον έπαινο, την αναγνώρισι και τη δόξα των ανθρώπων. Εκτός από τον Θεό, τον πάντων ποιητή, κανείς άλλος δεν είναι άξιος επαίνου και δόξης: … Συνέχεια

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Αρχεία ήχου και εικόνος (video) | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καύχησις και αυτοέπαινος – Αγ. Δημητρίου του Ροστώφ (κείμενο, video).

Μεγάλη Τεσσαρακοστή – τμήμα ηχογραφημένης ομιλίας του Π. Ανανία Κουστένη (αρχείο ήχου, mp3).

Παραθέτουμε, ακολούθως, τμήμα ηχογραφημένης ομιλίας του Αρχιμανδρίτου Π. Ανανία Κουστένη, με θέμα την Μεγάλη Τεσσαρακοστή και τις μνήμες των εορταζομένων Αγίων, οι εορτές των οποίων συνεπίπταν με την

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μεγάλη Τεσσαρακοστή – τμήμα ηχογραφημένης ομιλίας του Π. Ανανία Κουστένη (αρχείο ήχου, mp3).

Άλλη η πτώση των Πρωτοπλάστων και άλλη η δική μας πτώση-αμαρτία; – ηχογραφημένη κατηχητική ομιλία του Γέροντος Εφραίμ, Δικαίου Ι. Σκήτης Αγ. Ανδρέου Καρυών Αγίου Όρους (αρχείο ήχου, mp3).

Ακολούθως σας παραθέτουμε ηχογραφημένη κατηχητική ομιλία του Πανοσ. Αρχιμανδρίτου, Γέροντος Εφραίμ, Δικαίου της Ιεράς Σκήτης του Αγίου Ανδρέου Καρυών του Αγίου Όρους, με θέμα: άλλη η πτώση των

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Άλλη η πτώση των Πρωτοπλάστων και άλλη η δική μας πτώση-αμαρτία; – ηχογραφημένη κατηχητική ομιλία του Γέροντος Εφραίμ, Δικαίου Ι. Σκήτης Αγ. Ανδρέου Καρυών Αγίου Όρους (αρχείο ήχου, mp3).