Οσιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης: ο Πνευματικός πατέρας και παιδαγωγός – Γεωργίου Κρουσταλλάκη (αρχεία ήχου, mp3).

«Στο μικρό αυτό πόνημα», σημειώνει ο Καθηγητής Γεώργιος Κρουσταλλάκης, «ασχολούμαστε με τη φωτεινή προσωπικότητα του Οσίου Γέροντος Πορφυρίου Μπαϊρακτάρη. Ήταν ο διακριτικός Πνευματικός πατέρας της αγάπης, της ταπείνωσης και της υπακοής. Αγάπησε ιδιαιτέρως μια κατηγορία ανθρώπων, που στους αγώνες τους συνήθως παραμένουν απαράκλητοι. Τους ανθρώπους της ωδίνης και του πένθους, και κυρίως, τους γονείς που σηκώνουν κάποιο σταυρό και πορεύονται στη ζωή, με ανδρείο πνεύμα υπομονής και καρτερικότητας, καθοδηγούμενοι από μια εσώτερη «φερέπονον αίσθησιν».

Ο Όσιος Πορφύριος υπήρξε πνευματικός πατέρας των νέων ανθρώπων και σύμβουλος της οικογένειας, σε μια εποχή που, όπως ομολογούν οι ιδικοί, διακρίνεται για την αντιπαιδαγωγικότητα και την παθογένεια της. Ήταν ο άνθρωπος που έζησε στην περιοχή του θαύματος και εκφράστηκε με την «Θεία Τρέλα»!»

Ακούστε το θαυμάσιο αυτό βιβλίο, όπως αυτό ηχογραφήθηκε για την δανειστική βιβλιοθήκη των ηχογραφημένων βιβλίων του συλλόγου μας, σε απόδοση – ανάγνωση της Μαίρης Πάντου. Τεχνική επιμέλεια Μιχαήλ Χαντάς.

Οσιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης, ο Πνευματικός πατέρας και παιδαγωγός – Γεωργίου Κρουσταλλάκη.rar

Παράβαλε και:
02 Δεκεμβρίου, μνήμη του νέου Οσίου Πορφυρίου Μπαϊρακτάρη, του Καυσοκαλυβίτου: Ακολουθία, Χαιρετισμοί, Παρακλητικός κανών, Εγκώμια.
Λόγοι του Αγίου Γέροντος Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου.
Ηχογραφημένοι λόγοι του Οσίου Πατρός ημών Πορφυρίου του Καυσοκαλυβείτου (αρχείο ήχου, mp3).

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Ακουστικά βιβλία (Βιβλία ακροάσεως) – Audiobooks, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά, Μελέτες - εργασίες - βιβλία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.