Ο άγιος Κέβιν του Glendalough της Ιρλανδίας (03 Ιουνίου), ο άγιος της προσευχής και της αγάπης.

%ce%ac%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%82-kevin-%cf%84%ce%bf%cf%85-glendalough-%ce%99%cf%81%ce%bb%ce%b1%ce%bd%ce%b4%ce%af%ce%b1%cf%82-03-%ce%99%ce%bf%cf%85%ce%bd%ce%af%ce%bf%cf%85

Ο άγιος Κέβιν, ο άγιος της προσευχής και της αγάπης, ο ερημίτης της φύσης, όπως τον αποκαλούσαν, όταν ο Θεός θέλησε να τον πληροφορήσει ότι είναι ο καιρός να αφήσει την ηγουμενία της μονής του στο Γκλενταλόκ και το κελλί του στην Κατω λίμνη και να επιστρέψει στην Άνω λίμνη, στο ασκητήριό του, έστειλε άγγελο να τον συνοδεύσει έως εκεί και κατά τη διαδρομή μέσα από τα βουνά Γουίκλο (Wicklow ) και την κοιλάδα των δύο λιμνών ο άγγελος, προπορευόμενος του αγίου Κεβιν, άνοιγε δρόμο μέσα από τους θάμνους και το πυκνό δάσος.

Ενώ προχωρούσαν ο άγιος Κεβιν και ο άγγελος, τα δέντρα που βρίσκονταν στο διάβα τους έγερναν τα κλαδιά τους χαιρετώντας τον. Ύστερα λικνίζονταν πέρα-δώθε και ο άνεμος περνούσε ανάμεσά τους παράγοντας γλυκούς ήχους. Ήσαν, λέγουν οι βιογράφοι του, άγγελοι, που κινούσαν τα κλαδιά και έψαλλαν αρμονικά με την πνοή του ανέμου.

Το ίδιο συνέβαινε και κατά τη διάρκεια της ερημίας του στην Άνω λίμνη. Διηγούνται ότι, όταν έφτιαξε το ερημητήριό του εκεί, κοντά σε μια σπηλιά, μέσα στην οποία υπήρχε ειδωλολατρικός τάφος, όπου και ετάφη αρχικά ο άγιος το 618, συνήθιζε να κάθεται πάνω σε μια πέτρα στην άκρη της λίμνης και να προσεύχεται αδιαλείπτως. Έψαλλε τόσο αγγελικά και καλλίφωνα, ώστε τα δένδρα έγερναν και λίκνιζαν τα κλαδιά τους, συνοδεύοντας τον ύμνο και χαιρετώντας τον.

Από το Βιβλίο «Βιοι αγίων της Ουαλίας» της Κασσιανής Μαζαράκη. Έκδοσις ΙΕΡΟΥ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΥ Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΙΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ. ΜΗΛΕΣΙ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ:
Επτάλοφος ΑΒΕΕ

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.