Μετάδοση Ιερών Ακολουθιών στο orp.gr, την Μεγάλη Τεσσαρακοστή του 2017.

Αγαπητοί επισκέπτες του orp.gr!

Στα πλαίσια των διαδικτυακών αναμεταδόσεων των Ιερών Ακολουθιών από τον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χρυσοσπηλαιωτίσσης Αθηνών, πρόκειται, συν Θεώ, καθ’ όλη την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής του Πάσχα να αναμεταδίδονται οι Ιερές Ακολουθίες ως εξής:

1. Οι Χαιρετισμοί στην Υπεραγία Θεοτόκο κάθε Παρασκευή στις 19,00 (ώρα Ελλάδος).

2. Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία των Σαββάτων: 04 Μαρτίου (Ανάμνησις του διά κολλύβων Θαύματος του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος), 25 Μαρτίου (του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου), 01 Απριλίου (Σάββατο του Ακαθίστου), 08 Απριλίου (του Λαζάρου), 15 Απριλίου (Μεγάλο Σάββατο).

3. Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία όλων των Κυριακών της περιόδου αυτής (έναρξις 6,30 έως 10,30 περίπου, ώρα Ελλάδος).

4. Οι Κατανυκτικοί Εσπερινοί των Κυριακών της Μ. Τεσσαρακοστής, (έναρξις 17,45 έως 19,30 περίπου, ώρα Ελλάδος).

5. Η Ακολουθία του Μεγάλου Κανόνος του Αγίου Ανδρέου Κρήτης, την Τετάρτη 29 Μαρτίου (έναρξις 18,00 περίπου, ώρα Ελλάδος).

Για την σωστή λειτουργία – λήψη της αναμεταδόσεως, θα πρέπει να έχετε πάντα ενεργοποιημένο και αναβαθμισμένο το
ADOBE FLASH PLAYER !

Σκοπός μας είναι η, κατά το δυνατόν, εντονότερη σχέση των επισκεπτών του ιστοχώρου μας με την Ορθόδοξη Λατρεία και η παρουσίαση στο ακροαματικό διαδικτυακό κοινό της ζώσης λατρευτικής Παραδόσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας. Η Λατρεία μας άλλωστε, ήταν ανέκαθεν ένας απλός και εύληπτος τρόπος με τον οποίο η Ορθοδοξία προσέγγιζε τον κόσμο.

Ας σημειωθεί πάντως, πως η απλή ακρόαση των Ιερών Ακολουθιών δεν υποκαθιστά την φυσική μας παρουσία στους Ιερούς μας Ναούς.

Ζητούμε πάντως συγνώμη εκ των προτέρων για τα τυχόν προβλήματα που θα παρουσιαστούν κατά την αναμετάδοση αυτή. Ελπίζουμε δε, πως με την άοκνη εργασία και επαγρύπνηση των συνεργατών μας, θα μπορούμε να τα αντιμετωπίζουμε.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον εφημέριο και το Εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Χρυσοσπηλαιωτίσσης των Αθηνών, για την παροχή της άδειας της αναμεταδόσεως που μας παρέσχον.

Ελπίζουμε πως, συν Θεώ, και αυτό μας το εγχείρημα θα αποβεί προς Δόξαν Θεού και ωφέλιμο για όλους μας.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Κατηγορίες: Ακουστικά βιβλία (Βιβλία ακροάσεως) – Audiobooks, Γενικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.