Ο μεγαλύτερος καθεδρικός ορθόδοξος ναός στον κόσμο!

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018, έγιναν στο Βουκουρέστι τα εγκαίνια του μεγαλύτερου καθεδρικού ναού στον κόσμο, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου αλλά και πλήθους κληρικών και κόσμου. Ο Ναός της Σωτηρίας του Λαού, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην Ανάληψη του Χριστού και στον Απόστολο Ανδρέα και βρίσκεται στη ρουμανική πρωτεύουσα, ξεκίνησε να κατασκευάζεται από το 2010.

Το συγκρότημα του καθεδρικού ναού περιλαμβάνει ένα καθεδρικό κτίριο κάτω από τον ναό, κουζίνα με χωρητικότητα 1.000 ατόμων, δύο ξενοδοχεία και χώρο στάθμευσης για περίπου 500 αυτοκίνητα. Ο καθεδρικός ναός είναι σχεδιασμένος με καθίσματα για περίπου 6.000 πιστούς, δέκα φορές μεγαλύτερος από τον υπάρχοντα πατριαρχικό καθεδρικό ναό. Διαθέτει επίσης τη μεγαλύτερη καμπάνα στον κόσμο.

Όταν θα ολοκληρωθεί, θα διαθέτει ακόμα ένα μουσείο για τον Χριστιανισμό, βιβλιοθήκες, την κατοικία του Πατριάρχου αλλά και γραφεία για Μέσα Ενημέρωσης.

Η/Υ ΠΗΓΗ:
Newsbeast: 27 Νοεμβρίου 2018

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου, Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.