Δελτίο της Ιεράς Συνόδου περί της νεοπροτεσταντικής οργάνωσης »’Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση»’.

Σε συνέχεια προηγούμενων προσηλυτιστικών δραστήριοτήτων της, για μία ακόμη χρονιά, η νεοπροτεσταντική οργάνωση «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση» προγραμματίζει μία ευρείας κλίμακας προσηλυτιστική δραστηριότητα, με την ονομασία «Joshua 2019 », κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 2 και 11 Ιουλίου 2019, στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας και Άρτας.

Η εν λόγω κίνηση, με πρόσχημα τη διανομή της Καινής Διαθήκης, διανέμει ποικίλο υλικό προτεσταντικού χαρακτήρα ασυμβίβαστο με την Ορθόδοξη πίστη. Η «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση» που ιδρύθηκε το τελευταίο τέταρτο του 20ού αιώνα, στο παρελθόν έχει κάνει εξαιρετικά απαξιωτικές αναφορές για την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ως μέλη του ενός και μοναδικού Σώματος του Χριστού, της Εκκλησίας, δεν έχουν ανάγκη τις διάφορες νεοφανείς αιρετικές κινήσεις, ούτε τους διάφορους αυτοχειροτονημένους «κήρυκές» τους από το εσωτερικό ή το εξωτερικό. Οι διδασκαλίες των νεοπροτεσταντικών αυτών κινήσεων έχουν εξωτερικώς «μόρφωσιν ευσεβείας» (Β΄ Τιμ. 3,5), όμως ουσιαστικά συνιστούν «έτερον ευαγγέλιον» (Γαλ.1,6).

Η/Υ ΠΗΓΗ:
Εκκλησία της Ελλάδος: 24 Ιουνίου 2019

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.