Η Ανάστασις του Κυρίου! Οι πύλες του Παραδείσου άνοιξαν!

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, καί τοίς εν τοίς μνήμασι, ζωήν χαρισάμενος!

Ο Χριστός αναστήθηκε απ’ τους νεκρούς, αφού με το θάνατο του κατανίκησε το θάνατο, και σ’ όσους βρίσκονταν στα μνήματα, χάρισε τη ζωή!

Χριστός ανέστη – χορός Πανελληνίου Συνδέσμου Ιεροψαλτών «Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός».mp3

Ας καθαρίσουμε τις αισθήσεις μας και (τότε) θα δούμε το Χριστό να αστράπτει μέσα στο εκτυφλωτικό φως της Αναστάσεως και πολύ καθαρά θα τον ακούσουμε να λέει: Χαίρετε, ενώ εμείς θα ψάλλουμε ύμνο για τη νίκη.

Τα πάντα τώρα γέμισαν από φως, και ο ουρανός, και η γη, ακόμα και ο άδης. ‘Ας γιορτάζει, λοιπόν, όλη η δημιουργία την Ανάσταση του Χριστού, πάνω στην οποία έχει στερεωθεί.

Ο Χριστός, ως πρωτότοκος αρσενικός Υιός της Θεοτόκου άνοιξε τα παρθενικά της σπλάχνα και φανερώθηκε σε μας. Και (όπως το πάσχα των Εβραίων έτρωγαν τον πασχάλιο αμνό, έτσι και ατό δικό μας) επειδή τρώγεται (στη θεία Ευχαριστία), ονομάζεται Αμνός. Και μάλιστα άμωμος αφού είναι απαλλαγμένος από κάθε κηλίδα. Και ως αληθινός Θεός ονομάζεται και τέλειος.

Ο Κανών του Πάσχα – χορός Πανελληνίου Συνδέσμου Ιεροψαλτών «Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός».mp3

Σήμερα είναι μέρα της Αναστάσεως! ‘Ας γίνουμε λαμπροί σ’ αυτό το (μεγάλο) πανηγύρι κι ας αγκαλιάσουμε ο ένας τον άλλο. ‘Ας πούμε, αδελφοί, και σ’ αυτούς που μας μισούν: Ελάτε, ας συγχωρήσουμε τα πάντα για χάρη της Αναστάσεως. Κι έτσι ας βροντοφωνάξουμε:
Ο Χριστός αναστήθηκε απ’ τους νεκρούς, αφού με το θάνατο του κατανίκησε το θάνατο και σ’ όσους βρίσκονταν στα μνήματα χάρισε τη ζωή.

Αναστάσεως Ημέρα – χορός Πανελληνίου Συνδέσμου Ιεροψαλτών «Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός».mp3

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.