Η ημέρωσις του πεισματάρικου αλόγου – Σίμωνος μοναχού του Αγιορείτου.

Όταν ο Γέροντας Παΐσιος ήταν στο Μοναστήρι του Στομίου στην Κόνιτσα, η αδελφή του, η Χριστίνα τον επισκεπτόταν πολύ συχνά, για να του πάη διάφορα τρόφιμα και ρούχα.

Μία ημέρα αποφάσισε να τον επισκεφθή μαζί με μία φίλη της και, επειδή είχε συγκεντρώσει αρκετά πράγματα, τα φόρτωσε επάνω σ’ ένα άλογο και ξεκίνησαν. Όταν όμως έφτασαν σ’ ένα πολύ ανηφορικό και απότομο σημείο, το άλογο σταμάτησε και δεν έλεγενα κάνη βήμα. Μάταια το τραβούσαν οι δύο γυναίκες από το καπίστρι… τίποτα δεν γινόταν. Μεταχειρίστηκαν και άλλο τρόπο: πήγε η μία από πίσω του και το έσπρωχνε και η άλλη το τραβούσε από μπροστά με το καπίστρι. Πάλι το άλογο δεν κουνιόταν. Αφού λοιπόν μεταχειρίσθηκαν μάταια όλα τα μέσα, έμεινε η μία με το άλογο και τα πράγματα και η Χριστίνα πήγε στο Μοναστήρι.

-Το άλογο δεν θέλει να περπατήση, είπε στον Γέροντα. Ώρες τώρα προσπαθούμε, αλλά αυτό δεν λέει να κουνηθή. Τι να κάνουμε;

-Δεν έχει τίποτα το άλογο, της είπε ο Γέροντας Παΐσιος. Εσείς είστε παράξενες. Για πάμε να δούμε, αν είναι έτσι όπως τα λέω ή όχι!

Ξεκίνησαν λοιπόν, μπροστά ο Γέροντας και πίσω η Χριστίνα, και έφθασαν στο σημείο όπου είχε σταματήσει το άλογο. Ο Γέροντας έκανε τον σταυρό του, έπιασε το σχοινί και – χωρίς καν το σχοινί να τεντωθή – το άλογο πειθήνια τον ακολούθησε, ανέβηκε την ανηφόρα και έφθασε μέχρι το Μοναστήρι χωρίς να προβάλη καμμιά απολύτως αντίστασι. Οι δύο γυναίκες θαύμασαν και δόξασαν τον Κύριό μας.
ΣΚΕΥΟΣ ΕΚΛΟΓΗΣ

Από το βιβλίο: Η Ζωοφιλία των Αγίων και η Αγιοφιλία των ζώων. Επιμέλεια, Σίμωνος μοναχού.
Εκδόσεις «Ο Αγιος Στέφανος»
ΑΘΗΝΑΙ 2006

Τη Σεπτή ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου
κ. κ. Βαρθολομαίου

Η/Υ επιμέλεια Σοφίας Μερκούρη.

Κατηγορίες: Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.