Καταγγελίες σε βάρος της Τουρκίας.

Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε για τη δρα­ση μέλους της Γαλλικής Εθνοσυνελεύσεως έναντι της Τουρκίας. Παραθέτουμε μερικές μόνο γραμμές:

«Νέο “σοκ” στην Τουρκία από την Γαλλίδα βουλευτίνα της Μασσαλίας Valerie Boyer (Βαλερί Μπουαγιέ), η οποία προσ­φατα είχε πρωτοστατήσει στην ποινικοποίηση από το Γαλλικό Κοινοβούλιο της αρ­μενικής γενοκτονίας. (…) Η θαρραλέα βουλευτίνα του Γαλλικού Κοινοβουλίου χωρίς κανένα δισταγμό κατεδίκασε για άλλη μια φορά την Τουρκία σαν μια χώρα που παραβιάζει συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Εκείνο όμως που εξόργισε πραγματικά τους Τούρκους, ήταν οι δηλώσεις της ότι δεν μπορεί μια χώρα που βαρύνεται για τα εγκλήματα της αρμενικής γενοκτονίας αλλά και της εισβολής στην Κύπρο το 1974, να διεκδικεί μια θέση στην Ευρώπη. Για όλα αυτά, όπως τόνισε, θα συνεχίσει να αγωνίζεται κατά της εισδοχής της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ θα συνεχίσει και τις προσπάθειές της για να αναγνωριστούν τα μεγάλα εγκλήματα της Τουρκίας στις γενοκτονίες των αρχών του εικοστού αιώνα.

Η Valerie Boyer αποκάλυψε ότι για όλο αυτόν τον αγώνα της έχει δεχτεί και αυτή και η οικογένειά της απειλές κατά της ζωής της» («Hellasforce.com» 17-6-2017).

Οι θαρραλέες καταγγελίες και οδυνηρές διαπιστώσεις της Γαλλίδας βουλευτού για τις αποτρόπαιες γενοκτονίες του τουρκικού (οθωμανικού η κεμαλικού) κράτους ενδιαφέρουν άμεσα κι εμάς. Γιατί το ελληνικό έθνος – με βάση αδιάσειστα ιστορικά στοιχεία – συρρικνώθηκε στις πρώτες δεκαετίες του εικοστού αιώνα εξαιτίας της γενοκτονίας των Ποντίων και της Μικρασιατικής Καταστροφής. Οι πληθυσμιακές αυτές απώλειες του Ελληνισμού προσεγγίζουν το ένα εκατομμύριο ψυχές. Συμπερασματικά, οι σημερινοί πολιτικοί ηγέτες μας πρέπει να διδαχθούν από τη θαρραλέα στάση της κυρίας Μπουαγιέ, ώστε να μην οπισθοχωρούν στις ιταμές και προκλητικές ενέργειες των αιωνίως θρασύδειλων γειτόνων μας.

Η/Υ ΠΗΓΗ:
Περιοδικό «Ο Σωτήρ»

Κατηγορίες: Άρθρα, Ιστορικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.