Αρχείο κατηγορίας Αρχεία ήχου και εικόνος (video)

Ο Μεγάλος Κανών, υπόμνηση μετάνοιας και εξομολόγησης – Γέρων Εφραίμ Βατοπαιδινός (video).

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ ομιλεί στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Εμπορείου Σαντορίνης, με αφορμή την

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιερές Ακολουθίες, Κυριακοδρόμιο (προσέγγιση στο Ευαγγέλιο και τον Απόστολο της Κυριακής και των Μεγάλων Εορτών), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Μεγάλος Κανών, υπόμνηση μετάνοιας και εξομολόγησης – Γέρων Εφραίμ Βατοπαιδινός (video).

Απόδειπνο (video).

Θαυμάσια προσευχή που επισφραγίζει το τέλος της κάθε ημέρας μας!

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιερές Ακολουθίες, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Απόδειπνο (video).

Τι έχουν να προσφέρουν οι χριστιανοί στη συζήτηση για τη δικαιοσύνη; – π. Ευάγγελος Γκανάς (video).

Οι χριστιανοί απέναντι στο φλέγον πρόβλημα της κοινωνικής ανισότητας και το αίτημα της δικαιοσύνης. Μια ενδιαφέρουσα ομιλία!

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Γενικά, Ιστορικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τι έχουν να προσφέρουν οι χριστιανοί στη συζήτηση για τη δικαιοσύνη; – π. Ευάγγελος Γκανάς (video).

15 Μαρτίου, μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Μανουήλ του εκ Σφακίων της Κρήτης: Συναξάριον, Ακολουθία, ηχογραφημένη ομιλία του Π. Ανανία Κουστένη (αρχείο ήχου, mp3).

Τη ΙΕ’ του αυτού Μηνός (Μαρτίου), ο Άγιος Νεομάρτυς Μανουήλ ο εκ Σφακίων, και εν Χίω μαρτυρήσας, εν έτει 1792, ξίφει τελειούται. Πρόβατον ώσπερ σφαγιασθείς παμμάκαρ, Mάνδρα προσήχθης ω Mανουήλ τη άνω.

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιερές Ακολουθίες, Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 15 Μαρτίου, μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Μανουήλ του εκ Σφακίων της Κρήτης: Συναξάριον, Ακολουθία, ηχογραφημένη ομιλία του Π. Ανανία Κουστένη (αρχείο ήχου, mp3).

Η φοβερή εξομολόγηση του Τρύφωνα στον άγιο Νικόλαο Πλανά (video).

Το «καυτό» ερώτημα-πρόβλημα της θεοδικίας προβάλει μέσα από το επόμενο θεατρικό, που συνδέεται με την μακαρία ζωή του Αγίου Νικολάου του Πλανά! (φονιάς, πόρνος, μοιχός,

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Θαυμαστά γεγονότα, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η φοβερή εξομολόγηση του Τρύφωνα στον άγιο Νικόλαο Πλανά (video).

Προσευχή. Ένας κόσμος θαυμάτων – π. Λίβυος (video).

«Στην προσευχή δεν πάμε μόνο να πούμε κάτι αλλά κυρίως να ακούσουμε. Δεν πάμε να πούμε στο Θεό κάτι που δεν γνωρίζει, αλλά να δημιουργήσουμε μια σχέση που θα γίνει πηγή θαυμάτων και αποκαλύψεων στην

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Γενικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσευχή. Ένας κόσμος θαυμάτων – π. Λίβυος (video).

Αγία Φιλοθέη η Αθηναία – π. Ανανία Κουστένη (video).

Φωτισμένη! ομιλία του Μακαριστού πατρός Ανανία Κουστένη. Πρόκειται για αναπαραγωγή εκπομπής στον ραδιοσταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Θαυμαστά γεγονότα, Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αγία Φιλοθέη η Αθηναία – π. Ανανία Κουστένη (video).

Μόνο συμπόνια για τους Τούρκους, διαφορετικά.. (video).

Στις 6 Φεβρουαρίου του 2023, δύο τρομακτικοί σεισμοί τάραξαν κυριολεκτικά την ζωή στην νοτιοανατολική Τουρκία και στην Βόρια Συρία. Χιλιάδες δυστυχώς οι νεκροί, περισσότεροι οι άστεγοι και οι τραυματίες!

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Γενικά, Ιστορικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μόνο συμπόνια για τους Τούρκους, διαφορετικά.. (video).

Για γονείς και νέους: Οι λογισμοί στην καθημερινότητά μας.

Θέματα της καθημερινότητάς μας. Επιμελείται και παρουσιάζει ο π. Βησσαρίων Καντούνης, Θεολόγος.

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Γενικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Για γονείς και νέους: Οι λογισμοί στην καθημερινότητά μας.

Αγιος Μάρκος ο Ευγενικός – π. Γεώργιος Μεταλληνός (video).

Ομιλία του Μακαριστού π. Γεωργίου Μεταλληνού στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντύπα της οδοντιατρικής σχοής των Αθηνών, με θέμα: Ο Αγιος Μάρκος ο Ευγενικός, που εκφωνήθηκε την

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Θαυμαστά γεγονότα, Ιστορικά, Κυριακοδρόμιο (προσέγγιση στο Ευαγγέλιο και τον Απόστολο της Κυριακής και των Μεγάλων Εορτών), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αγιος Μάρκος ο Ευγενικός – π. Γεώργιος Μεταλληνός (video).