Αρχείο κατηγορίας Θαυμαστά γεγονότα

Τα προσωνύμια του Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου – π. Αθανασίου Μυτιληναίου.

Η ΜΕΤΑΣΤΑΣΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ[: Ιω.19,25-27& 21,24-25] Απομαγνητοφωνημένη ομιλία μακαριστού γέροντος Αθανασίου Μυτιληναίου με θέμα: (Β΄έκδοσις) [εκφωνήθηκε στην Ιερά Μονή Κομνηνείου Λαρίσης στις 8-5-2000] Σήμερα η εκκλησία μας, αγαπητοί μου, τιμά την μνήμην του αγίου ενδόξου αποστόλου και … Συνέχεια

Κατηγορίες: Θαυμαστά γεγονότα, Ιστορικά, Κυριακοδρόμιο (προσέγγιση στο Ευαγγέλιο και τον Απόστολο της Κυριακής και των Μεγάλων Εορτών), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τα προσωνύμια του Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου – π. Αθανασίου Μυτιληναίου.

Ο ασκητής και η ασκήτρια.

Μας διηγήθηκε ο αββάς Ηλίας, βοσκός ακόμη και στην επωνυμία, ότι μια μέρα που καθόταν κοντά στην μονή των Ευνούχων, γύρω στην έκτη ώρα1 χτύπησε την θύρα του μία γυναίκα και αυτός, αφού βγήκε, την ρώτησε τι

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Θαυμαστά γεγονότα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο ασκητής και η ασκήτρια.

25 Σεπτεμβρίου, μνήμη της Οσίας Ευφροσύνης: Συναξάριον, Ακολουθία.

Τῇ ΚΕ’ τοῦ αὐτοῦ μηνός (Σεπτεμβρίου), Μνήμη τῆς Ὁσίας Εὐφροσύνης, θυγατρὸς Παφνουτίου τοῦ Αἰγυπτίου. Τὸ θῆλυ κρύπτεις ἀνδρικῶς Εὐφροσύνη, Καὶ κρυπτὰ τὸν βλέποντα Δεσπότην βλέπεις.

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Θαυμαστά γεγονότα, Ιερές Ακολουθίες, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 25 Σεπτεμβρίου, μνήμη της Οσίας Ευφροσύνης: Συναξάριον, Ακολουθία.

24 Σεπτεμβρίου, μνήμη του Οσίου Σιλουανού του Αθωνίτου: Ο απαλός έλεγχος, Ακολουθία, Παρακλητικός Κανών.

Τῇ ΚΔ΄ τοῦ αὐτοῦ μηνός (Σεπτεμβρίου), μνήμη τοῦ Ὁσίου Σιλουανοῦ, τοῦ Ἀθωνίτου. Χριστόν, Ὃν εἶδες Σιλουανέ, πρὶν βίῳ Αὐτὸν νῦν βλέπεις, ἀλλ’ οὐχὶ ἐν ἐσόπτρῳ.

Κατηγορίες: Θαυμαστά γεγονότα, Ιερές Ακολουθίες, Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 24 Σεπτεμβρίου, μνήμη του Οσίου Σιλουανού του Αθωνίτου: Ο απαλός έλεγχος, Ακολουθία, Παρακλητικός Κανών.

Κανόνα στον σταύλο! – Σίμωνος μοναχού του Αγιορείτου.

Ο Γερο – Χατζηγεώργης είχε ένα λαχανόκηπο, τον οποίο περιποιείτο καθημερινώς με μεγάλη ευχαρίστησι. Κάποια ημέρα βρήκε μερικά από τα λαχανικά του μισοφαγωμένα και πατημένα. Αυτό επανελήφθη

Κατηγορίες: Θαυμαστά γεγονότα, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κανόνα στον σταύλο! – Σίμωνος μοναχού του Αγιορείτου.

Τα μεγάλα, αλλά χωρίς ταπείνωση, ασκητικά κατορθώματα συντρίβουν τον αγωνιστή και τον κάνουν καταγέλαστο στους δαίμονες – Οσίου Ισαάκ του Σύρου.

1 Το όνομά του ήταν Μαλπάς. Καταγόταν από την Έδεσσα της Μεσοποταμίας και φαινόταν ότι ζούσε σε μεγάλα πνευματικά μέτρα, υπομένοντας σκληραγωγίες και θλίψεις. Αυτός λοιπόν εφεύρε την αίρεση των

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Θαυμαστά γεγονότα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τα μεγάλα, αλλά χωρίς ταπείνωση, ασκητικά κατορθώματα συντρίβουν τον αγωνιστή και τον κάνουν καταγέλαστο στους δαίμονες – Οσίου Ισαάκ του Σύρου.

Το θαύμα με το εικόνισμα του Αγίου Ευσταθίου.

Ο θείος του κ. Λάσκαρη, Ευστάθιος Γλυμενόπουλος, πρόεδρος των μικτών δικαστηρίων της Αιγύπτου, βρέθηκε στην Αθήνα με την μητέρα του, μαμή του κ. Λάσκαρη και συζητά μαζί της. Και εκείνη, δείχνοντας το

Κατηγορίες: Θαυμαστά γεγονότα, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το θαύμα με το εικόνισμα του Αγίου Ευσταθίου.

Ο αγιορείτης μοναχός που ευλογεί τα πληρώματα των πυραυλακάτων (video).

Επειδή υπάρχει ζωή ακόμη, στη θάλασσα και στον αέρα μας!!!

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Θαυμαστά γεγονότα, Ιστορικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο αγιορείτης μοναχός που ευλογεί τα πληρώματα των πυραυλακάτων (video).

Θαυμαστές Θεοσημίες.

Διηγήθηκε ο αββάς Λεόντιος ότι κάθε φορά που οι μοναχοί της νέας λαύρας διώκονταν και έμενε αυτή έρημος, πήγαινα και ησύχαζα εκεί. Μία Κυριακή, εισερχόμενος στον ναό, για να κοινωνήσω, καθώς έμπαινα,

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Θαυμαστά γεγονότα, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Θαυμαστές Θεοσημίες.

Ο Παπατρέχας – Αδαμαντίου Κοραή.

Η συναναστροφή μου είναι με τον εφημέριον του χωρίου, ο οποίος, παρά τα άλλα προτερήματά του, καυχάται και ότι εις όλην την νήσον δεν ευρίσκεται άλλος πλην αυτού ιερεύς να αναγινώσκη ταχύτερον το Ψαλτήριον.

Κατηγορίες: Θαυμαστά γεγονότα, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Παπατρέχας – Αδαμαντίου Κοραή.