Αρχείο κατηγορίας Θαυμαστά γεγονότα

Πνοή αύρας λεπτής – Στέλλας Ν. Αναγνώστου-Δάλλα.

Απ’ όλα τα θαυμαστά που υπάρχουν στον βίο και την ανάληψη του Προφήτη Ηλία, εμένα αυτό με συγκινεί, η «πνοή αύρας λεπτής». Έχουμε πολλά για τα οποία του είμαστε ευγνώμονες, κι ίσως στο μέλλον να υπάρξουν

Κατηγορίες: Θαυμαστά γεγονότα, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πνοή αύρας λεπτής – Στέλλας Ν. Αναγνώστου-Δάλλα.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Έζησα την Κόλαση της Τουρκικής Εισβολής του 1974. Εύχομαι να μην το ζήσει άλλος! (video).

Η αείμνηστη κ. Λέλλα Χριστοδουλίδου (1923 μέχρι 3 Απριλίου 2020) περιγράφει τις συγκλονιστικές εμπειρίες που είχε την περίοδο του Πραξικοπήματος και της Τουρκικής Εισβολής στην Κύπρο, το 1974. Η κ.

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Θαυμαστά γεγονότα, Ιστορικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Έζησα την Κόλαση της Τουρκικής Εισβολής του 1974. Εύχομαι να μην το ζήσει άλλος! (video).

Ο Άγιος Ευμένιος αγαπητός και σεβαστός λειτουργός – Σίμωνος μοναχού του Αγιορείτου.

Αγαπητός και σεβαστός «ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ επισκεπτόταν για ένα μήνα το Άγιον Όρος. Εκεί γέμιζε τις μπαταρίες του με πίστη και ό,τι άλλο του παρείχε πλουσιοπάροχα ο θεόπνευστος, αγγελικός μοναχισμός.

Κατηγορίες: Θαυμαστά γεγονότα, Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Άγιος Ευμένιος αγαπητός και σεβαστός λειτουργός – Σίμωνος μοναχού του Αγιορείτου.

Για το γέροντα Πέτρο τον Πόντιο που είχε κάνει πολλά ασκητικά κατορθώματα!

Μας διηγήθηκαν πάλι οι πατέρες του ίδιου τόπου ότι ήταν εκεί κάποιος πρεσβύτερος στο όνομα Πέτρος, Πόντιος στην καταγωγή, ο οποίος είχε κάνει πολλά και μεγάλα κατορθώματα.

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Θαυμαστά γεγονότα, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Για το γέροντα Πέτρο τον Πόντιο που είχε κάνει πολλά ασκητικά κατορθώματα!

Περί πνευματικών ηδονών – Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου.

Με την απόλαυσι των πνευματικών ηδονών του νου, γίνονται μισητές οι αισθητές ηδονές. Να που με την βοήθεια του Θεού, σου ανέφερα ποιες είναι οι πνευματικές και οικείες στον νου ηδονές να

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Θαυμαστά γεγονότα, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Περί πνευματικών ηδονών – Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου.

Κεφάλαια περί των οιομένων εξ έργων δικαιούσθαι (Κεφ. 91-116) – οσίου Μάρκου του Ασκητού.

91. Τόσον περισσότερον γίνεται αληθής η πνευματική γνώσις, όσον ενεργούνται αι αρεταί της πραότητος, αγάπης και ταπεινώσεως. 92. Έκαστος βαπτισθείς Ορθοδόξως έλαβεν εντός της καρδίας του όλην την χάριν του Αγίου Πνεύματος. Αισθάνεται όμως την ενέργειαν της χάριτος κατ’

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Θαυμαστά γεγονότα, Ιστορικά, Κυριακοδρόμιο (προσέγγιση στο Ευαγγέλιο και τον Απόστολο της Κυριακής και των Μεγάλων Εορτών), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κεφάλαια περί των οιομένων εξ έργων δικαιούσθαι (Κεφ. 91-116) – οσίου Μάρκου του Ασκητού.

Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου: Ερμηνεία Αποστολικού Αναγνώσματος από Αγ. Θεοφύλακτο και Αγ. Νικόδημο Αγιορείτη.

[: Τίτ. 3, 8-15] ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ [Aπόδοση στην απλή ελληνική και πρόσθετα σχόλια: Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης] «Πιστὸς ὁ λόγος (:Το ότι δικαιωθήκαμε και αναγεννηθήκαμε και θα κληρονομήσουμε την αιώνια ζωή είναι λόγος … Συνέχεια

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Θαυμαστά γεγονότα, Ιστορικά, Κυριακοδρόμιο (προσέγγιση στο Ευαγγέλιο και τον Απόστολο της Κυριακής και των Μεγάλων Εορτών), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου: Ερμηνεία Αποστολικού Αναγνώσματος από Αγ. Θεοφύλακτο και Αγ. Νικόδημο Αγιορείτη.

Ο Αγιος Ευμένιος ως ιερεύς – Σίμωνος μοναχού του Αγιορείτου.

ΙΕΡΕΥΣ ΚΑΙ ΙΕΡΩΣΥΝΗ Ο ΜΟΝΑΧΟΣ ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ, το έτος 1975 και σε ηλικία σαράντα τεσσάρων ετών, χειροτονήθηκε εις πρεσβύτερον από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Τιμόθεο και έλαβε το όνομα Ευμένιος. Έτσι, εκπληρώθηκε και η προφητεία της Κυρίας Θεοτόκου, η οποία … Συνέχεια

Κατηγορίες: Θαυμαστά γεγονότα, Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Αγιος Ευμένιος ως ιερεύς – Σίμωνος μοναχού του Αγιορείτου.

Κάψα – Φώτη Κόντογλου.

Όλα τα έργα του Θεού είναι βλογημένα. Τότε που έκανε τον κόσμο, είδε πως είναι πολύ καλά όσα έκανε. «Και είδεν ο Θεός πάντα όσα εποίησε, και ιδού καλά λίαν». Και το κρύο κ’ η ζέστη, κ’ η καλοσύνη κ’ … Συνέχεια

Κατηγορίες: Θαυμαστά γεγονότα, Λογοτεχνικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κάψα – Φώτη Κόντογλου.

Ένα γεράκι φροντίζει το Γέροντα – Σίμωνος μοναχού του Αγιορείτου.

Μια χρονιά, την Κυριακή του Τυφλού, ο Γέροντας Παΐσιος ήταν άρρωστος, εξαντλημένος και νηστικός. Βγήκε στην αυλή του λίγο στενοχωρημένος, γιατί δεν

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Θαυμαστά γεγονότα, Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ένα γεράκι φροντίζει το Γέροντα – Σίμωνος μοναχού του Αγιορείτου.