Αρχείο κατηγορίας Θαυμαστά γεγονότα

Από τη διήγηση των περιοδειών του αγίου αποστόλου Πέτρου, την οποία έγραψε ο άγιος Κλήμης Επίσκοπος Ρώμης.

Ο Πέτρος, ο κορυφαίος των αποστόλων, όταν κόντευε να αφήσει αυτή τη ζωή, και ενώ ήταν μια μέρα συγκεντρωμένοι όλοι οι αδελφοί της Ρώμης, πήρε από το χέρι εμένα τον Κλήμη, στάθηκε στη μέση της εκκλησίας και είπε:

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Θαυμαστά γεγονότα, Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Από τη διήγηση των περιοδειών του αγίου αποστόλου Πέτρου, την οποία έγραψε ο άγιος Κλήμης Επίσκοπος Ρώμης.

Ο Γέροντας Ευμένιος άρχισε ξαφνικά να γελά ηχηρά και ασταμάτητα! – Σίμωνος μοναχού του Αγιορείτου.

Κάποιοι άνθρωποι επισκέφθηκαν μία ημέρα στον Ευαγγελισμό [νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” της Αθήνας] τον πατέρα Ευμένιο [πατήρ Ευμένιος Σαριδάκης] και του εξέθεσαν το πρόβλημά τους: Είχαν εις βάρος τους ένα πολύ σημαντικό

Κατηγορίες: Θαυμαστά γεγονότα, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Γέροντας Ευμένιος άρχισε ξαφνικά να γελά ηχηρά και ασταμάτητα! – Σίμωνος μοναχού του Αγιορείτου.

Ἐγκώμιον στην Ὑπεραγία Θεοτόκο – Ἁγίου Πρόκλου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως.

Ἀδελφοί, καλεῖ σήμερα τή γλώσσα μας γιά ἐγκωμιασμό τό πανηγύρι τῆς Παρθένου Μαρίας. Καί ἡ γιορτή αὐτή προξενεῖ ὠφέλεια στούς συγκεντρωμένους, καί πολύ εὔλογα, διότι ἔχει γιά ὑπόθεσή της τήν ἁγνότητα, αφού ἡ

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Θαυμαστά γεγονότα, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ἐγκώμιον στην Ὑπεραγία Θεοτόκο – Ἁγίου Πρόκλου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως.

19 Νοεμβρίου, Συγκλονιστικές λεπτομέρειες από τη ζωή και τις τελευταίες στιγμές του ιερομάρτυρος Daniil Sisoev +19-11-2009.

Μιλάει ο φίλος του και στενός συνεργάτης π.Iurii Maximov -Τον π. Δανιήλ τον γνώριζα 10 χρόνια πριν,

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Θαυμαστά γεγονότα, Ιστορικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 19 Νοεμβρίου, Συγκλονιστικές λεπτομέρειες από τη ζωή και τις τελευταίες στιγμές του ιερομάρτυρος Daniil Sisoev +19-11-2009.

Ο Δεκανεύς μας – Ν. Α. Κοντόπουλου.

– Ο λόχος να είναι έτοιμος προς εκκίνησιν! Διέταξεν ο λοχαγός. Εντός πέντε λεπτών εξεκινήσαμεν. Πού επηγαίνομεν; Εις την πρώτην γραμμήν να μετρηθώμεν και πάλιν με τους Ιταλούς; Ως εφεδρεία; Κανείς μας δεν εγνώριζεν.

Κατηγορίες: Θαυμαστά γεγονότα, Ιστορικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Δεκανεύς μας – Ν. Α. Κοντόπουλου.

Παρά το πλευρόν των πολιτικών κρατουμένων – Αρχιεπισκόπου Πρώην Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου του Α.

Ό,τι όμως με έφερεν εις εντονωτέραν αντίθεσιν με τους περισσοτέρους και ισχυροτέρους, παράγοντας της δικτατορίας ήταν το θέμα της συμπεριφοράς της έναντι των αντιπάλων της. τα βασανιστήρια των συλλαμβανομένων και ανακρινομένων, που ενθυμίζουν μεθόδους

Κατηγορίες: Άρθρα, Θαυμαστά γεγονότα, Ιστορικά, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παρά το πλευρόν των πολιτικών κρατουμένων – Αρχιεπισκόπου Πρώην Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου του Α.

Ο Όσιος Αρσένιος, Όταν οι Καππαδόκες έφευγαν για την Ελλάδα, θεράπευσε τον Τούρκο που έκλεψε την Εκκλησία! – Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

Ο Μωυσής Κογλανίδης διηγήθηκε ότι ένας Τούρκος από το χωριό Αχγιαβούδες είχε ληστέψει την Εκκλησία [των αγίων Βαραχησίου και Ιωνά των Φαράσων της Καππαδοκίας] και, εκτός από τα άλλα Ιερά Σκεύη που πήρε, είχε

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Θαυμαστά γεγονότα, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Όσιος Αρσένιος, Όταν οι Καππαδόκες έφευγαν για την Ελλάδα, θεράπευσε τον Τούρκο που έκλεψε την Εκκλησία! – Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

Όταν η καρδιά μας φλέγεται … – Ιερομ. Προδρόμου Νεοσκητιώτου.

Σε μία από τις επισκέψεις μου (στον Άγιο Παϊσιο) του έκανα μία ερώτησι για το θέμα της αγάπης. Ο γέροντας όμως πήρε αφορμή να μου μιλήση δια την Θεία Χάρι. Άραγε είχε κάποια εμπειρία πρόσφατη;

Κατηγορίες: Θαυμαστά γεγονότα, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Όταν η καρδιά μας φλέγεται … – Ιερομ. Προδρόμου Νεοσκητιώτου.

Του Οσίου πατρός ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου – ομιλία Οτε απήει εν τη εξορία, όταν έφευγε στην εξορία.

Τα επόμενα είναι λόγια ανθρώπινα, απόσταγμα χρυσής ψυχής, που καταυγάζεται από τις υπέρλαμπρες αυγές του Αγίου Πνεύματος! Λόγια καταλληλότατα για κάθε άνθρωπο που ταλαιπωρείται από τα αναπάντεχα του

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Θαυμαστά γεγονότα, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Του Οσίου πατρός ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου – ομιλία Οτε απήει εν τη εξορία, όταν έφευγε στην εξορία.

Η Τελευταία Εξομολόγησις.

Το παρακάτω κείμενο είναι μια αληθινή ιστορία, μεταφρασμένη από το παράνομο ρωσικό θρησκευτικό περιοδικό Ελπίδα («Ναντιέζντα») αρ. 9. Αποτελεί κεφάλαιο ενός βιβλίου που περιγράφει την ζωή του π. Αρσενίου,

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Θαυμαστά γεγονότα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Τελευταία Εξομολόγησις.