Αρχείο κατηγορίας Ιστορικά

Θεολογική τοποθέτηση σε σύγχρονες θεολογικές αντιρρήσεις – Μητροπ. Ναυπάκτου Ιεροθέου.

1. Η παύση της Θείας Λειτουργίας ως ύψιστη πράξη αγαπητικής αυτοκένωσης της Εκκλησίας Ήδη προτού κλείσουν οι Ναοί από το Κράτος, προτάθηκε η παύση της Λειτουργίας από θεολόγους και μάλιστα υπήρξαν περιπτώσεις Ναών, οι οποίοι έκλεισαν πριν καν η Συνοδος … Συνέχεια

Κατηγορίες: Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Μελέτες - εργασίες - βιβλία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Θεολογική τοποθέτηση σε σύγχρονες θεολογικές αντιρρήσεις – Μητροπ. Ναυπάκτου Ιεροθέου.

Πρύτανης Αφρικανικού Χριστιανικού Πανεπιστημίου: «Οι μαύροι στην Αμερική είναι οι πιο ελεύθεροι και πιο ευημερούντες μαύροι στον κόσμο» .

Ο Δρ Voddie Baucham, Πρύτανης Θεολογίας στο Αφρικανικό Χριστιανικό Πανεπιστήμιο και πρώην πάστορας από την Καλιφόρνια, έκανε πρόσφατα θόρυβο όταν το κήρυγμά του με τίτλο «Εθνικός Γνωστικισμός» εμφανίστηκε

Κατηγορίες: Άρθρα, Ιστορικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρύτανης Αφρικανικού Χριστιανικού Πανεπιστημίου: «Οι μαύροι στην Αμερική είναι οι πιο ελεύθεροι και πιο ευημερούντες μαύροι στον κόσμο» .

Οἱ ἀντικειμενικοί Ἕλληνες – Μανώλη Κοττάκη.

ΜΕΡΙΚΑ πράγματα εἰλικρινῶς μέ ὑπερβαίνουν. Κάθε Ἕλληνα ὑπερβαίνουν. Δέν ἐξηγοῦνται μέ τήν ἁπλή λογική.

Κατηγορίες: Ιστορικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οἱ ἀντικειμενικοί Ἕλληνες – Μανώλη Κοττάκη.

Ομιλία γιά την ελεημοσύνη – Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτσ.

«Μη απόσχη ευ ποιείν ενδεή, ήνικα αν έχη η χείρ σου βοηθείν» (Παροιμίαι Σολομώντος Γ, 27) Αφού ο Κύριος δεν αρνιέται ούτε σε Σένα αυτό που εσύ έχεις ανάγκη, μην αρνιέσαι αυτό που έχει ανάγκη ο άνθρωπος που ο Κύριος … Συνέχεια

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Ιστορικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ομιλία γιά την ελεημοσύνη – Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτσ.

Η Παναγία η Κανάλα στην κατάληψη της Θεσσαλονίκης! Θαύμα της Παναγίας της Κανάλας.

Την νύχτα της παραμονή της καταλήψεως της Θεσσαλονίκης υπό των Ελληνικών στρατευμάτων, 25 Οκτωβρίου 1912, η νεωκόρος της Παναγίας Κανάλας η οποία ονομάζετο Χρυσώ, το βράδυ, αφού τελείωσε τα

Κατηγορίες: Θαυμαστά γεγονότα, Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Παναγία η Κανάλα στην κατάληψη της Θεσσαλονίκης! Θαύμα της Παναγίας της Κανάλας.

02 Ιουλίου, μνήμη και του νέου Οσίου πατρός ημών ιωάννου Μαξίμοβιτσ: Συναξάριον, Ακολουθία, Παρακλητικός Κανών.

Τη Β’ Ιουλίου, μνήμη και του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Ιωάννου, τουπίκλην Μαξίμοβιτς, επισκόπου Σαγγάης και Σαν Φρανσίσκο, του θαυματουργού. Θεός ετίμησε αφθαρσία σκήνους, Σε τον όσιον, Ιωάννη, ποιμένα.

Κατηγορίες: Ιερές Ακολουθίες, Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 02 Ιουλίου, μνήμη και του νέου Οσίου πατρός ημών ιωάννου Μαξίμοβιτσ: Συναξάριον, Ακολουθία, Παρακλητικός Κανών.

Λικίνιος, ο πρώτος γαμπρός του Μεγάλου Κωνσταντίνου – Κωνσταντίνου Καραστάθη.

Η υποκίνηση του Βασσιανού από τον αδελφό του Σενέκιο για επανάσταση ήταν εξώφθαλμη ενέργεια του Λικίνιου, αλλά ο Κων/νος δε θέλησε να συγκρουστεί μαζί του. Απαίτησε μονάχα από το γαμπρό του να του

Κατηγορίες: Ιστορικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Λικίνιος, ο πρώτος γαμπρός του Μεγάλου Κωνσταντίνου – Κωνσταντίνου Καραστάθη.

Ο ΑΥΣΤΡΑΛΟΣ ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ (vbideo).

Μια άγνωστη πτυχή της θαυμαστής Ελληνικής ιστορίας μας! Ένα μήνυμα κατά του εθνομονισμού, της κατωτερότητος και της αυτοαπομονώσεως!

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιστορικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο ΑΥΣΤΡΑΛΟΣ ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ (vbideo).

Διαχρονικές αλήθειες εν μέσω Παγκοσμιοποιήσεως – Αναστασίου Γιαννουλάτου (Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας) (κείμενο και αρχείο ήχου, mp3).

Ακούστε το επόμενο κείμενο, όπως αυτό «δημοσιεύθηκε» στο 183-ο τεύχος (Μαϊου – Ιουνίου του 2020) του ηχητικού περιοδικού μας, Ορθόδοξη Πορεία.

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιστορικά, Το ηχητικό περιοδικό μας - Ορθόδοξη Πορεία, Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διαχρονικές αλήθειες εν μέσω Παγκοσμιοποιήσεως – Αναστασίου Γιαννουλάτου (Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας) (κείμενο και αρχείο ήχου, mp3).

26 Ιουνίου, μνήμη και του Οσίου Μωϋσέως του Ούγγρου: Βίος (κείμενο και αρχείο ήχου, mp3).

Ακούστε το επόμενο κείμενο, όπως αυτό «δημοσιεύθηκε» στο 171-ο τεύχος (Μαϊου – Ιουνίου του 2018) του ηχητικού περιοδικού μας, Ορθόδοξη Πορεία.

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Θαυμαστά γεγονότα, Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Το ηχητικό περιοδικό μας - Ορθόδοξη Πορεία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 26 Ιουνίου, μνήμη και του Οσίου Μωϋσέως του Ούγγρου: Βίος (κείμενο και αρχείο ήχου, mp3).