Αρχείο κατηγορίας Άρθρα

22 Ιανουαρίου, η ανάμνηση της ευρέσεως της ιεράς εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου της Ελεηστρίας, στην Κορώνη της Μεσσηνίας: ιστορικό, Ακολουθία.

Τη ΚΒ’ του αυτού μηνός (Ιανουαρίου), Μνήμην επιτελούμεν της ευρέσεως της αγίας και θαυματουργού Εικόνος της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας, της επικαλουμένης Ελεηστρίας, γενομένης κατά το έτος 1897.

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Άρθρα, Ιερές Ακολουθίες, Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 22 Ιανουαρίου, η ανάμνηση της ευρέσεως της ιεράς εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου της Ελεηστρίας, στην Κορώνη της Μεσσηνίας: ιστορικό, Ακολουθία.

«Φορέας δικαιωμάτων το έμβρυο σύμφωνα με τον νόμο»! – Συνέντευξη στον Χρήστο Κωνσταντινίδη.

Η αφίσα κατά των αμβλώσεων στο Μετρό, ξεσήκωσε πολλές αντιδράσεις, οι οποίες οδήγησαν το Υπουργείο Μεταφορών στην απόσυρσή της. Φορέας της διαφήμισης είναι το κίνημα “Αφήστε με να ζήσω”, στο οποίο συμμετέχουν

Κατηγορίες: Άρθρα, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Φορέας δικαιωμάτων το έμβρυο σύμφωνα με τον νόμο»! – Συνέντευξη στον Χρήστο Κωνσταντινίδη.

Τρεις ιστορίες και ένα σχόλιο – Π. Θεμιστοκλή Μουρτζανού.

“Είπε ο Αββάς Αντώνιος: Έρχεται καιρός οπού οι άνθρωποι θα παραλογίζονται. Και αν δουν κάποιον να μην παραλογίζεται, θα ξεσηκωθούν εναντίον του λέγοντας: ”Συ είσαι παράλογος”. Κι αυτό θα συμβεί

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Άρθρα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τρεις ιστορίες και ένα σχόλιο – Π. Θεμιστοκλή Μουρτζανού.

Το Μυστικό συστατικό – Στέλλας Ν. Αναγνώστου-Δάλλα.

Όταν ήμασταν παιδιά, ερχόμασταν πάντα στο χωριό για τα Φώτα. Ακόμη και σήμερα, δεν μας κάνει καρδιά να χαλάσουμε αυτήν την παράδοση, με τόσες εικόνες και αναμνήσεις που είναι γεμάτη η ποδιά της…

Κατηγορίες: Άρθρα, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το Μυστικό συστατικό – Στέλλας Ν. Αναγνώστου-Δάλλα.

Δεν τελειώνουν τα προβλήματα… – Ελευθερίου Γ. Ελευθεριάδη.

Ξέρεις τι έχω καταλάβει; Πως αν περιμένεις να ξημερώσει μέρα που δε θα έχεις προβλήματα, άδικα περιμένεις.

Κατηγορίες: Άρθρα, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δεν τελειώνουν τα προβλήματα… – Ελευθερίου Γ. Ελευθεριάδη.

Να πάρουμε καιρό; – π. Δημητρίου Μπόκου.

Ο χρόνος που προηγείται της Θείας Λειτουργίας αποσκοπεί στην επιμελημένη πνευματική προετοιμασία του ιερέως. «Μέλλων ο ιερεύς την θείαν επιτελείν μυσταγωγίαν, οφείλει προηγουμένως μεν κατηλλαγμένος είναι μετά πάντων και μη έχειν τι κατά τινος». (Όταν πρόκειται ο ιερεύς να επιτελέσει … Συνέχεια

Κατηγορίες: Άρθρα, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Να πάρουμε καιρό; – π. Δημητρίου Μπόκου.

Ο Ιησούς του Ναυή (Θεολογική αποτίμηση του βιβλίου) και η κατάληψη της Ιεριχούς (μέρος Γ’) – Δημητρίου Θαλασσινού.

Η ιστορική αυτή αναντιστοιχία δεν θα πρέπει να μας παραξενεύει ούτε να μας σκανδαλίζει. Έχει να κάνει με το στόχο που το βιβλίο θέλει να εξυπηρετήσει. Οι βιβλικοί συγγραφείς

Κατηγορίες: Άρθρα, Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Μελέτες - εργασίες - βιβλία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Ιησούς του Ναυή (Θεολογική αποτίμηση του βιβλίου) και η κατάληψη της Ιεριχούς (μέρος Γ’) – Δημητρίου Θαλασσινού.

Καλωσορίζοντας το ΦΩΣ – Στέλλας Ν. Αναγνώστου-Δάλλα.

Η λαχτάρα του ανθρώπου για φώς, κρατάει από την αρχή της ύπαρξής του. Στο σκοτάδι αδυνατεί να δει, στο σκοτάδι δυσκολεύεται να προσανατολιστεί, στο σκοτάδι κινδυνεύει. Ακόμη κι αυτήν την στοιχειώδη διαδικασία αναζήτησης βεβαιότητας στην πορεία, την ονομάζουμε

Κατηγορίες: Άρθρα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καλωσορίζοντας το ΦΩΣ – Στέλλας Ν. Αναγνώστου-Δάλλα.

Η συμβολή του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου στον διάλογο της σημερινής μας κοινωνίας.

Στις ημέρες μας, ζούμε μια πολύπλευρη και ωδίνηρή, στ’ αλήθεια, κρίση! Νομίζουμε βέβαια πως η κρίση αυτή είναι πρωτίστως Πνευματική – ηθική και κατόπιν οικονομική.

Κατηγορίες: Άρθρα, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η συμβολή του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου στον διάλογο της σημερινής μας κοινωνίας.

Τρία πλήκτρα – Η άγνωστη ιστορία του Ctrl+Alt+Del.

Ο συνδυασμός Ctrl+Alt+Del έχει μείνει για πάντα στην ιστορία ως ο συνδυασμός στο πληκτρολόγιο που μπορεί να κάνει restart στο PC μας όταν όλες οι λοιπές λύσεις έχουν αποτύχει.

Κατηγορίες: Άρθρα, Ιστορικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τρία πλήκτρα – Η άγνωστη ιστορία του Ctrl+Alt+Del.