Δύο ανόμοια Μεγέθη – π. Δημητρίου Μπόκου.

Ένας Ρωμαίος εκατόνταρχος στην Καπερναούμ πλησίασε τον Ιησού και τον παρακάλεσε να θεραπεύσει τον παράλυτο δούλο του, που βασανιζόταν πολύ από τους πόνους και ήταν κοντά στον θάνατο. Ο Χριστός Συνέχεια

Κατηγορίες: Κυριακοδρόμιο (προσέγγιση στο Ευαγγέλιο και τον Απόστολο της Κυριακής και των Μεγάλων Εορτών), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δύο ανόμοια Μεγέθη – π. Δημητρίου Μπόκου.

21 Ιουλίου, μνήμη και του Οσίου πατρός ημών Παρθενίου, Επισκόπου Ραδοβυσδίου της Άρτης: Συναξάριον, Ακολουθία, Παρακλητικός Κανών.

Άγιος Παρθένιος, Επίσκοπος Ραδοβυσδίου Άρτης 1

Τη ΚΑ’ του αυτού μηνός (Ιουλίου), Μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Παρθενίου Επισκόπου Ραδοσβυσδίου Άρτης, κοιμηθέντος εν Κυρίω εν έτει αψοζ (1777).

Βίω ευαγεί Παρθένιε εμπρέψας,
Χάριτος πλείστης προς Θεού ηξιώθης. Συνέχεια

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Ιερές Ακολουθίες, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 21 Ιουλίου, μνήμη και του Οσίου πατρός ημών Παρθενίου, Επισκόπου Ραδοβυσδίου της Άρτης: Συναξάριον, Ακολουθία, Παρακλητικός Κανών.

Πνοή αύρας λεπτής – Στέλλας Ν. Αναγνώστου-Δάλλα.

Απ’ όλα τα θαυμαστά που υπάρχουν στον βίο και την ανάληψη του Προφήτη Ηλία, εμένα αυτό με συγκινεί, η «πνοή αύρας λεπτής». Έχουμε πολλά για τα οποία του είμαστε ευγνώμονες, κι ίσως στο μέλλον να υπάρξουν Συνέχεια

Κατηγορίες: Θαυμαστά γεγονότα, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πνοή αύρας λεπτής – Στέλλας Ν. Αναγνώστου-Δάλλα.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Έζησα την Κόλαση της Τουρκικής Εισβολής του 1974. Εύχομαι να μην το ζήσει άλλος! (video).

Η αείμνηστη κ. Λέλλα Χριστοδουλίδου (1923 μέχρι 3 Απριλίου 2020) περιγράφει τις συγκλονιστικές εμπειρίες που είχε την περίοδο του Πραξικοπήματος και της Τουρκικής Εισβολής στην Κύπρο, το 1974. Η κ. Συνέχεια

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Θαυμαστά γεγονότα, Ιστορικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Έζησα την Κόλαση της Τουρκικής Εισβολής του 1974. Εύχομαι να μην το ζήσει άλλος! (video).

Επιτομή πράξεων και κηρυγμάτων του Αποστόλου Πέτρου (Κεφ. 21-28) – Αγίου Κλήμεντος Επισκ. Ρώμης.

21. Εκείνος διακόπτοντας τον λόγο που είχε αρχίσει, σαν να απολογούνταν, με πληροφόρησε γιατί δεν με ξύπνησε ν’ ακούσω τους λόγους του, και ως αιτία αυτού πρόβαλε την ταλαιπωρία μου από το ταξίδι, για ν’ Συνέχεια

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επιτομή πράξεων και κηρυγμάτων του Αποστόλου Πέτρου (Κεφ. 21-28) – Αγίου Κλήμεντος Επισκ. Ρώμης.

Ο Αγιος Γαβριήλ ο δια Χριστόν σαλός και ομολογητής, ο εκ Γεωργίας: Η διδασκαλία του για την τηλεόραση – ΜΑΛΧΑΖΙ ΤΖΙΝΟΡΙΑ.

Ο π. Γαβριήλ ασχολιόταν ακόμη και με θέματα νέας τεχνολογίας και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, παρότι δεν είχε καμία σχέση και επαφή με ειδικούς. Κάποτε ένας μοναχός τον ρώτησε αν μπορούν στο μοναστήρι να έχουν τηλεόραση για να μαθαίνουν τα νέα. Εκείνος απάντησε: Συνέχεια

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Γενικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Αγιος Γαβριήλ ο δια Χριστόν σαλός και ομολογητής, ο εκ Γεωργίας: Η διδασκαλία του για την τηλεόραση – ΜΑΛΧΑΖΙ ΤΖΙΝΟΡΙΑ.

Λόγος ηθικός έβδομος (Δ’): «Γι’ αυτούς που δουλεύουν στον Θεό – Αγίου Συμεών του νέου Θεολόγου.

Γι’ αυτούς που δουλεύουν στον Θεό˙ ποιοί θα πρέπει να είναι και τί λογής και πόσο προσεκτικοί. Και ποιός είναι αυτός που μετανοεί και ποιά είναι η εργασία του, και ποιός είναι αυτός που επιδιώκει την ασκητική ζωή και ποιά είναι η εργασία του, και ποιός είναι αυτός που υπηρετεί τον Θεό και ποιό είναι το έργο του. Και ότι, να δεν αποκτήσουμε τις αρετές, δεν θα μας ωφελήσει διόλου μόνο η απαλλαγή από τα πάθη.

Αν όμως, όπως έχει ειπωθεί, εσύ δεν ανέχεσαι να ζητάς και να χτυπάς τη θύρα,1 αλλά προτιμάς να βρεθείς Συνέχεια

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Κυριακοδρόμιο (προσέγγιση στο Ευαγγέλιο και τον Απόστολο της Κυριακής και των Μεγάλων Εορτών), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Λόγος ηθικός έβδομος (Δ’): «Γι’ αυτούς που δουλεύουν στον Θεό – Αγίου Συμεών του νέου Θεολόγου.

Ο Άγιος Ευμένιος αγαπητός και σεβαστός λειτουργός – Σίμωνος μοναχού του Αγιορείτου.

Αγαπητός και σεβαστός

«ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ επισκεπτόταν για ένα μήνα το Άγιον Όρος. Εκεί γέμιζε τις μπαταρίες του με πίστη και ό,τι άλλο του παρείχε πλουσιοπάροχα ο θεόπνευστος, αγγελικός μοναχισμός. Συνέχεια

Κατηγορίες: Θαυμαστά γεγονότα, Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Άγιος Ευμένιος αγαπητός και σεβαστός λειτουργός – Σίμωνος μοναχού του Αγιορείτου.

Για το γέροντα Πέτρο τον Πόντιο που είχε κάνει πολλά ασκητικά κατορθώματα!

Μας διηγήθηκαν πάλι οι πατέρες του ίδιου τόπου ότι ήταν εκεί κάποιος πρεσβύτερος στο όνομα Πέτρος, Πόντιος στην καταγωγή, ο οποίος είχε κάνει πολλά και μεγάλα κατορθώματα. Συνέχεια

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Θαυμαστά γεγονότα, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Για το γέροντα Πέτρο τον Πόντιο που είχε κάνει πολλά ασκητικά κατορθώματα!

Έχουμε ευθύνη – Οσίου Γέροντος Παισίου του Αγιορείτου.

Είχε έρθει στο Καλύβι ένας άθεος μέχρι το κόκκαλο. Αφού είπε διάφορα, μετά μού λέει: «Εγώ είμαι εικονομάχος». Από εκεί πού δεν πίστευε τίποτε, ύστερα έλεγε ότι είναι εικονομάχος. «Βρε αθεόφοβε, τού λέω, εσύ Συνέχεια

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Έχουμε ευθύνη – Οσίου Γέροντος Παισίου του Αγιορείτου.