Αρχείο κατηγορίας Αρχεία ήχου και εικόνος (video)

Μία σταγόνα ελπίδας: “Ας μην νικηθούμε από το φόβο…” – Αρχιμ. Εφραίμ Παναούση (video).

Αγαπητοί εν Χριστώ αδερφοί, ζούμε καταστάσεις πρωτόγνωρες που μέχρι χθες θεωρούσαμε ότι έχουν θέση μόνο σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Όπου και να κοιτάξουμε γύρω μας και μέσα μας φόβος παντού.

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video) | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μία σταγόνα ελπίδας: “Ας μην νικηθούμε από το φόβο…” – Αρχιμ. Εφραίμ Παναούση (video).

«Η Κωνσταντινούπολις, ως νευραλγικό κέντρο του Ελληνισμού για την Φιλική Εταιρεία» – Γιώργου Καραμπελιά (video).

Εισήγηση του Γιώργου Καραμπελιά στο Η΄ Διεθνές Συνέδριο «Οι μεγάλες Προσωπικότητες της Ελληνικής Επαναστάσεως. Ομοψυχία και διχόνοια κατά την Επανάσταση» που πραγματοποίησε η Ιερά Σύνοδος της

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιστορικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Η Κωνσταντινούπολις, ως νευραλγικό κέντρο του Ελληνισμού για την Φιλική Εταιρεία» – Γιώργου Καραμπελιά (video).

Η Ακολουθία των Χαιρετισμών της Παναγίας Θεοτόκου (video).

Το απαράμιλλο λογοτεχνικό ποίημα, ο Θεάρεστος Αγγελικός Ύμνος, ο διαχρονικός Θεομητορικός Έπαινος, η Θεόσδοτη ανθρώπινη παρηγοριά, απευθύνεται στην Υπέρμαχο Στρατηγό περισσότερο από 1500 χρόνια τώρα, από

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιερές Ακολουθίες, Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ακολουθία των Χαιρετισμών της Παναγίας Θεοτόκου (video).

Η προς Φιλήμονα επιστολή του Αποστόλου Παύλου: Το Πρωτότυπο κείμενο και η Νεοελληνική ερμηνευτική απόδοσή του από τον Παναγιώτη Ν. Τρεμπέλα (κείμενα και αρχεία ήχου, mp3).

Η προς Φιλήμονα Επιστολή του Αποστόλου Παύλου Ο Φιλήμων ήταν ένας εύπορος Χριστιανός στις Κολοσσές, ο οποίος ελκύσθηκε στη χριστιανική πίστη από τον Παύλο, όπως φαίνεται από το στίχο 19 της επιστολής. Η επιστολή αυτή απευθύνεται και προς

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Ακουστικά βιβλία (Βιβλία ακροάσεως) – Audiobooks, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η προς Φιλήμονα επιστολή του Αποστόλου Παύλου: Το Πρωτότυπο κείμενο και η Νεοελληνική ερμηνευτική απόδοσή του από τον Παναγιώτη Ν. Τρεμπέλα (κείμενα και αρχεία ήχου, mp3).

Στυλιανή μου, σε τρεις μέρες θα είσαι κοντά μου (video).

Η Μάννα του κόσμου παραμένει κοντά μας! Συντρέχει στις ασθένειες μας! Συμπονά και επιβραβεύει τις αγωνιώδεις προσπάθειες των παιδιών της!

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Στυλιανή μου, σε τρεις μέρες θα είσαι κοντά μου (video).

Ο κορονοιός δεν ”παίζει” μόνος του (video).

Μήνιμα για όποιον θέλει ή όποιον μπορεί να ακούσει! Μίνυμα δύσκολο, για δυνατούς λύτες! Μίνυμα ανυπότακτο και αδέσμευτο, και ο “νοών νοείτω”! Εσύ, αντέχεις;

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιστορικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο κορονοιός δεν ”παίζει” μόνος του (video).

Κορωνοϊός και … Θεία Κοινωνία (video).

Η Εκκλησία μας, δυό χιλιάδες χρόνια τώρα, μεταδίδει τη χάρι των μυστηρίων της με τον γνωστό, τόσο ανθρώπινο και ταυτόχρονα ευλογημένο τρόπο, προς «ίασιν και θεραπείαν ψυχής και σώματος». Ποτέ δεν προβληματίστηκε με τη

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κορωνοϊός και … Θεία Κοινωνία (video).

Θεέ μου, εάν Υπάρχεις, να μου φανερωθείς… (video).

Οι Χαιρετισμοί προς την Υπεραγία Θεοτόκο, αυτό το απαράμιλλης τέχνης κείμενο, έχει καταξιωθεί, κατά την δισχιλιετή οργανωμένη πορεία της Εκκλησίας μας, ως Πνευματέμφορος γέφυρα υλικού και πνευματικού κόσμου,

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Θεέ μου, εάν Υπάρχεις, να μου φανερωθείς… (video).

Για την Ευχή και την αλεπουδίτσα (κείμενο και αρχείο ήχου, mp3).

Ακούστε το επόμενο κείμενο, όπως αυτό “δημοσιεύθηκε” στο 181-ο τεύχος (Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου του 2020) του ηχητικού περιοδικού μας, Ορθόδοξη Πορεία.

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Λογοτεχνικά, Το ηχητικό περιοδικό μας - Ορθόδοξη Πορεία, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Για την Ευχή και την αλεπουδίτσα (κείμενο και αρχείο ήχου, mp3).

Στην παιδική ηλικία του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης – Ηλία Βουλγαράκη (κείμενο και αρχείο ήχου, mp3).

Ακούστε το επόμενο κείμενο, όπως αυτό “δημοσιεύθηκε” στο 181-ο τεύχος (Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου του 2020) του ηχητικού περιοδικού μας, Ορ΄θοδοξη Πορεία.

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Το ηχητικό περιοδικό μας - Ορθόδοξη Πορεία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Στην παιδική ηλικία του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης – Ηλία Βουλγαράκη (κείμενο και αρχείο ήχου, mp3).