Αρχείο κατηγορίας Αρχεία ήχου και εικόνος (video)

Ο Αναστημένος Χριστός μας – ηχογραφημένη ομιλία του Αρχιμ. Π. Ανανία Κουστένη (αρχείο ήχου, mp3).

Ακολούθως σας παραθέτουμε ηχογραφημένη ομιλία του Αρχιμανδρίτου, Πατρός Ανανία Κουστένη με θέμα: ο Αναστημένος Χριστός μας, η οποία είναι, κατά τη γνώμη μας, πολύ ενδιαφέρουσα. Η ομιλία αυτή έγινε στο ίδρυμα «Άγιος Νεκτάριος», οδός

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Αναστημένος Χριστός μας – ηχογραφημένη ομιλία του Αρχιμ. Π. Ανανία Κουστένη (αρχείο ήχου, mp3).

Ἡ νεότητα μέσα στήν Ἐκκλησία – π. Γεωργίου Γανωτή (video).

Τα τελευταία χρόνια, παρατηρούμε πως οι νέοι απομακρύνονται όλο και περισσότερο από την εκκλησία. Αυτό συμβαίνει, επειδή οι γονείς αδυνατούν να προσφέρουν στα παιδιά τους μία υγιή εμπειρία εκκλησιαστικής ζωής. Ο νέος άνθρωπος βλέποντας τους γονείς του να πηγαίνουν στην … Συνέχεια

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ἡ νεότητα μέσα στήν Ἐκκλησία – π. Γεωργίου Γανωτή (video).

Η μάχη στο Λιμάντερε: Αυθεντική διήγηση για το αντάρτικο του Πόντου – Δημήτρη Μαντζούρη (video).

Δεκατέσσερα χωριά στην περιοχή της Οινόης και της Θέρμης του Πόντου. Δεκατέσσερα ελληνικά χωριά, που μετά το 1915 έγραψαν μια μοναδική ιστορία. Δικά τους παιδιά οι 5.500 αντάρτες στα βουνά της Θέρμης. Εξορίες, βασανισμοί,

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιστορικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η μάχη στο Λιμάντερε: Αυθεντική διήγηση για το αντάρτικο του Πόντου – Δημήτρη Μαντζούρη (video).

Κυριακαί του Πεντηκοσταρίου – Ιωάννου Φουντούλη, Ομοτίμου Καθηγ. του Α.Π.Θ. (κείμενο και videos).

Παλαιότερα είχαμε ασχοληθή με τα θέματα των Κυριακών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και είχαμε διαπιστώσει ότι στην αρχική της, την ιεροσολυμιτική καταβολή, η περίοδος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής απετελείτο από μικρούς

Κατηγορίες: Άρθρα, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιστορικά, Κυριακοδρόμιο (προσέγγιση στο Ευαγγέλιο και τον Απόστολο της Κυριακής και των Μεγάλων Εορτών), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κυριακαί του Πεντηκοσταρίου – Ιωάννου Φουντούλη, Ομοτίμου Καθηγ. του Α.Π.Θ. (κείμενο και videos).

«Πήραν την Πόλιν Πήραν την» – π. Ανανίας Κουστένης (video).

Ομιλία του Μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Ανανία Κουστένη, σε εκδήλωση του συλλόγου μας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ΧΕΕΝ, με τίτλο: ‘ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ’, στις 24 Μαϊου του 2011.

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Θαυμαστά γεγονότα, Ιστορικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Πήραν την Πόλιν Πήραν την» – π. Ανανίας Κουστένης (video).

Τετάρτη της Διακαινησίμου (ή 10 Απριλίου) μνήμη του Νεομάρτυρος Δήμου του αλλοιέως: Συναξάριον, Ακολουθία (και αρχείο ήχου, mp3).

Τῇ ι΄(10) τοῦ αὐτοῦ μηνὸς (Απριλίου, ή τη Τετάρτη μετά το Άγιον Πάσχα), Μνήμη τοῦ Ἁγίου ἐνδόξου Νεομάρτυρος Δήμου, ἀθλήσαντος ἐν Σμύρνῃ, ἐν ἔτει αυξγ΄(1763). Δήμοις ἀθλητῶν μὴ φοβηθεὶς δημίους. Δῆμος συνηρίθμηται ἀθλητὴς νἐος.

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Θαυμαστά γεγονότα, Ιερές Ακολουθίες, Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά, Το ηχητικό περιοδικό μας - Ορθόδοξη Πορεία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τετάρτη της Διακαινησίμου (ή 10 Απριλίου) μνήμη του Νεομάρτυρος Δήμου του αλλοιέως: Συναξάριον, Ακολουθία (και αρχείο ήχου, mp3).

Κυριακή των Βαΐων – Στέργιου Σάκκου (video).

Βιντεοσκοπημένη ομιλία του κ Στεργίου Σάκκου στον τηλεοπτικό σταθμό Time Channel για την Κυριακή των Βαΐων.

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Κυριακοδρόμιο (προσέγγιση στο Ευαγγέλιο και τον Απόστολο της Κυριακής και των Μεγάλων Εορτών), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κυριακή των Βαΐων – Στέργιου Σάκκου (video).

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ

Το Σάββατο του Λαζάρου (το Σάββατο πριν από την Κυριακή των Βαΐων) τα παιδιά γυρίζουν τα σπίτια και τραγουδούν τα ειδικά κάλαντα (Λαζαρικά) σε διάφορες παραλλαγές, που εξιστορούν την «εκ νεκρών έγερση» του Λαζάρου. Διαβάστε ή ακούστε τα κάλαντα από … Συνέχεια

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ

Η Καθολική επιστολή του Αδελφοθέου Ιακώβου: Το πρωτότυπο και το Νεοελληνικό κείμενο (κείμενα και αρχεία ήχου, mp3).

Ακολούθως παραθέτουμε:

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Ακουστικά βιβλία (Βιβλία ακροάσεως) – Audiobooks, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά, Μελέτες - εργασίες - βιβλία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Καθολική επιστολή του Αδελφοθέου Ιακώβου: Το πρωτότυπο και το Νεοελληνικό κείμενο (κείμενα και αρχεία ήχου, mp3).

Το εκατοστό ογδοηκοστό όγδοο τεύχος του περιοδικού μας Ορθόδοξη Πορεία (κείμενα και αρχεία ήχου, mp3).

Κυκλοφορείται ήδη το 188-ο τεύχος του ηχητικού περιοδικού μας, ορθόδοξη πορεία, το οποίον αφορά στην περίοδο Μαρτίου – Απριλίου του 2021. Σ’ αυτό το τεύχος μπορείτε να ακούσετε ή και να διαβάσετε τα εξής

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Το ηχητικό περιοδικό μας - Ορθόδοξη Πορεία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το εκατοστό ογδοηκοστό όγδοο τεύχος του περιοδικού μας Ορθόδοξη Πορεία (κείμενα και αρχεία ήχου, mp3).