Αρχείο κατηγορίας Γενικά

Οι συμβουλές που έδωσε ο Γέρων Γαβριήλ ο Αγιορείτης, στα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον γάμο τους (video).

Αν και ξένος από τα του κόσμου, ο Γέρων Γαβριήλ ο Αγιορείτης διδάσκει με απλότητα, χρησιμοποιώντας την πείρα των άλλων και το Θείο φωτισμό!

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Γενικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι συμβουλές που έδωσε ο Γέρων Γαβριήλ ο Αγιορείτης, στα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον γάμο τους (video).

Πῶς πάει ὁ ζῆλος σου; π. Στεφάνου Ἀναγνωστοπούλου (κείμενο και αρχείο ήχου, mp3).

Ακούστε το επόμενο κείμενο, όπως αυτό “δημοσιεύθηκε” στο 180-ο τεύχος (Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου του 2019) του ηχητικού περιοδικού μας, Ορθόδοξη Πορεία.

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Γενικά, Το ηχητικό περιοδικό μας - Ορθόδοξη Πορεία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πῶς πάει ὁ ζῆλος σου; π. Στεφάνου Ἀναγνωστοπούλου (κείμενο και αρχείο ήχου, mp3).

«Κατανάλωση τώρα! » – Σαράντου Ι. Καργάκου.

(Στη ΔΗΜΗΤΡΑ που ήξερε να βλέπει τη ζωή από τη σκοπιά του ωραίου) Η κοινωνία της Αφθονίας αποτελεί ένα άλλο πείραμα του ανθρώπου, για την τελείωση. Άλλη μια φιλοσοφική λίθο, που θα του δώσει τη δυνατότητα από

Κατηγορίες: Άρθρα, Γενικά, Λογοτεχνικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Κατανάλωση τώρα! » – Σαράντου Ι. Καργάκου.

Το καρότο, το αυγό και το τσάι (Διδακτική ιστορία. Κείμενο και αρχείο ήχου, mp3).

Ακούστε το επόμενο κείμενο, όπως αυτό “δημοσιεύθηκε” στο 180-ο τεύχος (Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου του 2019) του ηχητικού περιοδικού μας, Ορθόδοξη Πορεία.

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Γενικά, Το ηχητικό περιοδικό μας - Ορθόδοξη Πορεία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το καρότο, το αυγό και το τσάι (Διδακτική ιστορία. Κείμενο και αρχείο ήχου, mp3).

Γιὰ τὸν θάνατο – Anthony Bloom (Metropolitan of Sourozh.

Νὰ ζοῦμε τὴν κάθε στιγμὴ Ὁ θάνατος εἶναι τὸ κριτήριο ποὺ δοκιμάζει τὴ στάση μας γιὰ τὴ ζωή. Οἱ ἄνθρωποι ποὺ φοβοῦνται τὸν θάνατο, φοβοῦνται τὴ ζωή. Εἶναι ἀδύνατον νὰ μὴν αἰσθάνεται κανεὶς φόβο γιὰ τὴ ζωὴ μὲ ὅλη τὴν

Κατηγορίες: Γενικά, Μελέτες - εργασίες - βιβλία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γιὰ τὸν θάνατο – Anthony Bloom (Metropolitan of Sourozh.

Μία ἀκούσια ἁμαρτία πόσο ἀκούσια εἶναι; – Ιωάννου Κορναράκη.

Συχνὰ ἔχουμε ὅλοι οἱ ἄνθρωποι τὴν ἐμπειρία μιᾶς ἀκούσιας ἁμαρτίας. Καὶ βέβαια κάθε ἐξομολόγος-πνευματικὸς πατέρας ἀκούει πολὺ συχνά, σχεδὸν σὲ κάθε ἐξομολόγηση, τὴ διαβεβαίωση ἢ τὸν ἰσχυρισμὸ

Κατηγορίες: Γενικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μία ἀκούσια ἁμαρτία πόσο ἀκούσια εἶναι; – Ιωάννου Κορναράκη.

”Να κάνεις κέφι την Πίστη σου…” – π. Λίβυος.

Αυτή είναι μια φράση του Ν.Γ.Πεντζίκη, που συνοψίζει μια μεγάλη αλήθεια, ότι εάν η πίστη σου και η σχέση σου με τον Θεό δεν έχει χαρά, τότε είναι ένα μεγάλο ψυχικό βάσανο. Η πίστη δεν είναι ψυχαναγκασμός αλλά

Κατηγορίες: Γενικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ”Να κάνεις κέφι την Πίστη σου…” – π. Λίβυος.

“Να μην φοβάσαι που είσαι ζωντανός…” – π. Λίβυος.

Δεν είμαστε εκείνο που λέμε αλλά αυτό που φαίνεται. Γι αυτό όταν λες και πολλές φορές κρυφά επαίρεσαι ότι πας εκκλησία, νηστεύεις και κοινωνάς, πρέπει η ζωή σου να το φανερώνει. Δεν λέω να είσαι τέλειος. Κανείς δεν είναι, ούτε

Κατηγορίες: Γενικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο “Να μην φοβάσαι που είσαι ζωντανός…” – π. Λίβυος.

Η ελεημοσύνη του Θεού είναι θαυμαστή – Πως ενεργεί η αληθινή αγάπη – Οσίου Ισαάκ του Σύρου.

1 Τι θαυμαστή που είναι η ελεημοσύνη του Θεού! Πόσο εκπληκτική είναι η χάρη του Θεού που μας έκτισε! Τι δύναμη μας έδωσε και μας έκανε ικανούς για όλα! Πόσο άμετρη είναι η καλοσύνη του, που εισάγει την αμαρτωλή μας … Συνέχεια

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Γενικά, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η ελεημοσύνη του Θεού είναι θαυμαστή – Πως ενεργεί η αληθινή αγάπη – Οσίου Ισαάκ του Σύρου.

Ποιος φταίει; – Μακαριστής μοναχής Πορφυρίας.

Δευτέρα πρωί, περιοχή Αλίμου. Επιβιβάζω στο ταξί μια κυρία γύρω στα εβδομήντα, πολύ καλοστεκούμενη. Όμως πολύ σοβαρή, φαινόταν πως δεν είχε όρεξη να μιλήσει με μια ταξιτζού. Φάνηκε

Κατηγορίες: Γενικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ποιος φταίει; – Μακαριστής μοναχής Πορφυρίας.