Αρχείο κατηγορίας Γενικά

Μια κυρία…μέντιουμ!!! – Μακαριστής Πορφυρίας Μοναχής.

Κυριακή μεσημέρι- βρίσκομαι σε περιοχή των Αθηνών με κατεύθυνση προς Πειραιά. Με σταματά¬ει μια πολύ εύσωμη κυρία, μπαίνει στο ταξί και μου λέει τον προορισμό της. Η κυρία είχε

Κατηγορίες: Γενικά, Λογοτεχνικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μια κυρία…μέντιουμ!!! – Μακαριστής Πορφυρίας Μοναχής.

Γερόντισσα Γαβριηλία (1897-1992): Να στείλουμε το χέρι μας να πιάσει την Χάρη Του, και η Χάρη Του να μας οδηγήσει….

Γ.Γ: Όταν έχεις βαθιά επιθυμία μπορείς να κάνεις πάντα το θέλημα του Θεού, ο Θεός θα σου το αποκαλύψει. Αυτό ζητεί. Να στείλουμε το χέρι μας να πιάσει την Χάρη Του, και η Χάρη Του να μας οδηγήσει και το … Συνέχεια

Κατηγορίες: Γενικά, Θαυμαστά γεγονότα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γερόντισσα Γαβριηλία (1897-1992): Να στείλουμε το χέρι μας να πιάσει την Χάρη Του, και η Χάρη Του να μας οδηγήσει….

Ποια είναι η μεταφυσική θεώρησις της Θεολογίας – Πρωτ. Ιωάννου Σ. Ρωμανίδου.

Έχομε ήδη αναφέρει ότι μεταξύ Θεού και κτισμάτων ουδεμία ομοιότης υπάρχει. Και, εφ’ όσον ουδεμία ομοιότης υπάρχη, σημαίνει ότι δεν υπάρχει ουδεμία αναλογία μεταξύ κτιστού και ακτίστου. Τώρα η μεταφυσική θεώρησις της θεολογίας ποια είναι; Για να υπάρχη μεταφυσική ή … Συνέχεια

Κατηγορίες: Γενικά, Θαυμαστά γεγονότα, Ιστορικά, Μελέτες - εργασίες - βιβλία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ποια είναι η μεταφυσική θεώρησις της Θεολογίας – Πρωτ. Ιωάννου Σ. Ρωμανίδου.

«Με μεγάλωσα μόνη μου» – Μακαριστής Πορφυρίας Μοναχής.

Έντεκα η ώρα το βράδυ με σταματάει ένα ζευγάρι. Αφού μπήκαν μέσα, εκείνη γελώντας μου είπε τον προορισμό, δεν της απάντησα όμως, ούτε και στην καλησπέρα τους, γιατί μιλούσα στο κινητό. Μόνο αφού το έκλεισα, τους

Κατηγορίες: Γενικά, Λογοτεχνικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Με μεγάλωσα μόνη μου» – Μακαριστής Πορφυρίας Μοναχής.

Δείκτες στην Οδό – Καλλίστου Ware, Επισκ. Διοκλείας.

«Εγώ ειμί η οδός και η αλήθεια και η ζωή». (Ιωαν. 14,6) Η Εκκλησία δεν μας δίνει ένα σύστημα, αλλά ένα κλειδί• δεν μας δίνει ένα σχέδιο της Πολιτείας του Θεού, αλλά το

Κατηγορίες: Άρθρα, Γενικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δείκτες στην Οδό – Καλλίστου Ware, Επισκ. Διοκλείας.

Ορθόδοξες Απαντήσεις στα Πιστεύω των Πεντηκοστιανών, των διαφόρων Χαρισματικών Ομάδων και των εν γένει Προτεσταντών.

Ένα Ορθόδοξο Βοήθημα για την αντιμετώπιση των κακοδοξιών των Πεντηκοστιανών, των διαφόρων Χαρισματικών Ομάδων και των εν γένει Προτεσταντών και αιρετικών 1. Πρόλογος “Αντιαιρετικού” Πριν από κάμποσο καιρό έφτασε στο ιμέηλ μας, ένα μήνυμα από κάποια κυρία, η οποία μας … Συνέχεια

Κατηγορίες: Γενικά, Μελέτες - εργασίες - βιβλία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ορθόδοξες Απαντήσεις στα Πιστεύω των Πεντηκοστιανών, των διαφόρων Χαρισματικών Ομάδων και των εν γένει Προτεσταντών.

Η αλήθεια για τα μάγια (Β.) – ηχογραφημένη ομιλία του π. Μακαρίου, Γέροντος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών (αρχείο ήχου, mp3).

Ακολούθως σας παραθέτουμε ηχογραφημένη ομιλία του π. Μακαρίου, Γέροντος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών Αττικής, με θέμα: Η αλήθεια για τα μάγια (Β.).

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Γενικά, Θαυμαστά γεγονότα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η αλήθεια για τα μάγια (Β.) – ηχογραφημένη ομιλία του π. Μακαρίου, Γέροντος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών (αρχείο ήχου, mp3).

Σύνδεσμος Θεολόγων ΟΕΛΜΕΚ: Ζητούμε την άμεση απόσυρση του τραγουδιού ο «el diablo».

Με ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Θεολόγων ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει: «Με αισθήματα απογοήτευσης, θλίψης αλλά και έντονου προβληματισμού είδαμε την παρουσίαση του νέου τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει το νησί μας

Κατηγορίες: Γενικά, Ιστορικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σύνδεσμος Θεολόγων ΟΕΛΜΕΚ: Ζητούμε την άμεση απόσυρση του τραγουδιού ο «el diablo».

Ισορροπώντας τα «Ναι» και τα «Όχι» – American College of Pediatricians.

Όταν λέτε «όχι» στο παιδί σταματά η συζήτηση, αλλά εάν λέτε το «όχι» πολύ συχνά, τα παιδιά σας ενδέχεται να σταματήσουν να ζητούν άλλο τη γνώμη σας. Το να λέτε «όχι» μπορεί να γίνει αναποτελεσματικό εάν χρησιμοποιηθεί υπερβολικά, ενώ συχνά … Συνέχεια

Κατηγορίες: Γενικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ισορροπώντας τα «Ναι» και τα «Όχι» – American College of Pediatricians.

Η Αλήθεια για τα μάγια (μέρος Α.) – ηχογραφημένη ομιλία του π. Μακαρίου, Γέροντος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών (αρχείο ήχου, mp3).

Ακολούθως σας παραθέτουμε ηχογραφημένη ομιλία του π. Μακαρίου, Γέροντος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών Αττικής, με θέμα: Η αλήθεια για τα μάγια (μέρος Α.).

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Γενικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Αλήθεια για τα μάγια (μέρος Α.) – ηχογραφημένη ομιλία του π. Μακαρίου, Γέροντος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών (αρχείο ήχου, mp3).