Αρχείο κατηγορίας Λογοτεχνικά

Στο Νοσοκομείο – Μακαριστής Μοναχής Πορφυρίας.

Είναι ξημερώματα Δευτέρας, όταν παθαίνω κρίση αναπνευστικού. Εκείνο τον καιρό φιλοξενούσα την αδελφή μου στο σπίτι μου. Αισθανόμενη πως δεν μπορούσα να αναπνεύσω και βλέποντας μπροστά μου το

Κατηγορίες: Γενικά, Λογοτεχνικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Στο Νοσοκομείο – Μακαριστής Μοναχής Πορφυρίας.

Ξερίζωσε το ελάττωμα όσο είναι μικρό – Οσίου Ισαάκ του Σύρου.

1 Όσο το παράπτωμα είναι μικρό και τρυφερό, ξερίζωσέ το, προτού να απλωθεί και ωριμάσει. Μην αμελήσεις, όσο μικρό και να σου φαίνεται το ελάττωμα, γιατί, με τον καιρό, θα το βρεις επάνω σου να

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ξερίζωσε το ελάττωμα όσο είναι μικρό – Οσίου Ισαάκ του Σύρου.

Περί των λογισμών της πορνείας (Μικρό γεροντικό, Ε.) – Π.Β. Πάσχου.

α’. Ο αββάς Αντώνιος μας είπε: -Αναλογίζομαι πως το σώμα έχει μια κίνηση που είναι φυσική, αλλά που δεν ενεργεί χωρίς τη θέληση της ψυχής• σημειώνεται μονάχα η ύπαρξη της μέσα στο σώμα ως κίνηση, δίχως εμπάθεια.

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Ιστορικά, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Περί των λογισμών της πορνείας (Μικρό γεροντικό, Ε.) – Π.Β. Πάσχου.

Αγίου Ρωμανού του μελωδού – Κοντάκιον εις τον άσωτον υιόν.

Προοίμιον Ι Τον άσωτον εζήλωσα ταις ατόποις μου πράξεσι και ως εκείνος προσπίπτω σοι και ζητώ την άφεσιν, κύριε∙ διό μη παρίδης με, ο των αιώνων δεσπότης και κύριος.

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αγίου Ρωμανού του μελωδού – Κοντάκιον εις τον άσωτον υιόν.

Μάννα – Γεωργίου Μαρτινέλλη.

«Μάννα» κράζει το παιδάκι, «μάννα» ο νιος και «μάννα» ο γέρος,

Κατηγορίες: Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μάννα – Γεωργίου Μαρτινέλλη.

Το ελαφάκι με τον σταυρό, και: Προστάτις η λέαινα – Σίμωνος μοναχού του Αγιορείτου.

Η μεγάλη αγάπη του Γέροντα Παϊσίου προς τον Θεό και την εικόνα του, τον άνθρωπο, πλημμύριζε την καρδιά του και το ξεχείλισμά της αγκάλιαζε και την άλογη κτίση. Ο Γέροντας αγαπούσε

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Άρθρα, Ιστορικά, Λογοτεχνικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το ελαφάκι με τον σταυρό, και: Προστάτις η λέαινα – Σίμωνος μοναχού του Αγιορείτου.

12 Φεβρουαρίου, μνήμη του Οσίου Μελετίου του εν Υψενή της Ρόδου: Βίος, Ακολουθία, Εγκώμια, Παρακλητικός Κανών, Χαιρετισμοί.

Όσιος Μελέτιος ο εν Υψενή ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΙΒ´ (12) Μνήμη του Οσίου και θεοφόρου Πατρός ημών ΜΕΛΕΤΙΟΥ του εκ Λάρδου, δομήτορος γενομένου της ιεράς και σεβασμίας Μονής της Υπεραγίας Θεοτόκου της Υψενής.

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Ιερές Ακολουθίες, Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 12 Φεβρουαρίου, μνήμη του Οσίου Μελετίου του εν Υψενή της Ρόδου: Βίος, Ακολουθία, Εγκώμια, Παρακλητικός Κανών, Χαιρετισμοί.

Είναι σκια και όνειρο η ζωη; – Οσίου πατρός ημών Φωτίου του Μεγάλου.

Αρχή ακόμα του καινούργιου χρόνου ο Φεβρουάριος• και μέσα βαθειά μας δεν έχει προλάβει να σβήση ο προβληματισμός στο μέγα θέμα που λέγεται ζωη, με την ενδόμυχη απαίτησι να την

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Άρθρα, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Είναι σκια και όνειρο η ζωη; – Οσίου πατρός ημών Φωτίου του Μεγάλου.

Κατά την πίστη και τα θαύματα!

Ο άγιος Γεώργιος ελευθερώνει αιχμάλωτο! Μαρτυρία Γεωργίου Κοκτσίδη από την Δράμα: «Ο πατέρας μου, Αναστάσιος Κοκτσίδης, γεννήθηκε το 1884 στο χωριό

Κατηγορίες: Γενικά, Ιστορικά, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κατά την πίστη και τα θαύματα!

Το μάλωμα και ο έπαινος του παιδιού – Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου.

Οι γονείς πρέπει να προσέχουν πολύ να μη μαλώνουν τα παιδιά τους το βράδυ, γιατί το βράδυ τα παιδιά δεν έχουν με τι να διασκεδάσουν την στενοχώρια τους και η μαυρίλα της νύχτας την μαυρίζει πιο πολύ. Αρχίζουν να

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Άρθρα, Λογοτεχνικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το μάλωμα και ο έπαινος του παιδιού – Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου.