Αρχείο κατηγορίας Υγεία – επιστήμη – περιβάλλον

Το λιοντάρι που παράκουσε – Σίμωνος μοναχού του Αγιορείτου..

Ο Αββάς Αλέξανδρος του Καλαμώνος δέχθηκε κάποτε την επίσκεψι ενός λιονταριού. Ήταν τόσο εξαντλημένο, που φαινόταν ότι είχε ημέρες πολλές να φάη. Ο Αββάς το λυπήθηκε και του έδωσε ψωμί και

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Λογοτεχνικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το λιοντάρι που παράκουσε – Σίμωνος μοναχού του Αγιορείτου..

«Φορέας δικαιωμάτων το έμβρυο σύμφωνα με τον νόμο»! – Συνέντευξη στον Χρήστο Κωνσταντινίδη.

Η αφίσα κατά των αμβλώσεων στο Μετρό, ξεσήκωσε πολλές αντιδράσεις, οι οποίες οδήγησαν το Υπουργείο Μεταφορών στην απόσυρσή της. Φορέας της διαφήμισης είναι το κίνημα “Αφήστε με να ζήσω”, στο οποίο συμμετέχουν

Κατηγορίες: Άρθρα, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Φορέας δικαιωμάτων το έμβρυο σύμφωνα με τον νόμο»! – Συνέντευξη στον Χρήστο Κωνσταντινίδη.

Δεν τελειώνουν τα προβλήματα… – Ελευθερίου Γ. Ελευθεριάδη.

Ξέρεις τι έχω καταλάβει; Πως αν περιμένεις να ξημερώσει μέρα που δε θα έχεις προβλήματα, άδικα περιμένεις.

Κατηγορίες: Άρθρα, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δεν τελειώνουν τα προβλήματα… – Ελευθερίου Γ. Ελευθεριάδη.

Ηχορύπανση: Ο ύπουλος εχθρός της καθημερινότητος.

Είναι στιγμές που η εξαφάνιση ήχων από την καθημερινότητα φαντάζει ιδανική, αλλά ασφαλώς δεν είναι φυσιολογική. Ήχος σημαίνει κίνηση και η κίνηση παραπέμπει στη ζωή. Ένας κόσμος χωρίς ήχους θα ήταν ένας

Κατηγορίες: Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ηχορύπανση: Ο ύπουλος εχθρός της καθημερινότητος.

Η συμβολή του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου στον διάλογο της σημερινής μας κοινωνίας.

Στις ημέρες μας, ζούμε μια πολύπλευρη και ωδίνηρή, στ’ αλήθεια, κρίση! Νομίζουμε βέβαια πως η κρίση αυτή είναι πρωτίστως Πνευματική – ηθική και κατόπιν οικονομική.

Κατηγορίες: Άρθρα, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η συμβολή του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου στον διάλογο της σημερινής μας κοινωνίας.

Θαύματα του Αγίου Νεκταρίου – Μακαριστής Πορφυρίας Μοναχής.

Παρασκευή έντεκα το πρωί, κινούμαι στην περιοχή των Αθηνών. Ανέβαινα την οδό Μάρνη, όταν μου τηλεφώνησε ένας συνάδελφος, που βρισκόταν στο Αεροδρόμιο. -Ράνια πού είσαι;

Κατηγορίες: Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Θαύματα του Αγίου Νεκταρίου – Μακαριστής Πορφυρίας Μοναχής.

Τρία πλήκτρα – Η άγνωστη ιστορία του Ctrl+Alt+Del.

Ο συνδυασμός Ctrl+Alt+Del έχει μείνει για πάντα στην ιστορία ως ο συνδυασμός στο πληκτρολόγιο που μπορεί να κάνει restart στο PC μας όταν όλες οι λοιπές λύσεις έχουν αποτύχει.

Κατηγορίες: Άρθρα, Ιστορικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τρία πλήκτρα – Η άγνωστη ιστορία του Ctrl+Alt+Del.

Τὸ μάλωμα καὶ ὁ ἔπαινος τοῦ παιδιοῦ – Αγίου Παισίου τὁυ Ἁγιορείτου.

Οἱ γονεῖς πρέπει νὰ προσέχουν πολὺ νὰ μὴ μαλώνουν τὰ παιδιὰ τους τὸ βράδυ, γιατί τὸ βράδυ τὰ παιδιὰ δὲν ἔχουν μὲ τί νὰ διασκεδάσουν τὴν στενοχώρια τους καὶ ἡ μαυρίλα τῆς νύχτας τὴν μαυρίζει πιὸ πολύ. Ἀρχίζουν νὰ

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τὸ μάλωμα καὶ ὁ ἔπαινος τοῦ παιδιοῦ – Αγίου Παισίου τὁυ Ἁγιορείτου.

«Κατανάλωση τώρα! » – Σαράντου Ι. Καργάκου.

(Στη ΔΗΜΗΤΡΑ που ήξερε να βλέπει τη ζωή από τη σκοπιά του ωραίου) Η κοινωνία της Αφθονίας αποτελεί ένα άλλο πείραμα του ανθρώπου, για την τελείωση. Άλλη μια φιλοσοφική λίθο, που θα του δώσει τη δυνατότητα από

Κατηγορίες: Άρθρα, Γενικά, Λογοτεχνικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Κατανάλωση τώρα! » – Σαράντου Ι. Καργάκου.

5 πράγματα που πρέπει να σκεφτείς πριν πάρεις ως δώρο, κινητό στο παιδί σου!.

Σήμερα, το να κάνεις δώρο στο παιδί σου ένα κινητό τηλέφωνο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το σταθερό τηλέφωνο που κοσμούσε το δικό σου παιδικό-εφηβικό δωμάτιο. Ξαφνικά, «όλος ο κόσμος» μοιάζει να βρίσκεται συγκεντρωμένος στην τσέπη του μικρού σου … Συνέχεια

Κατηγορίες: Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 5 πράγματα που πρέπει να σκεφτείς πριν πάρεις ως δώρο, κινητό στο παιδί σου!.