Αρχείο κατηγορίας Υγεία – επιστήμη – περιβάλλον

Ο βιωμένος χρόνος και η ανία των νέων – Ξένιας Κουναλάκη.

Με αφορμή την έρευνα που κατέληξε σε επιστημονικές ενδείξεις για την ύπαρξη «κυττάρων χρόνου» στον εγκέφαλο, οι New York Times γράφουν: «Είναι λες και ο Μάρτιος συνέβη πριν από δέκα χρόνια.

Κατηγορίες: Γενικά, Ιστορικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο βιωμένος χρόνος και η ανία των νέων – Ξένιας Κουναλάκη.

Περί Θείας Κοινωνίας. Μία ιστορία από τον Ενδέκατο Αιώνα! – Αρχιμ. Πορφυρίου, Καθηγουμένου Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Βεροίας.

Επειδή οι μέρες μας είναι πονηρές, ας ανατρέξουμε στο παρελθόν, γιά να έχουμε στην φαρέτρα μας το ανάλογο υλικό. Νά λοιπόν μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ιστορία από τον Ενδέκατο Αιώνα. Η ιστορία

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Περί Θείας Κοινωνίας. Μία ιστορία από τον Ενδέκατο Αιώνα! – Αρχιμ. Πορφυρίου, Καθηγουμένου Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Βεροίας.

Γέροντας Αμβρόσιος Λάζαρης: Ο Θεός με ένα χάδι διορθώνει τα πάντα!.

[Για κάποιον πού υπέφερε από κατάθλιψη]: Ακόμα δεν έχει τελειοποιηθεί ως προς την πίστη του. Όταν πιστέψουμε πραγματικά, μιλάμε στον Χριστό όπως σε φίλο, όπως στον πατέρα.

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γέροντας Αμβρόσιος Λάζαρης: Ο Θεός με ένα χάδι διορθώνει τα πάντα!.

Η Εξομολόγηση ως συνάντηση με το Θεό (Τέλεια ομιλία) – Anthony Bloom (video).

Σας παρακαλούμε, πολύ σας παρακαλούμε, δείτε αυτή την ομιλία. Μια ομιλία που μπορεί να συναντήσει τους άθεους επιστήμονες. Μια ομιλία για κείνους που είναι χλιαροί στην πίστη.

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Εξομολόγηση ως συνάντηση με το Θεό (Τέλεια ομιλία) – Anthony Bloom (video).

Τα χαρακτηριστικά των καλών μπαμπάδων.

Τι είναι αυτό που κάνει έναν άντρα καλό πατέρα; Πολλά έχουν γραφτεί κατά καιρούς για το τι είναι αυτό που κάνει έναν άντρα καλό πατέρα. Τις προηγούμενες δεκαετίες ίσως αρκούσε να προσφέρει οικονομική ασφάλεια στην οικογένειά του, στις

Κατηγορίες: Άρθρα, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τα χαρακτηριστικά των καλών μπαμπάδων.

Ο Όσιος Αρσένιος, Όταν οι Καππαδόκες έφευγαν για την Ελλάδα, θεράπευσε τον Τούρκο που έκλεψε την Εκκλησία! – Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

Ο Μωυσής Κογλανίδης διηγήθηκε ότι ένας Τούρκος από το χωριό Αχγιαβούδες είχε ληστέψει την Εκκλησία [των αγίων Βαραχησίου και Ιωνά των Φαράσων της Καππαδοκίας] και, εκτός από τα άλλα Ιερά Σκεύη που πήρε, είχε

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Θαυμαστά γεγονότα, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Όσιος Αρσένιος, Όταν οι Καππαδόκες έφευγαν για την Ελλάδα, θεράπευσε τον Τούρκο που έκλεψε την Εκκλησία! – Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

Η ελεημοσύνη βοηθάει πολύ τους κεκοιμημένους! – Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

Ο πλούτος φέρνει την καταστροφή στον άνθρωπο, όταν δεν διανέμεται στους φτωχούς, για την ψυχή μας και για τις ψυχές των πεθαμένων μας.

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η ελεημοσύνη βοηθάει πολύ τους κεκοιμημένους! – Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

Το όργωμα.

Ο Πανάγος. Ο ήλιος λάμπει επάνω από τα βρεγμένα χωράφια και τα φρεσκοπλυμένα πεύκα. Τους χαμογελά ως παλαιός βασιλεύς, ευχαριστημένος από τους

Κατηγορίες: Λογοτεχνικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το όργωμα.

Αθώοι φονιάδες και κακούργοι αναίσθητοι – Φώτη Κόντογλου.

Μαθαίνει κανένας τα κακουργήματα που γίνουνται σήμερα, κι ανατριχιάζει περισσότερο απ’ άλλη φορά, από την αναισθησία, από την απάθεια, από την πώρωση που έχουνε κείνοι που τα κάνουνε, σαν να είναι αληθινοί σατανάδες, και σαν να είναι ο σκοτωμός η … Συνέχεια

Κατηγορίες: Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αθώοι φονιάδες και κακούργοι αναίσθητοι – Φώτη Κόντογλου.

Διηγήσεις μιας συγγενούς μου για τον Αγιο Πορφύριο – Μαρκιανής Νοταρίας.

Σημειωματάριο από τις συναντήσεις μου με τον Γέροντα Πορφύριο. Εάν έχεις κανένα πρόβλημα τηλεφώνησέ μου. Είχα πολλά προβλήματα και στενοχωρούμην πολύ. Χτυπάει το τηλέφωνο. Ήταν ο Γέροντας και με ρώτησε «Συμβαίνει τίποτα στη ζωή σου;». Εγώ του είπα ψέματα,

Κατηγορίες: Θαυμαστά γεγονότα, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διηγήσεις μιας συγγενούς μου για τον Αγιο Πορφύριο – Μαρκιανής Νοταρίας.